Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

vyhlídnul sem si na mou 406 16\" alu kola Ouragán a začal jsem hledat způsoby, jak je zapsat do TP. Načetl jsem snad všechno co se tu dalo, takže teorii znám, jen mi chybí prostředky. K Ouragánům jako origo Peugeot diskům neexistuje typový list, vydávají jen jakési prohlášení, zda dané rozměry kol můžou/nemůžou na autě být, žádost o toto prohlášení stojí 1500Kč.

Tady na fóru jsem se dočetl, že když se napíše přímo do Prahy mail s dotazem, že na něj odpoví jestli ano/ne bez toho, aniž by bylo nutné zaplatit těch 15 stovek. Napsal sem a odpověděli mi, že na auto jsou homologované jen 15\" disky. :bacha

Chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo nemá právě tento list s povolenou montáží těchto kol na 406, 16\" disky stejných rozměrů (6,5Jx16 4x108 ET20) s typovým listem na zapůjčení, nebo nějaký jiný nápad, jak disky oficiálně zapsat do TP? :myslim Nechci riskovat např. v případě nehody problémy s pojišťovnou.

Díky moc za rady :papa

Odesláno

Tady se to hodně řešili, především na posledních stránkách je nějaké řešení:

Žádost stojí 1500 Kč a stejně ti to zamítnou. Na SK je to úplně naopak, vypíšou ti všechny možné varianty a pak nevíš, jaký kola nasadit :D

Šlo to do nedávna přes Ronal, nyní ale chtějí 1000 Kč a číslo disku. :(

• O 3 týdny později...
Odesláno

Díky moc :) to vlákno mi při hledání informací nějak uniklo a pomohlo mi ze všech nejvíc. Papír z SK Peugeotu mám od včerejška doma a světe div se, 4 CZ Peugeoty v Praze mi odepsaly, že jsou povolené jen 15ky a nic jiného. Ve vyjádření SK Pugu jsou ale i 16ky viz obrázek.

Po menší komunikaci s Ovečkou list asi nakonec nijak upravovat nebudu, jak to zde někteří dělali s TL. Chtěl bych se tedy zeptat, myslíte, že bude moc velký problém, když na auto nasadím předepsané gumy a z disků bude sedět průměr a ET? Ouragány mají rozměry 6,5x16 ET20, v tom papíru jsou ale \"jen\" 7x16 ET20... mám sto chutí tu sedmičku přepsat v editoru ale zase se bojím, aby si ty údaje posléze nějaká dobrá duše neověřovala v SK Pugu. Vzdávat se takových krásných kol se mi moc nechce... :myslim

post-53078-14109636732165_thumb.jpg

Odesláno

co to tam je za kokotiny 406 má:

6x15 et 18 s pneu 195/65/15

6,5x15 et 20pneu 195/65/15 nebo 205/60/15

6,5x16 et20 s pneu 205/55/16

16 pneu 205/50/16 nebo 215/55/16.....:myslim:myslim

Odesláno

Taky si říkám... :myslim první 2 řádky mi do posledního písmenka sedí s TP, další 2 tam ale nemám vůbec a pneu 205/50/16 mi příjde jako blbost, protože nezachovává původní průměr celého kola ale je viditělně menší. 205/55 a 215/55 však tento průměr +- zachovává tak nevím... :myslim

Odesláno

no nedavno jsem videl 406ku mel tam disky 7j16 ET20 s pneu 225x55 r16 a ubrousil drzaky kabliku od ABS i brzdovky v prednim podbehu. prodaval jsem mu origo plechace a alu disku se hned zbavil za 1500kc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...