petr-x Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Dobrý deň, nedávno som kúpil Peugeot 307 SW 1.6 16V ročník 2003. Po naštartovaní mám problém s tým, že motor ako keby vynechával a po štarte padli otáčky. Dočítal som sa na fóre, že by malo stačiť vyčistiť škrtiacu klapku. Klapka sa vyčistila, no nič sa nezmenilo. S autom som bol aj na diagnostike v servise a nevyhodilo žiadnu chybu. Povedali mi, že treba skúsiť vymeniť cievku a škrtiacu klapku, lebo tam môžu byť zodraté nejaké drážky. Len sa mi nechce ísť do toho štýlom pokus - omyl a zbytočne vyhadzovať peniaze. Neviete mi poradiť čo by to ešte mohlo byť? Druhý problém je, že vždy, keď zaradím 3ku, niečo tam škrtne ako keby šla cez zuby. Bude stačiť vymeniť tiahla, kroté boli volnejšie ako by mali byť alebo to môže byť aj niečo iné? Ďakujem Citovat
koblih69 Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Převodovka bude asi vadný synchron od ježdění ve městě. Co se týká motoru tak 1.6. 16V jsou kapitola sama o sobě, stabilní volnoběh má málokdy . Zkontorluj svíčky a teplotu senzoru chladící kapaliny (jeslti odpovídá realitě). ... bohužel dál už to tak levné není - může být porucha krokového motorku, potrnciometru klapky a nebo pro 1,6 typický problém váznoucích ventilů.... Filtr vzduchu jsi doufám vyměnil, tak zkontroluje ještě jeslti tam něnaí v sání nějaká netěsnost. Citovat
petr-x Odesláno 28. únor 2014 Autor Odesláno 28. únor 2014 Skúsim vymeniť ten filter a sviečky. Ak to nebude ono, tak môžem na tom v pohode jazdiť alebo to treba spraviť čim skôr? Aj ten synchron. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.