Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nejde přidat plyn - po výměně čerpadla

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, mám auto po výměně čerpadla 1.9D wjy. Teď tam mam Bosch. Motor už běží, ale startuje jako některá auta v zimě, volnoběh má tak 500ot./min. a nejde přidat plyn ani pedálem ani táhlem.. :bacha

Odesláno

S tímhle jsi mohl pokračovat v tom starém vlákně o výměně čerpadel.... Kdo a jak ti nakonec dělal ten předvstřik?

Odesláno

nastavoval jsem to já, někde jsem se dočetl jak se to dělá \"zkusmo\" a asi se celkem povedlo.. Bohužel, nejde ten plyn a nevim čím to je.. ted mám zkouškové, tak je to zase v p*deli, ale to se poddá. Slyšel jsem po půl roce jak zní ten motor, tak mám zase motivaci.. Už jsem to pomalu vzdával.. Holt jsem samouk.. Ale rozvody už umim poslepu. i vim čím se co aretuje, kde jsou díry... čerpadlo - nejlepší 6ka vrták, apod :D

Odesláno

no , pokud ti nejde přidat plyn ani na čerpadle pákou, tak máš někde něco špatně, a ted ... rozvody o zub na čerpadle ? předvstřik ? štelovací šroub na bohatost směsi ti něco říká nebo je ještě zaplombováno ? pokud je zaplombováno tak ho tak nech, přesazená páka plynu na tisícihranu na čerpadle ? ..

já už se s tim mojim 51kwatovim strojem nablbnul taky dost s čerpadlem, jeden večer sem to i vzdal a rano jsem jen přesadil páku plynu a už to jelo .. každopádně projdi si co si kde rozdělával jestli máš vše dobře nastavené :bacha

Odesláno

ten šroub na bohatost směsi je to co bylo původně zakrytováno v místech kde byl imobilizér? no ten jsem měl dole, když jsem sundaval immo. a možná jsem ho moc utáhl. to je dos možný.. + se mi teda stala nepříjemnost: když jsem ten kryt sundaval, tak jsem vyšrouboval i černý hvězdičkový šroub, který ten kryt vůbec nedržel. Byl dost dlouhý a už se mi ho tam nepovedlo dát úplně jak tam byl. To bych ho strhl. tak možná tím jsem to pos... Ale ten na bohatost směsi zkusím, díky za tip. Jinak páka plynu dole nebyla, tak s tou by problém být neměl..

Odesláno

Jestli si to dobře pamatuju, tak tím \"šroubem bohatosti směsi\" se šteluje maximální dávka. Jak jsem ti sem dával ten odkaz na stránku s rotačními čerpadly Bosch VE, tak tam by měly být obrázky, ze kterých by mělo být jasné, jak to funguje. Tuším, že ten šroub funguje coby doraz....

Odesláno

Ten šroub, když jsem demontovat immo byl venku, abych se zbavil toho krytu. no a když jsem ho tam vracel asi sme se netrefili zpátky do regulátorů, kterej přidává plyn. Na konec sem tam měl člověka, který mi to udělal. Nemel jsem teď čas na to. Nic méně motor už frčí jak má. Dnes jsem chtěl vyjet, ale nedovolil mi to samospráv na spojkovém lanku :-D ale o tom jsem věděl, už jsem to tu někde konzultoval. Zitra to bude SNAD už komplet.. Jinak je to už hotové, všechny plasty jsou na místě, do konce mám i zapojený ten snímač polohy plynu, který měl na Lucasu 3 kábly a tady měl dva. údajně je tam kvůli klimě. Jo a ještě mi praskla pojistka od žhavení, když jsem dnes otočil klickem.. Nechápu... (Ví někdo z hlavy která to je?)

Bylo to peklo, ale hodně sem se tim naučil a jsem rád, ze jsem to nevzdal. Byt sem původně nečekal, ze budu měnit čerpadlo.

Teď uz jen to lanko, pojistku a vercajk nechci dlouho vidět. Maximálně až budu doma zapojovat myčku, kterou přivezu tim autem.. Mercedes w201 je super auto, ale víkem kufru projde tak basa piv.. :-)

Odesláno

Co s tim máš? Po takové době ponořený v motoru možná poradím.

Jo, to jsem vám jeste neřekl takovej bonbónek: když uz jsem to měl skoro hotový a motor běžel aspoň na volnoběh, tak do dílny přišel majitel (71let) a chtěl to zkusit nastartovat. To si ovšem nevšiml, že je tam špatně zaizolovanej drátek od stopventilu, jak auto nastartovalo, drátek se dotkl kostry a průser byl na světě. On vytrhl baterku, polil to vodou, protože se kouřilo z kabeláže no a já když sem prislel tak mě omejvali. Pak sem celý den předělával sešvařený drátky od \"ECU\" je starteru, stopventilu a jeste kamsi.

