Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

měl bych jeden dotaz ohledně topení.

Mám 407 sw, klima dvouzónová a problém je tento: Při zesílení ventilátoru na poslední 3 nejsilnější intenzity foukání začne něco dost hlasitě v tom ventilátoru klepat (jakoby z pod palubky - plast x plast). Po zeslabení na 4tý nejvyšší stupeň to vždy přestane a zaklepe jen občas v zatáčce.

Nevíte někdo prosím, čím by toto mohlo být?

Je mi jasné, že topení je obecně ve Francouzích problematická část, ale začínají pařáky a klima na 1/2 už mi přestává stačit, tak pokud někdo tušíte, co s tím, prosím o pomoc.

Díky předem.

Odesláno

Měl bys k tomu trochu více infa? Kluzné pouzdra mi popravdě moc neříkají. Co pořešit, případně kam hrábnout, abych se k tomu dostal, víš?

Díky

Odesláno
Měl bys k tomu trochu více infa? Kluzné pouzdra mi popravdě moc neříkají. Co pořešit, případně kam hrábnout, abych se k tomu dostal, víš?

Díky

Osa rotoru motoru vložená do samomazného pouzdra (samomazná bronz nebo mosaz) né na klasickém ložisku s kuličkama nebo jehlama. V podstatě tyčka vložená do díry , která už v tvém případě má velkou vůli a proto to vybruje.:(
Odesláno

No jo jenže reálně, při tomhle provozu, je ke skoro vyloučeno aby se to ložisko vydřelo ;) Vyndal bych filtr vyfoukal to kompresorem a vyzkoušel. Třeba tam jen vletělo něco co nemá...

Odesláno

Jen je zajímavé, že vždycky přesně vibruje, když jede na 6/8 a výš, na 5/8 jen v zatáčce (tuším pravotočivé) a níž neklape.

Neměl byste někdo prosím schéma toho ventilátoru, kde by třeba šlo vidět, co je podle vás špatné? Mohlo by to pomoct i dalším, díky.

Odesláno

Je to v podstatě jediná věc, kterou můžeš udělat, další už jen po demontáži palubní desky.

Ještě by se vlastně asi dalo zavřít vnější klapku a pokusit se po vyjmutí schránku před spolujedzcem jestli ten větrák uvidíš. BUde dost hluboko, ale je tam poměrně velký otvor na nasávání vzduchu z kabiny.

Tady máš to místo kudy vyjmeš pylový filtr a můžeš tam foukat bez další demontáže.

[upravil dne 9/4/14 10:23 od koblih69]

post-25417-14109636761073_thumb.jpg

Odesláno

A tady máš vstup vzduchu z kabiny - je to to béžové koleno, které je teď v poloze zavřeno a bere to vzduch jen zvenku, když přepneš na vnitřní okruh tak se otevře, ale bez demontáže schránky se tam dostaneš spatně.

post-25417-14109636761593_thumb.jpg

Odesláno
A tady máš vstup vzduchu z kabiny - je to to béžové koleno, které je teď v poloze zavřeno a bere to vzduch jen zvenku, když přepneš na vnitřní okruh tak se otevře, ale bez demontáže schránky se tam dostaneš spatně.

Myslíš demontáž kastlíku před spolujezdcem jo? To bude asi další krok, pokud nepomůže to s filtrem no...

Jinak kompresor sice mám, ale ne tady v Brně, možná to zkusím na pumpě, tím na foukání kol :D Uvidíme no

Odesláno

Tak jen pro info, filtr jsem o víkendu vyměnil a bordel vyfoukal, bylo ho tam poměrně dost a na teplotě foukaného vzduchu je to doti znát (+50%), ale na nejvyšší otáčky fukar pořád klepe :( bojím se, že v létě v největších pařácích mi ty nejvyšší kvalty budou chybět :( nenapadá ještě někoho nějaký zásah, než budu donucen (bůhvíkdy) sundat celou palubovku?

Odesláno
Tak jen pro info, filtr jsem o víkendu vyměnil a bordel vyfoukal, bylo ho tam poměrně dost a na teplotě foukaného vzduchu je to doti znát (+50%), ale na nejvyšší otáčky fukar pořád klepe :( bojím se, že v létě v největších pařácích mi ty nejvyšší kvalty budou chybět :( nenapadá ještě někoho nějaký zásah, než budu donucen (bůhvíkdy) sundat celou palubovku?

Typnul bych z do sundani palubovky se ani poustet nebudes:aut:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...