Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Stahování pružin bez jejich poškození

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec Servisáci, dneska sem se pral s podvozekm na hiluxe, je to zvedací podvozek od oldman emu ..

už několik podvozku na 4x4 jsem dělal ale hilux má jako většina moderních vozidel víceprvkovou přední nápravu a ta pružinmá malej pruměr ale je silná jak bejk..

dnes se mi podařilo celkem slušně do*ebat novou pružinu s pomocí supr čupr stahováku kterej používám normálně ..

zajímá mě jestli je nákej zpusob aby se nemuselo pořizovat zařízení za např 8500,- jen kvuli tomu že jednou za pul roku se dělaj pružiny s menším pruměrem, ... mimochodem máme 3 rozměry stahováků tohoto typu 27921_o_0.jpg.. ještě chci dodat, přes hadr sem to zkoušel taky i přes kus koberce ... vždy se to prodrápe až na železo ... :bojim ještě mě čeká druhá strana a já sem už z toho na nervy

[upravil dne 23/4/14 22:41 od Háček]

Odesláno

no tak už je operace zamnou ... druhou pružinu co sem dělal dneska se mi podařilo podrápat míň , ale pořád to není

profesionální práce , drápance jsem zbrousil šmirglem a přetřel černou barvou po zaschnutí sem to jakoby omatlal pracovní rukavicí otřel hadrem a dostalo to stejnej odlesk jako origo .. takže paráda, zákazník s na to dnes byl podívat a byl spokojen s naší prací a to je hlavní, celkem sem na autě dělal tak 2 dny kdybych ty hodiny dal do jedný řady .. takže 16hodin práce na jednom autě ..ale je zase pravda že to byla práce jiná než každodenní :) ..

jinak Hafity napadlo mě třeba nechat udělat nějakej mezikus ze silonu např .. sice to nevydrží věčně ale zase to neděláme každej den :)

Odesláno

No nevím, silon není nic tvrdého, ale spíš něco jako tvrdší gumu o patřičné tloušťce. Vono se to na dálku špatně odhaduje, takže improvizace je zcela na místě (prostě na některé věci použiješ univerzální, pokud neděláš jen jednu značku). Naposledy mne překvapily přední pružiny na 806ce. Raději jsem si půjčil ještě jeden pár stahováků....

Odesláno

Silon, neboli polyamid 6 je tvrdej až až, vůbec bych se ho nebál. Já z něj mám nástavec na hever, v podstatě je mezi heverem a silonem čárovej styk a není tam byť ani známka otlačení. otázka zní jak se s nějakým mezikusem pak dostaneš mezi závity... Nebylo by zajímavější si svařit pořádnej big stahovák na kolečkách a tím to chňapnout?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...