Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojky pánové,mám dotaz,potřebuji odpojit kompresor klimatizace na 307 hdi poněvadž mám utrženou řemenici se spojkou,potřebuji nutně jezdit a zatím nemám na kompletní kompresor a tak nás napadlo zda se dá odpojit řemen zakoupit jiný potřebné délky bez napojení kompresoru ale nevím zda to vůbec půjde,už to někdo zkoušel?A jaká je potřebná délka řemenu a nemůže se něco pokazit na motoru,toto není z mé hlavy a tady jeden mechanik řekl že by to mělo jít,má vybrané dvě délky řemenu a že to vyzkouší.Jaký máte na to názor.

Dík všem za odpověd:myslim:

Guest servisman
Odesláno

nezkoumal jsem 307 ale kolega tak s 306 jezdil asi 4 roky

Odesláno

No pokud to půjde tak hodně těsně, ale myslím, že je to špatný postup. Jednak kdžy koukám na to jak to bude vedené tak budeš zbytečně namáhat volnoběžku alternátoru i hlavní řemenici abys to vůbec nějak rozumně napnul. To sice zprvu bude vypadat OK, ale následně to vyjde slušně draho. Kup použitý kompresor (cena bude někde mezi 1500-2000) a oprav to ja se patří.

Odesláno

Moc vám děkuji za příspěvky,zítra dám vědět jak to dopadlo,tato náhražka bude asi tak na měsíc zhruba na 2000 km,nechci to taky nechávat na dlouho a mít to znova OK.

Čauky:pap;)

Guest servisman
Odesláno

Je to Citroen Pikaso 1,6 HDi a to má stejný motory jako HDi u 307 nebo ne??

Odesláno

No tak vycházím z toho, že pokud se dobře pamatuju tak tyhle motory mají v 307 elektrohydraulické čerpadlo, kdežto tady je na řemenu. Navíc na tom obrázku vpravo ještě jsou přehozené popisky... podle mě je tam je jedna \"kladka\" a to na automatickém napínáku, ale třeba se pletu.

Odesláno

Ahojky potřebuji to udělat z důvodu neb jedu v pátek s rodinkou na hory,vše už spakované,neštěstí v rodině že je auto porouchané,že jsme si měli nechat 20 let stařičkýho Opla blabla,když to nepůjde tak musím do půjčovny aut a to bude stát daleko víc,Tak se mějte a dám vědět jak jsem dopadl,až za týden přijedu tak budu shánět kompresor snad se povede za dobré peníze.A za zítra se mě nepovede ani sehnat za dobré peníze a namontovat ten kompresor.To je asi poslední šance,zatím je auto nepojízdné.Tak ahojky:papa

Odesláno

Ahojky Pegotaci,tak kompresor. odpojen nahrazeno remenem 6PK800,za 270 korun a 5 piv zhruba za 400.Remen sel krasne nasadit a nicemu tam neprekazi.Nic se tomu prý nepokazí ani prý ten alternator nebude vic namahanej,prý jezdí takto hodně lidi,no ale ver tomu ale bude jaro leto a klima musi fungovat,az přijedu z hor tak začnu shánět kompresor hlavně ne moc starý a schopny provozu,jinak novy stojí devitku.Tak a hurá zítra na hory,rodinka šťastná ze jedem a ja.

zase ze nemusím do auto půjčovny.Doufám ze tyto rozměry ramene poslouží i dalším. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...