Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás moudrí a nezkonalí radcove a fandove :) vozu žot - jak mile rad ríkam :)

k veci :

Ceka me vymena tehlice na prave predni strane (spolujezdec),rad bych se na to pripravil a to nejen psichycky :) Takze co presne ma zajíma :

Co vse budu muset povolit ?

co vse budu muset vyndat ?

co vse budu muset odpojit ?

jedna vec me zajíma asi defakto nejvíce :

jaka je velikost ORECHU na sroub,ktery je na poloose??? Samorejme na strane naboje kola.

Prosím Vás kdo muze do service boxu - jaky je to rozmer ?

muj VIN: VF38BRHZE81150465

Díky kolegove !! :)

:roker

:papa

[upravil dne 11/2/14 12:05 od pethrd2312]

[upravil dne 16/2/14 06:52 od pethrd2312]

[upravil dne 17/2/14 12:01 od pethrd2312]

Odesláno

35. Pokud neseženeš, můžeš použít 36.

Jinak pro výměnu těhlice: Povolíš matici na poloose, sundáš matici spodního čepu zespodu na ramenu, sundáš matici čepu řízení, sundáš brzdič, čidlo ABS, sundáš matici tlumiče.

Stáhneš stahovákem či srazíš rameno (čep má kužel, jde to hůř) a čep řízení, stlačíš rameno dolů nějakou trubkou a vyhákneš ten spodní čep. Pak je vhodné vrazit nějaký klín (napře. sekáč) do objímky tlumiče a celou těhlici takhle sundat z tlumiče.

Guest servisman
Odesláno

Ne ale už to dělal , já použil 36 protože se mi nechtělo kupovat 35 ořech.

Odesláno

oddie :

servisman:

takze predpokladam,ze jsi to delal na 406 hdi rhz 80kw ? :) takze to maj vsechny stejny ?

pak jeste 1.cast meho dotazu ? Co vse muselo ven ?vyndat?povolit?odpojit? apod ? :)

Díky !!

Guest servisman
Odesláno

je jedno jaký motor stačí když je to 406 , je to stejné ;)

nej je stáhnout si knížku Jak na to Peugeot406 a máš tam vše.

[upravil dne 8/2/14 10:13 od servisman]

Guest servisman
Odesláno

nevím koukal jsem na servise box a matice jsou stejné takže by tam měla býti 35/36/. Koukal jsem i na cupé V6 a jsou shodné .

Já max použil ořech 40 na zadní nápravu na tu středovou matici , teď jsem na to koukal,

Odesláno

servisman :

tak jsem asi mental a nepamatuju si to,tedko jdu spat,vecer do prace,zítra rano po ceste z prace,to vezmu pres garaz a hodim oko a orech co tam mam,zda bude dostacující,ci ne. :)

Guest servisman
Odesláno

nejsem si jist, ale na straně spolujezdce tam by to udrželo to ložisko , pokud se nepletu ?

Odesláno

pokud jde o pravou stranu, tak s poloosou nic nedělej--jak píše servisman, drží ji to středící ložisko

na levé straně je krátká poloosa bez středícího ložiska a tam je nutné poloosu zajistit proti vysunutí z diferáku--jinak by vytekl olej z převodovky

Guest servisman
Odesláno

jak jsem ti psal stáhni si někde knihu Jak na to 406 a budeš v obraze. ;)

Odesláno

čep řízení taky, matku poloosy povol, když bude stát auto na všech kolech, potom zvedni a pořádně podlož!!, třmen brzdy nech zapojený na hadici a pověs za drát,at nevisí na hadici, tyčku stabilizátoru nech na tlumiči, jinak vše jak píšeš

Odesláno

servisman : a vís co ? :) jdu na to ! :)

ozzy 56 : juchuuu,takze v pndeli(mam volno) po nocní na to vlitnu a bude to lítat... :D:) uz se tesím.. :)

servisman : jeste jedna blba otazka,kde ze je : jak na to 406 ? dekuju !

:):roker:myslim

Guest servisman
Odesláno

Nevím u mne jsem musel sundat kolo dát ořech na matici nasadit kolo a pak povolovat tu matici přes tyč asi 1,5 m dlouhou. ten ořech přes kolo nešel nasadit.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...