Lulairin Odesláno 30. květen 2014 Odesláno 30. květen 2014 Ahoj, už jsem zoufalá. Když nastartuju auto, chvíli běží otáčky normálně, ale za nějakou dobu (pokaždý jinak dlouhou) prostě samovolně vyskočí otáčky na 1100 (ne míň, ne víc). Pod to prostě nejdou ani v neutrálu, ani při normální jízdě. Někdy to začne dělat ještě než vyjedeme, někdy až při jízdě. Auto netáhne a při tom otáčky nejdou přes 2000, takže se člověk táhne jako smrad. Občas to přestane dělat samo a pak zase táhne a všechno je normální a občas stačí zastavit, vypnout klíček a znovu nastartovat. Ale pak to zase začne dělat znovu. Na diagnostice (ne od Peugeotu) to ukázalo nějakou závadu na plynovém pedálu. Ovšem to už zkoušel mechanik vyměnit, dal tam tři jiný(nevim co přesně jiný) a dělalo to pořád. Máme to nově, takže jsme teď nechali udělat nový rozvody atd a chlap to měl týden a vrátil mi to, že si s tím neví rady. Přitom tenhle chlap se nám stará o Volvo, staral se nám o Voyagery, audinu ...... a nikdy se nestalo, že by to nedokázal opravit. Prosím prosím prosím..... netuší někdo, co to může být ???? Citovat
Dano406 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 Čidlo teploty vody,ten potenciometr plynu. Nevím jak u 2.2HDi u mě stačilo potahat za konektory a samo se to spravilo Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 Ještě jsi nenapsala, zda v moment kdy k tomu dojde se ti na palubovce rozsvítí kontrolka závady, nebo se prostě auto navenek tváří, že žádný problém není a jen prostě nejede? Citovat
Lulairin Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 Čidlo teploty vody,ten potenciometr plynu. Nevím jak u 2.2HDi u mě stačilo potahat za konektory a samo se to spravilo To čidlo vody to údajně není. To prej prověřovali na tom servise taky. Citovat
Lulairin Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 Ještě jsi nenapsala, zda v moment kdy k tomu dojde se ti na palubovce rozsvítí kontrolka závady, nebo se prostě auto navenek tváří, že žádný problém není a jen prostě nejede? Auto se právě tváří že je všechno v pohodě. Žádná výstraha, kontrolky... nic. Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 My měli kdysi tento problém s Berlingem HDi, ale tam se to vždy hodilo do nouzového režimu - rozsvítila se kontrolka a auto netáhlo. Pomohlo několikrát zhasnout a nastartovat motor Autorizovaný servis si s tím nevěděl rady. Stálo to tehda asi 3500,- bez jakéhokoliv úspěchu (nějaký díl za 2500kč). Pak ještě chtěli měnit něco za 7000, ale to už otec bez naděje na nějakou záruku, že to nebudou vyhozené peníze nenechal ten autorizák dělat. Nakonec vyřešeno v nějakém obyč. servisu za cca 300kč. A závady byl zaoxidovaný kontakt právě na pedálu akcelerátoru. Citovat
Lulairin Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 My měli kdysi tento problém s Berlingem HDi, ale tam se to vždy hodilo do nouzového režimu - rozsvítila se kontrolka a auto netáhlo. Pomohlo několikrát zhasnout a nastartovat motor Autorizovaný servis si s tím nevěděl rady. Stálo to tehda asi 3500,- bez jakéhokoliv úspěchu (nějaký díl za 2500kč). Pak ještě chtěli měnit něco za 7000, ale to už otec bez naděje na nějakou záruku, že to nebudou vyhozené peníze nenechal ten autorizák dělat. Nakonec vyřešeno v nějakém obyč. servisu za cca 300kč. A závady byl zaoxidovaný kontakt právě na pedálu akcelerátoru. Nojo, ale oni zkloušeli ten pedál vyměnit. Místo něj tam dali tři jiný a dělalo to pořád. Vám to dělalo i ty otáčky? Nebo to jen netáhlo? Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 S tím autem nešlo je více jak 80 a do otáček to taky nešlo moc přes 2000. To, že vám prý měnili pedál jsem četl. Nám navíc svítila ta kontrolka závady. Citovat
Lulairin Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 S tím autem nešlo je více jak 80 a do otáček to taky nešlo moc přes 2000. To, že vám prý měnili pedál jsem četl. Nám navíc svítila ta kontrolka závady. Tak to já se dokážu víc rozhoupat, ale je to utrpení. Asi to bude něco jinýho Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 Já myslím by stálo za to to zdiagnostikovat nějakou Lexii, třeba i čínskou ale s origo softwarem. Tady ji má spousta lidí z fóra a kdyby se našel někdo z okolí, určitě by ti to sjel diagnostikou. Citovat
Lulairin Odesláno 31. květen 2014 Autor Odesláno 31. květen 2014 Já myslím by stálo za to to zdiagnostikovat nějakou Lexii, třeba i čínskou ale s origo softwarem. Tady ji má spousta lidí z fóra a kdyby se našel někdo z okolí, určitě by ti to sjel diagnostikou. Já teď vůbec nevím o čem mluvíš Citovat
HonzaC2 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 No, pochopil jsem to tak, že diagnostika byla provedena \"nějakou\" jinou diagnostikou než od PSA resp. ACTIA s originálním softem od Peugeotu. Proto jsem napsal, že by bylo dobré udělat diagnostiku tímhle. Citovat
Dano406 Odesláno 31. květen 2014 Odesláno 31. květen 2014 HonzaC2 se ti snaží říct,že se ta diagnostika jmenuje PP2000. Je to origo diagnostika na Peugeoty. Citovat
Lulairin Odesláno 1. červen 2014 Autor Odesláno 1. červen 2014 HonzaC2 se ti snaží říct,že se ta diagnostika jmenuje PP2000. Je to origo diagnostika na Peugeoty. aha Citovat
Lulairin Odesláno 1. červen 2014 Autor Odesláno 1. červen 2014 No, pochopil jsem to tak, že diagnostika byla provedena \"nějakou\" jinou diagnostikou než od PSA resp. ACTIA s originálním softem od Peugeotu. Proto jsem napsal, že by bylo dobré udělat diagnostiku tímhle. Tak já se zeptám, na jaký diagnostice to ten servisák měl. On totiž to měl na svojí a když mu manžel volal, jak to vypadá, tak říkal, že mu diagnostika nic zvláštního neukázala, ale že večer jede pro nějakou jinou a pak se uvidí. Pak ale za dva dny říkal, že stejně nic nenašel. Ale manžel už se neptal, jaká byla ta druhá diagnostika. Včera to v deníku závad už podruhé napsalo: Závada systému regulace emisí motoru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.