tomikzlesa Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 Ahoj, začal se mi vypínat ventilátor topení, začalo to poté co jsem vyndaval ventilátor abych ho mázl a nepískal, ale možná to je náhoda. stačí párkrát pomačkat konektor na tom delším kabelu co k ventilátoru vede a opět se rozběhne, což mě vede k tomu že se asi jedná o špatný kontakt, nebo může být někde špatné čidlo atd... ? kdyby to byl kontakt tak netuším proč, pže vše vypadá v pořádku. Pokud s konektorem lehce hýbu tak lze slyšet kolísání otáček.. Citovat
P607Olda Odesláno 5. leden 2014 Odesláno 5. leden 2014 No tak prohlídni konektory - objímky - fastony, mohou být vyhřáté a proto už nepruží. Ale mně to dělaly opotřebované uhlíky, a pohýbání s konektory zajistilo ještě nějaký kontakt. Ventilátor mi zastavoval a po pohýbání zase běžel. Citovat
tomikzlesa Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 díky, ty uhlíky a fastony jsou co a kde ? :-) tak už sem si oboje našel na googlu :-) doma to zkontroluju uvidím, k přístupu na uhlík musím opět vyndat cely ventilátor a sundat ten kryt na něm že ? [upravil dne 6/1/14 07:44 od tomikzlesa] Citovat
P607Olda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Ano, a podle servisních postupů jsou \"nevyměnitelné\". V praxi to znamená, že musíš koupit nějaké podobné, na 12 V (!!!, jinak jsou moc tvrdé a opotřebují komutátor), obrousit je na rozměr a \"nějak\" připojit (krimpovací trubička a prolít cínem). Nezapomeň čelní stranu uhlíku obrousit na šikmo, jinak by dlouho ze začátku jel pomalu (a musel bys to rozebírat znovu, jako já...) Citovat
tomikzlesa Odesláno 6. leden 2014 Autor Odesláno 6. leden 2014 tak konektory se zdají být ok, ale bohužel jsem nepřišel na to jak se dostat k uhlíku, jeden šroubek je zhora, ten odšroubovat jde, ale nic se neděje, další dva jsou pod součástí co se točí, ale tam nevím jak se dostat, nebo jestli je nutné je šroubovat [upravil dne 6/1/14 17:26 od tomikzlesa] Citovat
P607Olda Odesláno 6. leden 2014 Odesláno 6. leden 2014 Popřemýšlej nad novým ventilátorem, anebo nad ventilátorem z vrakáče. Rozborka a oprava se nemusí podařit, je to dost boj. Já jsem rozebíral ventilátor z roku 91, byl dost jiný. Podstatné bylo to, že se nic nešroubuje, ale bylo to nasilu vsunuté a zajištěné gumovými špalky. Ale i když dostaneš uhlíky ven, tak sehnat nové a připojit je dost kumšt. Tam jak je u tvého ten hliníkový odlitek, tak to je elektronický regulátor. No, koukej na to ze všech stran, něco tě napadne. Anebo někdo poradí, jak na to. Citovat
tomikzlesa Odesláno 10. leden 2014 Autor Odesláno 10. leden 2014 nechci to zakriknout, ale i kdyz se mi kabely zdaly v porádku tak sem je pročistil a ujistil se že budou doléhat a připáskoval abych zabránil pohybu, už 4 dni bez poruchy a v pořádku, tak uvidíme Citovat
tomikzlesa Odesláno 24. leden 2014 Autor Odesláno 24. leden 2014 Dá se někde sehnat kabeláž napájení ventilátoru ? nebo se to samotné neprodává a je to součástí nějakýho většího celku ? Citovat
tomikzlesa Odesláno 19. únor 2014 Autor Odesláno 19. únor 2014 Tak veník opět vypíná, v peugeotu mi rovnou řekli že pokud se rozjede při zahýbání kabelem tak je někde přepálený kontakt, novej kablík cca 2500,- :-) Citovat
punkac Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 Zkus ty fastony malýma kleštičkama trochu přimáčknout, aby šli na protikus ve ventilátoru ztuha. Pochybuju, že by se ti někde přepálil tak tlustý drát, který napájí motorek ventilátoru. Citovat
tomikzlesa Odesláno 19. únor 2014 Autor Odesláno 19. únor 2014 oni to asi nebudou ty konektory hned u ventíku, ale až ta čast co vede do panelu pod ovládáním, o víkendu zkusím celou kabeláž vyndat a prohlídnout, kdybych nic nenašel zkusím levnější variantu z vrakáče. Jen netuší zda se mi povede vyndat celý obvod kabelů, kdyby s tím měl někdo zkušenost tak sem s ní :-) Citovat
punkac Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 On ten svazek se bude táhnout od pojistkové skříně až k ventilátoru a bude mít dosti odboček k ovládacím prvkům. Vyndat ho bude obtížné, určitě na sundání palubky bych to viděl Citovat
ferinko2 Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 No meniť kabeláž kvôli konektoru by som určite nemenil - vymeniť napichovačky alebo dať lustrové svorky,prípadne zospájkovať natvrdo. Citovat
tomikzlesa Odesláno 22. únor 2014 Autor Odesláno 22. únor 2014 tak opraveno, jednak sem zjistil kde přesně byla chyba, ale vyřešil jsem i to občasné pištení které bylo zpusobeno stejným problémem :-) byl vypálenej kontakt a trošku polepenej rozteklým plastem. Vyčistil jsem to a hodně zmáčkl. http://youtu.be/Ueof_Z79ZrQ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.