Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ano myslím tu v BSi, tu na chladiči jsi už vyměnil, ale s tím bych nic nezkoušel, jedině tak vyčistit konektory. Schéma nemám, takže s tím už ti nepomůžu. Ono se to může někde při vysoké teplotě zkratovat, jinak už jedině zkusit vyměnit celou komoru s termostatem a nebo s tím zajet někam kde si s tím poradí.

Odesláno

Zdravim, ja som sa s podobnym prehrievanim pasoval 2 mesiace, nakoniec som na to prisiel sam :roker .

Problem sposoboval opacne tociaci sa ventilator chladenia a pricinou bola nedavna vymena chladicov (vodny + klimovy) a termostatu, kedy mi to v servise zlozili tak, ze zamenili konektory (u mna oba rovnake a blizko seba) napajajuce ventilator a rele ventilatora...

Spravalo sa to celkom zahadne - pri jesennej vymene chladicov a termostatu nic, vsetko OK (pretoze bolo zima), na jar pri prvych teplejsich dnoch to zacalo, rucicka teploty na budiku pomaly stupala, pri vyssom vykone motora az nad 110 a zakratko za roh a STOP. Pohlad pod kapotu - nic podozrive ...voda nevrela (tlakovy system), chladic a hadice horuce (okruh funguje). V servise pricinu neodhalili, tak som hladal pomoc inde...

Nasledoval test ventilatora, po case odisla aj polovicna rychlost (v rele ventilatora prepalena tepelna poistka pri rezistore), objednane nove rele - ale nepomohlo (polovicna rychlost OK, ale prehrievanie nadalej), dalej vymena snimaca teploty na novom termostate - tiez nepomohlo.

Dalej bola v plane znova vymena termostatu (podozrenie na vadny kus) a chladica (podozrenie na poddimenzovany nepodarok), ale k tomu nastastie nedoslo, pretoze som prisiel na problem - jednoducho som odsledoval pri dobehu ventilatora smer tocenia, natocenie lopatiek a z toho prudenie vzduchu (od motora von!).

Nechapal som ako je to mozne, bolo mi jasne, ze napojit ventilator opacne otocenim konektora nepojde, ale ako pisem na zaciatku, konektory su dva a u mna su rovnake, skontroloval som, co je na nich (kde je +12, 0, spínané napájanie z relé) a zamenil som ich - a bolo vybavene.

Pri tejto vade sa vlastne spustenim ventilatora (ci uz kvoli vode alebo klime alebo regeneracii FAP) teplo od motora hnalo cez chladic a ten sa este viac zacal prehrievat (ako olej do ohna), za jazdy bojoval s opacnym naporom vzduchu, takze tiez skor nechladilo.

Samozrejme aj klima strajkovala, tiez prehrievalo jej chladic a vypinala sa.

Sorry za dlhe kecy, ale rovnako velke bolo aj moje rozcarovanie a ulava.

Mozno sa skusenost niekomu hodi.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravím Ťa Kopík 307

chcel by som sa Ťa opýtať, ako to dopadlo s tým prehrievaním motora, či si prišiel na chybu ? Ja mám podobný problém. Za normálnych okolností mi ukazovalo teplotu motora na budíku (ukazovateľ teploty) 90 stupňov (čo tu čítam, tak väčšinou ostatným ukazuje okolo 80 stupňov). Pri zaťažení motora napr. jazdou do kopca, alebo v zápche mi vybehne teplota aj na 110 - 115 stupňov a potom sa rozsvietila stopka. V Peugeote mi vymenili rezistor, lebo mi nezopínalo prvú rýchlosť ventilátora...druhá, vyššia rýchlosť išla, keď ju spustil cez PC. Po výmene rezistora je situácia podobná až na to, že už nepustí teplotu motora podľa budíka cez 110-113 stupňov...vtedy zopne prvú rýchlosť ventilátora a hneď schladí na teplotu 100 stupňov podľa budíka. Schválne píšem, že podľa budíka, lebo pri meraní diagnostikou mi zistil, že reálnu teplotu má napr. 90 stupňov a budík ukazuje o 10 stupňov viac, preto sa javí problém v prehrievaní motora. Teraz, keď sa snažil zohriať motor na mieste pod plynom, zohrial ho na max. 96-97 stupňov (budík ukazoval 110 stupňov) a vtedy zoplo ventilátor na prvú rýchlosť a hneď to schladilo motor na 90 stupňov reálnych na PC. Servisák mi povedal, že bude problém v budíku, že ukazuje o 10 stupňov viac ako je reálna teplota motora. Vraj to nemôže byť v čidle, lebo to je len jedno a to ukazuje teplotu správne na PC. Keď je budík vypnutý, tak by mal byť vraj ukazovateľ celkom v ľavej polohe...na prvej paličke, ale ja ju mám na druhej paličke za tým bielym úsekom. Tak asi budem mať problém s budíkom. Daj vedieť, ako si na tom s týmto problémom, či sa ti to podarilo poriešiť.

Peugeot 307 SW 1,6 HDi, 80 kW, r.v. 12/2004

• O 1 rok později...
Odesláno
V 9. 7. 2014 at 8:44, deny.zb napsal:

Bohužel zatím jsem to nevyřešil a jezdím bez zapnuté klimatizace.

22.7 bych měl auto dát ke Strakimu tak snad něco vymyslíme.

Zdravim..chci se zeptat jak ste vyřešily to že se vám začala točit vrtule před chladičem?? Kde najdu nějake relatka či tak??

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Dobrý den mám stejný problém po ujetí zhruba 100 km se mě začne plasit budík na vodu a po chvilce se vrátí do normálu většinou do kopce to dělá vody mám dost nestraci se pořadí někdo? Děkuji 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...