voštík Posted April 11, 2002 Share Posted April 11, 2002 Mám z. nápravu tak trochu v prd..i, pravé z kolo mi už při propružení se tam škrtne o podběh - co s tím? Slyšel jsem, že se dá udělat repase, ale kde a za kolik? 8t se mi za to zdá moc - tolik si řekli ve frýdku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 11, 2002 Share Posted April 11, 2002 Na co? Na 309-ku tu mám jednu dobrou zadní nápravu, byla by za 3.000,- (komplet i s brzdama a lanovodama). Jinak výměnu ložisek ramen dělá například v Praze Patera za cca 3.500,- nebo v Příbrami Kačírek za 5.500,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted April 11, 2002 Author Share Posted April 11, 2002 To je právě to! Příbram je daleko a kdybych to nechal dělat v tom Frýdku, tak to vyjde skoro stejně +-litr. Navíc: setkal jsem se s tím, že 309 nepasuje na 205 - je to celkem divné, ale je to tak . Asi záleží na modelu a roku výroby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 12, 2002 Share Posted April 12, 2002 No, to bych docela čekal, že náprava z 309 nebude shodná s 205 - 309 je širší, ne? Jistě to nevím, ale můžu to přes víkend změřit. Jinak, tu nápravu si můžeš opravit sám - to ložisko stojí asi 900,- (ale budeš potřebovat hodně velký kladivo ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted April 12, 2002 Author Share Posted April 12, 2002 A na co? Potřeboval bych trochu přesnější návod. Už vím, že musím to rameno stáhnout pomocí šroubu. Pak by tam mělo být to ložisko (asi, že?) Jde o to, že asi bude špatný ten čep, naq kterém se to hýbe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 12, 2002 Share Posted April 12, 2002 Ty jsi koukám nějakej online, co? ®e stíháš tak rychle odpovídat... Přesnější návod nevim, já ty nápravy nedělám. Ale jednu mám dělanou někde v servisu, a to rameno z toho surově zmlátili kladivem. Možná si to vyzkouším časem, mám tu jednu špatnou nápravu z 205ky. Nebo jestli chceš, můžeš si to na ní vyzkoušet - ale do Prahy to máš asi trochu z ruky, co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 15, 2002 Share Posted April 15, 2002 Tak jsem koukal na tu zadní nápravu z 309 - dle očekávání je širší. No, ale kdybys jí do té 205-ky dal, a vepředu dal ze 309-ky ramena, stabilizátor, poloosy a řídící tyče, docela dobře bys to rozšířil Akorát já bych do toho asi nešel, zmenšil by se tím asi vpředu odklon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted April 15, 2002 Author Share Posted April 15, 2002 tak jsem se v tom trochu zaangažoval i sám a tady je výsledek: ZN z 309 jde použít - zajímavé je, že některé jdou a některé nejdou :-( Asi záleží na r.v. Každopádně to se štěstím jde. BTW: co to bylo za barbary - zmlátit to rameno!!! Stáhnout to jde vpohodě šroubem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 16, 2002 Share Posted April 16, 2002 No, u starejch krámů pro jistotu o ničem neříkám, že je v pohodě. Zvláš? u Peugeota, kde mám občas dojem, že to konstruktéři naschvál vymysleli tak, aby to šlo co nejhůř opravovat... Zadní náprava z 309, co tu mám, je z r.87-88 BTW: kladivo je můj nejoblíbenější nástroj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted April 16, 2002 Author Share Posted April 16, 2002 s tim starym kramem mas pravdu :-( nekdy mi to taky tak pripada, ze to tak na P..u vymysleli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted April 17, 2002 Share Posted April 17, 2002 Co máš vůbec za vozítko? Vím jen, že 205, ale motor a rok? Já mám jako stálejší P205 1,8D r.86 a nově krásnou proclenou P309 1,9D r.91, kterou budu záhy stavět na doklady z ruiny P309 1,8D r.88, co mi taky stojí před barákem. Já mám ty diesely tak nějak nejradši... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted April 17, 2002 Author Share Posted April 17, 2002 205 1.6 monostrik, rv91 - ale je to uz 4x bourane a ta budka byla uz dost hybla - tak to ted davam do nove......a zkousim trochu tunit :-))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts