Bloodeye Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 Ahoj, mam problem so sedadlom spolujazdca na Peugeote 206. Ked sedadlo zapadne do urcitej polohy na kolajnickach, tak pri jazde sa posuva dozadu/dopredu. Rad by som to vyriesil, poradite ako? Staci zohnat toto? Alebo moze byt chyba v sedadle? Diki za pomoc Citovat
Guest servisman Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 Problém bude v pojezdu tedy to co je na obr. Nejsem si jist ale už to tu někdo řešil. Citovat
Bloodeye Odesláno 16. duben 2014 Autor Odesláno 16. duben 2014 Ok a kde to zohnat, na vrakaci? Alebo skor nove? [upravil dne 16.4.2014 09:04 od Bloodeye] Citovat
P607Olda Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 Tak se zohni a podívej, proč se posouvá, právě v této poloze. Nejspíš tam najdeš vylomené, nebo jinak poškozené zuby. Případně to vyšroubuj ven a podívej. Stejně, kdybys to koupil, tak by tě rozborka neminula. Není nic horšího, než koupit díl a pak zjistit, že tím to nebylo. [upravil dne 16.4.2014 09:06 od P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 Jj. Protože tady bývá často případ, že někdo koupí, a pak to nepasuje atd. Možná je pod tím zubem něco zapadené a nedovolí západce, aby zapadla. Že by se zub vylomil, to nepředpokládám, je to železo - a dimenzované na to, aby zdrželo i řidiče v krizi. Asi bude stačit, když tam strčíš ruku (asi zezadu), a druhý bude zepředu hýbat tou západkou. Mmch., 206 spolujezdec mívá vyklápěcí sedák a pod ním schránku. Ta se dá vyndat a krásně tam uvidíš - tedy pokud ji tam máš. Citovat
Bloodeye Odesláno 16. duben 2014 Autor Odesláno 16. duben 2014 U mna to funguje tak, ze sedacka drzi... ale ked posuniem ju posuniem o viac zubov dopredu tak zacne lietat dozadu... nic, skusim dat dole ten plast a pozriem sa na to Citovat
P607Olda Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 a porovnávej se sedačkou řidiče, jak to má fungovat, tzn. zda to jezdí na těch zubech, anebo je tam jiná finta, kdy to odjíždí dopředu při sklápění = jsou to zřejmě dva různé mechanismy aretace Citovat
Béďa Odesláno 16. duben 2014 Odesláno 16. duben 2014 taky se mi to občas stane ale většinou mám jen špatně zajištěnou sedačku tím táhlem, pomůže mi když to víc zatlačím dolu, pak se už nehne.. Citovat
Bloodeye Odesláno 13. říjen 2014 Autor Odesláno 13. říjen 2014 Ono to je takto: Ked je spolujazdec uplne vzadu, sedacka drzi. Ak sa sedacka posunie pomocou toho tahla par zubov dopredu tak to nedrzi a lieta dopredu. Cize bude chyba v kolajnickach? Citovat
P607Olda Odesláno 13. říjen 2014 Odesláno 13. říjen 2014 (upraveno) Řešíme ten 206cc, takže opěradla jsou sklápěcí. Mechanismus má dva pojezdy - jeden slouží k nastavení sedadla po jednom zubu, a ten si "pamatuje" polohu i po sklopení a narovnání opěradla (kdy sedadlo odjelo dopředu). Druhý pojezd slouží právě k tomu úplnému odjetí při sklopení opěradla. Vypadá to, že ti nearetuje ten druhý mechanismus. Se tam ohni a podívej. Upraveno 13. říjen 2014 uživatelem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 13. říjen 2014 Odesláno 13. říjen 2014 Ještě doplním, že na 1007 mi totéž dělá, když někdo (tchýně?) nějak divně manipuluje s posuvem. Poté sedačka lítá dopředu a dozadu. Pak přijdu já a "druhý" posuv (při sklápění) zasunu pořádně dozadu, tam on zacvakne a vše zase funguje normálně. Takže ani pořádně nevím, co kde nedrží. Protože v 99,9% případů to funguje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.