Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdarec,.

hele dle vasich odbornych zkusenosti :super kolik KM tak muzou na nasich silnicich vydrzet spodni ramena s cepy?vím ,že záleží na stylu jízdy ale přece., a na kolik by to mohlo prijit??kdyz vezmeme v potaz kvalitnejsi dily?hm?kdyby to šlo tak bych vyměnil jen ty čepy,prej se musí měnit celé rameno,.dekuju. moc bych ocenil kdyby mi nekdo poradil kde a jakou značku koupit :-(

ps:tycky stabilizatoru sem menil az po 58tisicich ,byly tam origo a zjistil sem ,ze ten muj problem viz vyse to nevyresilo ,rekl bych ze byly s podivem jeste v poho

Odesláno

Bohužel celé rameno, cena na standartní 206ku 2700,-kč. Nejkratší životnost u nás v servise (od nového po výměnu) 18.000km . Zákazník na mrtvici, ale je to našima silnicema.

Odesláno

Obecně to říct nejde. Záleží na silnicích kudy jezdíš, stylu jízdy, kvalitě výrobku (jestli už rameno bylo měněný) a hlavně motoru.

Je jasný že na 1.1 se asi neutahaj dřív než na těžkym HDi.

Například rameno od TRW(Lucas) stojí kolem 2300,-

ale rameno od Lemföder už kolem 3000,-

Sám bych si koupil to druhý už jen kvuli tomu výrobci ale každej samo koupí to první a za rok za dva si to zopakuje :roll

Odesláno

No podle toho co povídáte je 206 asi podvozkově dost odfláknutá. Já sem s 306 najel 50 tis. bez nutnosti vyměnit jedinej čep natož rameno. Jen manžety. :mrk

Odesláno
Původně zaslal: izuel

zdarec,.

hele dle vasich odbornych zkusenosti :super kolik KM tak muzou na nasich silnicich vydrzet spodni ramena s cepy?vím ,že záleží na stylu jízdy ale přece., a na kolik by to mohlo prijit??kdyz vezmeme v potaz kvalitnejsi dily?hm?kdyby to šlo tak bych vyměnil jen ty čepy,prej se musí měnit celé rameno,.dekuju. moc bych ocenil kdyby mi nekdo poradil kde a jakou značku koupit :-(

ps:tycky stabilizatoru sem menil az po 58tisicich ,byly tam origo a zjistil sem ,ze ten muj problem viz vyse to nevyresilo ,rekl bych ze byly s podivem jeste v poho

Ahoj,

mám sice 306 ku, ale snad ti tahle informace pomůže. Zatím jsem měnil jen siletbloky v ramenech a tyčku stabilizátoru. Najeto 180 tis. Vašenda to pravidelně kontroluje a je to v poho.

Odesláno

Ty jo mě to taky nějak bouchá ted zase jinak ----projevuje se to hlavně když jedu pomalu po hnusný hrbolatý asfaltový cestě . (jenom pravá strana - samozřejmě ta nabušená.) Mám podezření na tlumiče ale potom co jsem si přečet předcházející řádky tak mám v prdeli rameno ,čepy, tlumiče ,sylembloky a nevím co jěště .- jsem nasranej a du spát. :grr:grr:grr

Odesláno
Původně zaslal: Crack

bohužel tohle mě asi taky čeká :( jak se ti to projevuje že to máš špatný??

Ahoj, no projevuje se to takovýma kovovýma nárazama ,když jsou kola v rejdu a jedeš do zatáčky po nějaký nerovnosti,ale nejvíc kdy couvám rovně a kola kmitají,.auto sem si nechal zvednout a ejhle,.jde to dobře vidět jak je u ramena ten čep (na obou stranách) v pr.eli :bojim je tam asi pul centimetrova vule,.to je pak jasny,že to děla takový zvuky,vidím výměnu tak do dvou měsícu radši :super díkys všem

Odesláno
Původně zaslal: izuel

Původně zaslal: Crack

bohužel tohle mě asi taky čeká :( jak se ti to projevuje že to máš špatný??

Ahoj, no projevuje se to takovýma kovovýma nárazama ,když jsou kola v rejdu a jedeš do zatáčky po nějaký nerovnosti,ale nejvíc kdy couvám rovně a kola kmitají,.auto sem si nechal zvednout a ejhle,.jde to dobře vidět jak je u ramena ten čep (na obou stranách) v pr.eli :bojim je tam asi pul centimetrova vule,.to je pak jasny,že to děla takový zvuky,vidím výměnu tak do dvou měsícu radši :super díkys všem

tak to je jasný:bojim je to ono...no tak to bude zase radost to opravovat...dělá mě to přesně to samý jen to ještě není tak hrozný,pospátku mě to nedělá a po zvednutí to není tak vidět,ale dělá to a bude to horší...tak dík za radu
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Už delší dobu jsem měl tušení ,že něco není v pořádku na předním levém kole.Dnes jsem si odvezl pažouta ze servisu a tam mi řekli ,že mám vyřachtaný přední levý čep na rameni.Bohužel se musí měnit celé rameno (cena 8800,-).Jak tak čtu vaše připomínky ,tak v Pežotech mají všechny typy ty čepy zalisovananý.

Odesláno

Tak u mě je to to samí . Koupil jsem za 3 100 v Pažoutu nový . - a to starý -- do to ho pošlu monolit a nějak to zkusim vypíchnout . Ten čep jesli bude nějakej jinej to nevim by se moh taky někde sehnat. Ele za 3 100 mi to přijde docela v poho.

Odesláno
Původně zaslal: DjBoom

Obecně to říct nejde. Záleží na silnicích kudy jezdíš, stylu jízdy, kvalitě výrobku (jestli už rameno bylo měněný) a hlavně motoru.

Je jasný že na 1.1 se asi neutahaj dřív než na těžkym HDi.

Například rameno od TRW(Lucas) stojí kolem 2300,-

ale rameno od Lemföder už kolem 3000,-

Sám bych si koupil to druhý už jen kvuli tomu výrobci ale každej samo koupí to první a za rok za dva si to zopakuje :roll

No Lemföder komplet rameno spodní čep silenbloky sem koupil na 306 za 1700korun, ale životnost no nevim. Nejvíc vydržel Lucas.

Na HDi jeden plnej plyn přes koleje po Praze a gumy jsou v háji. Roztrhaný na cucky. Samotná guma do zadu stojí 350, ale kdo se s tim má pořád přehazovat :(

Jo ramena třeba v Benexu. Dělaj se i sportovní pouzrda, ale ten samej díl nestojí 350, ale 15000. Asi chyba v Matrixu.

Odesláno
Původně zaslal: Kamal

Už delší dobu jsem měl tušení ,že něco není v pořádku na předním levém kole.Dnes jsem si odvezl pažouta ze servisu a tam mi řekli ,že mám vyřachtaný přední levý čep na rameni.Bohužel se musí měnit celé rameno (cena 8800,-).Jak tak čtu vaše připomínky ,tak v Pežotech mají všechny typy ty čepy zalisovananý.

No tak to nevim, většinou je to nanejtovaný a stačí si dát práci, odvrtat, vyčistit a za 6-8set dát novej čep.

S cenou celého setu bych to tak nedramatizoval, nejvíc tak 4000

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...