Stejsn Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 Kmitá mi volant, v rychlostech mezi 110 a 130km/h. Není to nevyváženými koly ani geometrií. Dnes jsem na dálnici měl pocit, že se to chová divně a jakoby plave, tak jsem kouknul do nádobky serva a je tam na dně, hodně hluboko pod minimem. Upozornilo mě na to typické bučení když točím volantem u stojícího auta. Otázka: může nedostatek kapaliny nějak způsobovat i to kmitání? Citovat
Stejsn Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 V pondělí jde na dílnu (kvůli pár jiným věcem), nechám tu kapalinu rovnou celou vyměnit. Samozřejmě to pak zkusím, jen mě napadlo jestli se s tím někdo už nesetkal. Citovat
stajgrpavel Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 a neteceti nekde servo ? me odeslo lozisto v servocerpadle olej mi trosku tekl a auto plavalo a obcas se mi nedotocili kola tam kam jsem chtel. hodne blbej pocit i na rovince ... jen nevim zda se to zhorsovalo s ubytkem oleje nebo ne. jezdil jsem stim jen 2dny a menil cerpadlo a dolil olej pak uz pohoda ;-) Citovat
Stejsn Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 Dobrý postřeh, nechám to prověřit. Citovat
tomm176 Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Mám stejný problém, ve 110 km/h to začíná vibrovat s volantem. Kola jsem už 2x nechával převážit. Auto nikam netáhne. Žádné vůle v zavěšení jsem nenašel. Jde poznat špatná poloosa jinek než sundáním z vozu? Citovat
stajgrpavel Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 poloosa ti bude vybrovat v tahu. aspon u me to tak bylo a to kolem 70km/h Citovat
Stejsn Odesláno 2. červen 2014 Autor Odesláno 2. červen 2014 Vibrovat v tahu = když bych ve 120ti dal nohu z plynu, tak by to třeba nekmitalo? Citovat
tomm176 Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Když vyřadím tak to pořád vibruje. Ležel jsem pod autem a vypadá to na pravou poloosu na vnější kloub. Je tam vůle. Citovat
Stejsn Odesláno 3. červen 2014 Autor Odesláno 3. červen 2014 Taky mi to vibruje i když sundám nohu z plynu, auto jde zítra na zvedák. Mohl by to být homokineťák, to je dobrý nápad. Citovat
podgy4 Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 taky se přidám, dělá mi to taky od 110km/h do 130km/h pak nic a pak od 150 dělá pořád Citovat
Stejsn Odesláno 3. červen 2014 Autor Odesláno 3. červen 2014 Budu informovat. Auto je na dílně. Jen upřesním - volant mi nekmitá (ze strany na stranu), ale skutečně vibruje. Vlákno jsem dost nepřesně pojmenoval. A ještě jeden poznatek. Na zahraničních fórech jsem taky nic nenašel, krom jednoho zajímavého postřehu: někdo tam řešil, že mu auto vibruje a že to je cítit hlavně skrz volant. Že strávil věčnost hledáním problému a nakonec přišel na to, že není pořádně dotažený motor k převodovce. Takže to možná taky stojí za zkouknutí. [Edited on 3/6/14 20:56 by Stejsn] Citovat
Stejsn Odesláno 6. červen 2014 Autor Odesláno 6. červen 2014 Tam mi volal kluk ze servisu, že jedno kolo je tak mizerný, že ať dá 60g závaží kam chce, tak to nejde pořádně vyvážit. Takže možná je prostě problém v minulém pneuservisu.... Citovat
odee Odesláno 6. červen 2014 Odesláno 6. červen 2014 To Stejsn: mám nápad, zkus to kolo hodit dozadu;) Pokud se ty vibrace nějak změní, máš jasno;) Citovat
Stejsn Odesláno 6. červen 2014 Autor Odesláno 6. červen 2014 Jj, kolo už je vzadu, v neděli s tím jedu po D1ce na Maideny, tak se to ukáže. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.