mircolino Odesláno 19. duben 2014 Odesláno 19. duben 2014 Pánové mám k vám otázečku. Je možný repas turba u motoru 2.2 HDI 125kw? Slyšel jsem že ne, je to pravda? Citovat
pp205 Odesláno 19. duben 2014 Odesláno 19. duben 2014 Přesně tak :-( 33tis nove aftermarket 44 peugeot Citovat
straki007 Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Uz jsem daval repasovat. Zatim najeto cca 12 tkm a jezdi dobre. Cena 18. Ale mam tady jedno dobre ktere ma najeto 80 tkm a ma \"jen\" ulomeny pistek pro ovladani. Citovat
mircolino Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 Na prvním miste vám chci poděkovat za odpovědi. Jen to shrnu podle straki007 to turbo u motoru 2.2 hdi (biturbo) lze repasovat-rozumím tomu správně? Proč se ptám – proto že za jízdy se mně motor přepnul do nouzového režimu. Po nahození na diagnostiku u kámoše se zjistilo, že je asi špatný spínač-snímač turba (otevření turba) chybová správa Regulace tlaku přeplňování – vyšší tlak, kód chyby - P0299 . Kámoš čistě „náhodou“ odpojil čidlo které je v blízkosti turba - viz obrázek a motor šlapal OK ( s odpojením čidlem ). Musel jsem nutně odcestovat tím chci říct, že jsem s ním takhle projel cca 1200 km až po návratu domu jsem se pokusil čidlo zapojit zpátky s tím že možná si to rozmyslelo , ale po ujeti cca 3 km – zas nouzovej režim, tak jsem ho odpojil zpět a na druhý den jsem zajel do servisu v Olomouci (autofajt) a tam jak na potvoru po zapojení čidla a po projetí cca 15 km se servisňákem se motor do nouzového režimu nenahodil. Servisňak to měl zapojené za jízdy na diagnostice a tak tam jenom viděl že snímač udává dost odlišné otevření turba, říkal že by to mělo byt tak cca stejné – ty hodnoty v %. Omlouvám se, ale možná se nevyjadřují moc přesně, už si to přesně nepamatuji – odbornici mně snad pochopí. Pak mi řekl, že bude za potřeby vyměnit cele turbo a to proto, že ten snímač je součást turba. A to není zrovna levná věc. Repas že u toho agregátu 2.2 hdi není možný. Na závěr mi řekl svůj názor na ten můj problém a ten zněl tak, že pokud by se motor nahodil ještě jednou do nouzového režim, tak by odpojil čidlo a jezdil by dál, že tam jsou i jiné „součástky“ co reguluji chod turba. Samozřejmě na třetí den zas ta chyba - nouzak, tak jsem čidlo odpojil a opatrně jezdím dal. Auto se mně libí moc, koupil jsem ho teprve cca 2 měsíce zpátky (soukromá osoba) tím chci říct, že momentálně na nové turbo nemam a proč vám to tu píšu no proto, že možná trochu naivně doufám, že to bude jenom chyba v nějakém čidle které určite nestojí tolik jak nové turbo, ale v to jenom doufám. Můžete mně prosím poradit co s tím??? Citovat
straki007 Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Dej mi cislo karoserie. Mam pro tebe reseni. Repas neni vubec nutny kdyz je mechanicky turbo OK. Citovat
mircolino Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 prosim tě kde ho najdu - je to VIN? 407 SW: VF36E4HTH21595381 děkuji [upravil dne 20/4/14 19:58 od mircolino] Citovat
straki007 Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 jj. Chtelo by to lepe zmerit tlak preplnovani. Ale na 99% je reseni bez vyndani turba a jeho opravy. A to vsechno muze spusobovat taky FAP. Myslim ze kod 299 je nizky tlak turba a ne vysoky. [upravil dne 20/4/14 21:11 od straki007] Citovat
mircolino Odesláno 20. duben 2014 Autor Odesláno 20. duben 2014 maš nějaky návrh jak-kde to provest? Byl a jsem moc rád, že mně s tím pomahaš fakt Citovat
straki007 Odesláno 20. duben 2014 Odesláno 20. duben 2014 Chomutov .... jedine. Tohle \"venku\" opravit nelze. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.