Freedy Odesláno 25. září 2005 Odesláno 25. září 2005 Zdravím Mám 605 2.5Td a poslední dobou se mi ozívaj při nízkej otáčkách divný zvuky z přední pravý části , přesněji když se rozjíždím na málo plynu nebo když motor na místě prošlápnu a potom padá zpátky do volnoběhu tak se ozve jakési drnčení, který se přenáší do vany motoru, když jsem to hledal zjistil jsem že to vychází z místa kde je řemen pro pohon klimi a alt. a bylo vidět jak ten napínák při běhu lehce kmitá(nevim jestli je to normální) a vždycky když se ozval ten divnej zvuk tak řemen dost taky zavibroval. Teď nevim jestli by stačilo vyměnit pouze řemen, jestli je vytahanej(zatim nepíská), nebo je to něco jinýho?? Když by to byl řemen , tak jak zajistim ten napínák abych tam dostal novej řemen?? Díky:papa Citovat
samikov Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Ahoj Freedy, mám stejnou 605 jako ty a řeším stejný problém, řemen už jsem vyměnil, je to stejný, pokud už jsi něco zjistil, tak mi prosím dej nějaké info. Ahoj SAM Citovat
Fusion Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Mě tam při volnoběhu taky něco drnčí a nemůžu na to přijít Mohl by být uvolněnej výfuk u svodu, ale to se mě nezdá. Pak mám jaksi rozbitej ten silentblok co je u nádržky servo kapaliny. Mrkněte se jestli ho taky nemáte prdlej... Citovat
samikov Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Nazdárek,myslím že na mé 2,5td je stejný problém jako u Fredyho, když se to ozve tak se třepe ta kladka, přesně jak to popsal Freedy, docela mi to vadí, jinak má motor krásnej zvuk, tohle opravdu kazí dojem a chci zjistit co to je, než začnu do něčeho vrážet peníze, už jsem přehodil novej řemen a bez efektu, i když ten starej už byl stejně popraskanej, jinak mi 605 jezdí fantasticky, je to r.v.96 mám ji 3 roky, má najeto 240tis. já jsem najel 60tis. a nemůžu na ní naříkat:super, proto bych tenhle problém rád odstranil. Ahoj SAM Citovat
Freedy Odesláno 14. říjen 2005 Autor Odesláno 14. říjen 2005 Tak už jsem to objevil, chvíli to trvalo, ale výsledek je tu, dělá to tlumič vybrací napínací kladky, je to pružina, která dotlačuje přez páku dopínací kladku a uvnitř tý pružiny je ještě malej tlumič, kterej zvenčí neni vidět, ten je zřejmě v háji a ta pružina ten kmit nepobere a začne lítat sem tam, přesně jako když ti odejde tlumič na kole. Přišel jsem na to náhodou a to tak že jsem do otvoru v páce zastrčil čtyřhran a při běhu jsem mírně naněj zatlačil a kladka přestala kmitat a zvuk byl pryč, dneska jsem ho koupil novej a vyměnil a všechno je OK, už žádný divný zvuky. Citovat
samikov Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Tak to jsem si myslel že to bude, co to stálo?dodává se to i bez té kladky? teď už to konečně půjdu koupit, bez obav vyhozenejch peněz. Dík moc za radu, Sam:papa Citovat
Freedy Odesláno 14. říjen 2005 Autor Odesláno 14. říjen 2005 Dodává se to samostaně, cena je teda nic moc 2,100Kč a objednací číslo podle katalogu je 6453Y4. Ale jestli chceš mít pokoj tak se to vyplatí. Citovat
samikov Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Tak ta cena mě opravdu nepotěšila, doufal jsem že to bude tak do 1500, ale je to nutný, co bych pro mazlíka neudělal, strhnu to manželce z kapesnýho:o Citovat
Freedy Odesláno 14. říjen 2005 Autor Odesláno 14. říjen 2005 Tak umě to bylo opačný strhnutý jsem to dostal já a musim si to taky odmakat, achjo ženský. Citovat
samikov Odesláno 14. říjen 2005 Odesláno 14. říjen 2005 Já si dělám legraci, ve skutečnosti to budu mít úplně stejně jako ty:D, ale mě to auto fakt baví, teď dělám po třetí novou muziku a tak pořád do kola, prostě se v tom musím pořád hrabat:aut Citovat
Freedy Odesláno 15. říjen 2005 Autor Odesláno 15. říjen 2005 No já muziku nechávám origo, zdá se mi docela dobrá ono těch pár repro (asi 10 co jsem napočítal) vcelku stačí, jinak co týká toho ladění tak nevím na který auto v rodině dřív, protože každý by něco potřebovalo ,ale neni čas tak to řešim postupně a pomalu. Citovat
WiZiPoK Odesláno 30. říjen 2005 Odesláno 30. říjen 2005 Ahoj panove, muzu se to stat taky na 406? mam podobny syndrom, pripad2 kdyz ano, resi se to stejne? nebo by to chtelo spis vymenit celiu napinaci kladku? WiZi [upravil dne 30.10.05 WiZiPoK] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.