čakom Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 mam na vas par otazek ale začnem od začatku. koupil jsem byt (chteli jsme jit bydlet s přitelkyni do svyho) za 1m kterej jsem si pujčil. na rekonstrukci jsem použil svoje penize 300t (vetšina praci bala za pomoci kamaradu nebo bez papiru) ted bych chtel byt prodat (přitelkyne se semnou rozešla než se byt stačil zrekonstuovat a ja mam kde bydlet takže byt nepotřebuju) byt bych chtel prodat za 1,5m takže 1m vratim kde jsem si ho pujčil 300t si necham to jsou ty penize co jsem do nej vrazil 200t je za poplatky poplatky: 50t za předčasny splacení 60t za dan z prodeje 80t je 15% co bych mel zaplatit za rozdím mezi koupi (1m) a predejem (1,5). tedy 15% z 500t. a ted: 1, je pravda že když ty penize co na tom \"vydelam\" (tedy pro uřady 500t) a použiju je na bydleni že nemusím platit tech 15% za rozdil mezi koupi a prodejem? 2, mel bych znamou co by ten byt ode me koupila tak jsme přemyšleli jak ty poplatky obejit aby to bylo co nejlevnejši. takže ona by mi dala penize 1,3m ja zplatil mou pujčku 1m a 300t bych si nechal (investice do bytu) a pak bych ji ten byt daroval. odpadla by dan z prodeje? kolik by byla dan z darováni? 50t za předčasny splaceni bych oželel. děkuji všem za rady Citovat
Mohy Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 ahoj nedá mi to: komplet reko maleho bytu (soudě dle ceny a lokality-brno) je tak na 1-2 měsíce ne? to byl tedy docela rychly rozchod:) v poměrně nevhodnou dobu:) drzim pěsti at ti vše klapne. Citovat
Vvitty Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 50t za predcasne splaceni das do nakladu. totez dan z prodeje, provize realitce, poplatky za kolky, smlouvy... atd. Bod dva je nesmyslny a ve finale horsi nez cisty prodej. Pokud hodne trvas na tom ze chces usetrit tak ji byt prodej za naklady (nebo neco malo navrch) a zbytek vyres stejne jako jsi resil rekonstrukci. Nemas k te rekonstrukci aspon nejake papiry od materialu nebo tak? ---- a jeste citace příjem z takového prodeje bude od daně z příjmů osvobozen v případě, že: - v prodávaném rodinném domě bydlel bezprostředně před prodejem a získané peníze použije na uspokojení své bytové potřeby; přičemž lhůta pro koupi nového bytu je stanovena do konce roku následujícího po roce, ve kterém dům prodal, anebo - v prodávaném rodinném domě bydlel bezprostředně před prodejem déle než dva roky; anebo - pokud v prodávaném rodinném domě sice nebydlel, ale vlastnil ho déle než pět let (osvobození od daně z příjmů se při splnění této podmínky vztahuje i na jiné nemovitosti než je rodinný dům anebo byt). Zdroj: http://www.penize.cz/ekonomika/42803-kdy-se-plati-dan-z-prijmu Citovat
čakom Odesláno 12. únor 2014 Autor Odesláno 12. únor 2014 Mohy: trochu se to protahlo. nekdy se čekalo než budou mit kamaradi nebo zmani čas Vvitty: bohužel osvobozeni se me netyka. nikdy jsem tam nemel trvaly bydlište a byt vlatnim cca rok a pul. doklady od materialu mam přes 100t. to je dobry vědět že dan z prodeje a poplatek za předčasny splaceni mužu dat do nakladu Citovat
Vvitty Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 pokud byla hypoteka na ten konkretni byt tak muzes prihodit i uroky ktere jsi zaplatil, pokud sis je neodecital z danoveho zakladu uz ted. znama plati cash? pokud by si brala hypoteku tak bych si zkusil zjistit zda banka neumoznuje prevedeni hypoteky na ni jako novou majitelku, mohlo by to byt bez sankci. jak dlouho mas jeste fixaci? Citovat
oddie Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Nemusíš tam mít trvalé bydliště. Stačí tam fyzicky 2 roky bydlet. Prokazovat se to dá různě - platba inkasa na tvoje jméno, svědectví sousedů atd. Trvalé bydliště v občance můžeš mít klidně jiné - a naopak, samotné trvalé bydliště v občance finančáku nemusí stačit k prokázání, žes tam skutečně bydlel. Sám jsem takhle prodával byt po 3 letech, bydlel jsem tam fyzicky ani ne 2,5 a trvalé bydliště tam měl jen rok. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.