Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň páni,

Potrebujem radu, ide o auto peugeot 206, r.v. 2001, 1,9D...

Ide o to, že mi začal unikať olej (odnekial)

>>>typujem že ho vytečie tak cca 0,5 dcl/24 hod.

>>>olej je čírej farby (niesu v nom kovové častice),

>>> miesto odkial kvapka je na úrovni prednej poloosi spolujazdca

>>> motorovy olej mi neubua, servo taktiež nie, brzdova kvapalina tiež neubuda, volank ide lahko ako aj predtym, brzy tieš brzdia normalne, motor sa neprehrieva.

>>> konkrétne mi to kvapka z nejakeho šrobu (vid foto) na spodu motora, bol dotiahnutý, ale skúsil som ho trochu povoliť a zase riadne dotiahnuť, mam pocit ze sa to zmiernilo ale aj tak tostále tečie

>>> prikladám aj nejakú fotodokumentáciu

>>> je to prevodovka? mal by som sa velmi ponahlat do servisu?

>>> Velmi vam dakujem za vaše reakcie, určite pomôžu.

post-49643-14109635493238_thumb.jpg

Odesláno
tohle je vana motoru, z toho musi tect jen motorovy olej, pokud neubyva je to divne,

nemas vysokou spotrebu ze by do oleje teklo palivo ??

nj, ako zteka to z toho šrobu, ale netvrdim ze to netečie od vyššia a je to iba zhoda nahod ze to prave zteka z vyfoteneho šrobu ak sa rozumieme, a keby to bol motorovy olej tak by bol čierny, alebo nie?

nemam palubny počitač, ale nie zvýšenu spotrebu som nezaznamenal...

Odesláno
tohle je vana motoru, z toho musi tect jen motorovy olej, pokud neubyva je to divne,

nemas vysokou spotrebu ze by do oleje teklo palivo ??

nj, ako zteka to z toho šrobu, ale netvrdim ze to netečie od vyššia a je to iba zhoda nahod ze to prave zteka z vyfoteneho šrobu ak sa rozumieme, a keby to bol motorovy olej tak by bol čierny, alebo nie?

nemam palubny počitač, ale nie zvýšenu spotrebu som nezaznamenal...

Odesláno
a co si k tomu cuchnout treba to tece po bloku motoru nekde od sani a bude to nafta

protoze 0,5decka denne to mas za mesic 1,5 litru a to se musi nekde projevit

[upravil dne 11/2/14 14:04 od Havlicek.Lukas]

skusal som ale nemozem jednoznačne povedať že to je nafta... nvm asi to vidim na ten servis...

Odesláno

Skoc do predajne Peugeot a pytaj si tesnenie pod vypustaciu skrutku motor. oleja. Lahni pod to, pod skrutku daj nadobu, odsrobuj skrutku, strc prst do otvoru na vani (auto predtym nechaj vychladnut !!!), aby ti olej nevytiekol, nasad podlozku na skrutku a zatoc naspat. Zachyteny olej vlej naspat vrchom ;)

Odesláno
Skoc do predajne Peugeot a pytaj si tesnenie pod vypustaciu skrutku motor. oleja. Lahni pod to, pod skrutku daj nadobu, odsrobuj skrutku, strc prst do otvoru na vani (auto predtym nechaj vychladnut !!!), aby ti olej nevytiekol, nasad podlozku na skrutku a zatoc naspat. Zachyteny olej vlej naspat vrchom ;)

Ale keby to tieklo odtial, tak to by ten olej nebol ciernej farby??? lebo mne tam kvapka čiri olej.... bojim sa že to je prevodovka...

Odesláno

A v jakém stavu je olej v převodovce víš? Není nic jednoduššího, než to zkontrolovat. Čím dříve, tím lépe :myslim

Kolem poloos je sucho?

[upravil dne 11.2.14 14:19 od MJSytic]

Odesláno
A v jakém stavu je olej v převodovce víš? Není nic jednoduššího, než to zkontrolovat. Čím dříve, tím lépe :myslim

Kolem poloos je sucho?

[upravil dne 11.2.14 14:19 od MJSytic]

poloos je sucha... ja som zhoda nahod mimo domu, a ko sa da skontrolovať olej v prevodovke? to by som potreboval vedieť ak kvoli tomu nemusim \"pol\" auta rozobrať, vdaka.

Odesláno

ziadnemena : Ty tu robis z toho riadnu kovbojku. Najprv zisti odkial to kvape, utri ten srob a jeho okolie,daj pod motor papier a sleduj. To snad zisitis ci ti to kvape z toho vypust. srobu alebo nie? Ked ano, tak plati co som pisal, pretoze nic ine z toho srobu nemoze tiect a ked nie tak sa posunieme dalej...

Odesláno

ziadnemena: Nevím, jak u tohohle motoru, ale předpokládám, že dáš auto na hever, sundáš levé přední kolo, plastové nadkolí a uvidíš z boku převodovku a na ní kontrolní/dolévací šroub :myslim Při kontrole hladiny je potřeba mít auto v rovině ;)

post-2095-14109635493588_thumb.png

[upravil dne 11.2.14 14:34 od MJSytic]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...