Jump to content

Co se zadní nápravou??? :-(

voštík
 Share

Recommended Posts

Mám z. nápravu tak trochu v prd..i, pravé z kolo mi už při propružení se tam škrtne o podběh - co s tím?

Slyšel jsem, že se dá udělat repase, ale kde a za kolik?

8t se mi za to zdá moc :( - tolik si řekli ve frýdku

Na co? Na 309-ku tu mám jednu dobrou zadní nápravu, byla by za 3.000,- (komplet i s brzdama a lanovodama). Jinak výměnu ložisek ramen dělá například v Praze Patera za cca 3.500,- nebo v Příbrami Kačírek za 5.500,-

To je právě to! Příbram je daleko a kdybych to nechal dělat v tom Frýdku, tak to vyjde skoro stejně +-litr.

Navíc: setkal jsem se s tím, že 309 nepasuje na 205 - je to celkem divné, ale je to tak :( . Asi záleží na modelu a roku výroby

No, to bych docela čekal, že náprava z 309 nebude shodná s 205 - 309 je širší, ne? Jistě to nevím, ale můžu to přes víkend změřit.

Jinak, tu nápravu si můžeš opravit sám - to ložisko stojí asi 900,- :D (ale budeš potřebovat hodně velký kladivo ;) )

A na co? :o

Potřeboval bych trochu přesnější návod.

Už vím, že musím to rameno stáhnout pomocí šroubu. Pak by tam mělo být to ložisko (asi, že?)

Jde o to, že asi bude špatný ten čep, naq kterém se to hýbe :(

Ty jsi koukám nějakej online, co? ®e stíháš tak rychle odpovídat...

Přesnější návod nevim, já ty nápravy nedělám. Ale jednu mám dělanou někde v servisu, a to rameno z toho surově zmlátili kladivem. Možná si to vyzkouším časem, mám tu jednu špatnou nápravu z 205ky. Nebo jestli chceš, můžeš si to na ní vyzkoušet - ale do Prahy to máš asi trochu z ruky, co ? :)

Tak jsem koukal na tu zadní nápravu z 309 - dle očekávání je širší. No, ale kdybys jí do té 205-ky dal, a vepředu dal ze 309-ky ramena, stabilizátor, poloosy a řídící tyče, docela dobře bys to rozšířil :D

Akorát já bych do toho asi nešel, zmenšil by se tím asi vpředu odklon :P

tak jsem se v tom trochu zaangažoval i sám a tady je výsledek:

ZN z 309 jde použít - zajímavé je, že některé jdou a některé nejdou :-(

Asi záleží na r.v. Každopádně to se štěstím jde.

BTW: co to bylo za barbary - zmlátit to rameno!!! Stáhnout to jde vpohodě šroubem

No, u starejch krámů pro jistotu o ničem neříkám, že je v pohodě. Zvláš? u Peugeota, kde mám občas dojem, že to konstruktéři naschvál vymysleli tak, aby to šlo co nejhůř opravovat...

Zadní náprava z 309, co tu mám, je z r.87-88

BTW: kladivo je můj nejoblíbenější nástroj :)

Co máš vůbec za vozítko? Vím jen, že 205, ale motor a rok?

Já mám jako stálejší P205 1,8D r.86 a nově krásnou proclenou P309 1,9D r.91, kterou budu záhy stavět na doklady z ruiny P309 1,8D r.88, co mi taky stojí před barákem. Já mám ty diesely tak nějak nejradši...