Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Uz jsem daval repasovat.

Zatim najeto cca 12 tkm a jezdi dobre.

Cena 18.

Ale mam tady jedno dobre ktere ma najeto 80 tkm a ma \"jen\" ulomeny pistek pro ovladani.

Odesláno

Na prvním miste vám chci poděkovat za odpovědi. Jen to shrnu podle straki007 to turbo u motoru 2.2 hdi (biturbo) lze repasovat-rozumím tomu správně? Proč se ptám – proto že za jízdy se mně motor přepnul do nouzového režimu. Po nahození na diagnostiku u kámoše se zjistilo, že je asi špatný spínač-snímač turba (otevření turba) chybová správa Regulace tlaku přeplňování – vyšší tlak, kód chyby - P0299 . Kámoš čistě „náhodou“ odpojil čidlo které je v blízkosti turba - viz obrázek a motor šlapal OK ( s odpojením čidlem ). Musel jsem nutně odcestovat tím chci říct, že jsem s ním takhle projel cca 1200 km až po návratu domu jsem se pokusil čidlo zapojit zpátky s tím že možná si to rozmyslelo :D , ale po ujeti cca 3 km – zas nouzovej režim, tak jsem ho odpojil zpět a na druhý den jsem zajel do servisu v Olomouci (autofajt) a tam jak na potvoru po zapojení čidla a po projetí cca 15 km se servisňákem se motor do nouzového režimu nenahodil. Servisňak to měl zapojené za jízdy na diagnostice a tak tam jenom viděl že snímač udává dost odlišné otevření turba, říkal že by to mělo byt tak cca stejné – ty hodnoty v %. Omlouvám se, ale možná se nevyjadřují moc přesně, už si to přesně nepamatuji – odbornici mně snad pochopí. Pak mi řekl, že bude za potřeby vyměnit cele turbo a to proto, že ten snímač je součást turba. A to není zrovna levná věc. Repas že u toho agregátu 2.2 hdi není možný. Na závěr mi řekl svůj názor na ten můj problém a ten zněl tak, že pokud by se motor nahodil ještě jednou do nouzového režim, tak by odpojil čidlo a jezdil by dál, že tam jsou i jiné „součástky“ co reguluji chod turba. Samozřejmě na třetí den zas ta chyba - nouzak, tak jsem čidlo odpojil a opatrně jezdím dal. Auto se mně libí moc, koupil jsem ho teprve cca 2 měsíce zpátky (soukromá osoba) tím chci říct, že momentálně na nové turbo nemam a proč vám to tu píšu no proto, že možná trochu naivně doufám, že to bude jenom chyba v nějakém čidle které určite nestojí tolik jak nové turbo, ale v to jenom doufám. Můžete mně prosím poradit co s tím???

post-52280-14109637010686_thumb.jpg post-52280-14109637011199_thumb.jpg

Odesláno

jj.

Chtelo by to lepe zmerit tlak preplnovani.

Ale na 99% je reseni bez vyndani turba a jeho opravy.

A to vsechno muze spusobovat taky FAP.

Myslim ze kod 299 je nizky tlak turba a ne vysoky.

[upravil dne 20/4/14 21:11 od straki007]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...