Nad hlavou halogen (abych dobře viděl, palici rozpálenou, ze se divím, ze sem neměl úpal)

A to jsem mu říkal: Noc s tim nedělej, já až přijdu udělám pořádnou izolaci a pak budem moct řešit ten plyn... To už ale ráno dávno nevěděl..

No jestli to auto neujede jeste aspoň 200 000km, tak budu litovat :D

Odesláno

ty voe to me rozesmalo hasit elektryku vodou no jeste ze tam nebylo 220 voltu to by si ten deda i zatancoval :D:D:D:D

hele nevim co s tim je, rad bych to vedel ale nevim....mozna cerpadlo, mozna zhavycky, mozna ten imobiliser na cerpadle....mozna ze motor j pridrenej fakt nevim klidne muzes skusit nejakej nastrel no nejradsi bych vyradil ten imobiliser abych fakt vedel ze tim to neni.....znamej rikal ze mam vyndat zhavycky a pichnout to na baterku, melo by se to roznout, taky ze mam skusit vyndal striky a startovat ze prej tak zjistim jestli davaj naftu....ale zda se mi ze motor ma divnej zvuk kdyz tim toci starter....hele muzu ti to prosimte poslat to videjko? at to skouknes a reknes mi jestli je to ok?

Odesláno

Určitě můžeš. No zhaveni se dá \"zapnout\" tim, ze prilozis drat na + u baterky a na zhavic, respektive na šroubek co jde kabel k jednomu z nich (ideálně ten co je nejbližší)

Jinak jestli ti dává čerpadlo zjistíš tak, ze povolis trubku ať uz u čerpadla nebo na vstriku a zastartujes. Poznáš když bude stříkat nafta.

Nevim co mas za motor a čerpadlo. Na tom Lucasu byl immobilizer zatavenej v kuse na stopventilu a zrusit nešel. Možnost byla dat tam jednoduchý ventil, ale čerpadlo bylo KO celé. Na Boschce to bylo ma stěně toho krytu. Stačilo ten kryt hodit do prdele, pak pripojit jeden z těch tři dratku co tam původně šly a bylo na ten ventil a bylo hotovo. Jednoduché..

Vstriky bych nevyndaval zatím. Nic tim neposeres, ale je to zbytečný. Stačí tu trubku..

Pošli mi to video, třeba neco vymyslíme..

Odesláno

Tak už to mám konečně v provozu. Ovšem po půl roce odpočinku a spoustu pokusů a omylů mám jeste spoustu práce hlavně s elektrikou. Založím proto nové vlákno. S čerpadlem to nemá uz nic společného.

Odesláno

Chlapi, nejdřív sem si říkal ze je to tim jiným čerpadlem, ale teď mi přijde ze je to blbost.

Ten motor má takovej ten traktorovej zvuk. Neco jako mely starý Transity. Jinak jde pěkně, nic se nechvěje, bolnoběh se ani nehne, ale říkám si, abych něco nezanedbal. Je to jiným čerpadlem a vstřiky, nebo mám špatně nastavený čerpadlo?

Když mám zařazenou rychlost a třeba z kopce sundám nohu z plynu, tak ten zvuk je jako před tim, ale když přidám - traktor (trochu)

Odesláno

Nepřijde mi, že by šel tvrdě, spíš je te. Motor hlučnějsí a možná v otáčkách ztrácí dech. ( dlouho jsem s tim nejel, třeba se mi to zdá) ale hlavní změna je hluk.

Odesláno

Možná jsem to špatně popsal, než tvrdší jsem měl napsat ostřejší, nebo sekavější.... Ale přes psaný text se to špatně posuzuje....

Odesláno

Černokněžník: na mail jsem ti odepsal, tak mi tu z toho nedelej guláš. Sam potřebuji ještě poradit.

Hafity: Možná myslíme oba to samé. Ted s timhle čerpadlem to ma jako by lepší odezvu na plyn. Třeba když podrazuju a chci dat meziplyn. To s tím starým neslo, protože jsem šlápl na plyn a chvíli trvalo než motor zareagoval. V tomhle ohledu možná ostřejší je. Ale zase nad 3000ot. mi přijde bez síly.

Jedním o tohle: můžu s tím jet 250 kilometrů, abych se na to podíval se známým a ne se starým pánem, který mi pomohl, ale některý věci už zkrátka nezná?

Odesláno

Černokněžník: na mail jsem ti odepsal, tak mi tu z toho nedelej guláš. Sam potřebuji ještě poradit.

Hafity: Možná myslíme oba to samé. Ted s timhle čerpadlem to ma jako by lepší odezvu na plyn. Třeba když podrazuju a chci dat meziplyn. To s tím starým neslo, protože jsem šlápl na plyn a chvíli trvalo než motor zareagoval. V tomhle ohledu možná ostřejší je. Ale zase nad 3000ot. mi přijde bez síly.

Jedním o tohle: můžu s tím jet 250 kilometrů, abych se na to podíval se známým a ne se starým pánem, který mi pomohl, ale některý věci už zkrátka nezná?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...