podgy4 Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Ahoj klubáci, mám malý problém se svou 406-je to 2.0hdi 80kW motor RHZ.závada je taková, že jedu na 5.rychl stupeň cca 100km/h a potřebuji předjet jenže šlápnu plyn na podlahu a auto nedělá vůbec nic.dám 4.rychl. stupeň prudce šlápnu na plyn ale stejnak nic.mužu takhle prudce šlapat na plyn na jakýkoliv rych.stupen a auto proste nejde do tahu.samozrejme vse zkousím v otáckách 2tis/min a více.a ted opak.jedu na jakýkoliv stupen, držím plyn cca ve třetine asi 2.vteřiny, pak došlápnu a auto vystřelí jak divý.máte s tím někdo nějaké zkušenosti?díkyy za všechny rady Citovat
drahonak Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 podle me bych se zameril na turrbo pote palivova soustava nebo spatna vaha vzduchu takhle je eto teke urcit Citovat
podgy4 Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 váhu jsem si pujčoval novou, to mi nepomohlo.kdyby bylo něco s tiurbem, hulilo by to?auto mi nekouří. Citovat
podgy4 Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 abych ještě upřesnil.byl jsem na diag, měřili tlaky a vše bylo prý ok, hodnoty mi neřekli ale budiž.myslim že pro ně je kšeft něco vyměnit takže asi byly správné.jinak žádné závady.napadly mě ještě věci, tak mě kdyžtak někdo upravte.nemohl by to dělat třeba potenciometr pedálu? Citovat
stajgrpavel Odesláno 17. prosinec 2013 Odesláno 17. prosinec 2013 zkus vyslapnout spojku a motor na chviliknu vytocit prez 3 tisice ... a pak jed :-) take mi to obcas udela... i kdyz ted uz se mi to delsi dobu nestalo... Citovat
podgy4 Odesláno 17. prosinec 2013 Autor Odesláno 17. prosinec 2013 když tohle udělám tak to táhne jak ďas Citovat
sedrik20 Odesláno 17. prosinec 2013 Odesláno 17. prosinec 2013 Nazdar. Spojku zatlacite na volnobehu ? Či v pohybe ? A na akú dobu ? Dik Citovat
podgy4 Odesláno 17. prosinec 2013 Autor Odesláno 17. prosinec 2013 když od rozjezdu do 5tky mam plnej a palim spojku pri razeni tak to jede porad dobre Citovat
starec007 Odesláno 26. leden 2014 Odesláno 26. leden 2014 Presne tento problém mám aj ja. Vymenil som aj potenciometer plynu, ale ani to nepomohlo, vaha vzduchu bola tak isto v poho a turbo tiez bez problemov. Ma niekto este nejaky napad co to sposobuje? Citovat
stajgrpavel Odesláno 26. leden 2014 Odesláno 26. leden 2014 take jsem uz bez napadu ... zatim to resim ze protocim motor pustim spojku a jeduuuuuu :-) mozna neni v brzdach dostatecny podtlak... tim ze se zvednou otacky motoru tak se podtkak udela tak to zas jede... Citovat
ok1in Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Dělalo mi to taky - u mě stačilo vyčistit zasranou váhu vzduchu. Byl na ní povlak prachu či co, technický benzín udělal své Citovat
sedrik20 Odesláno 26. únor 2014 Odesláno 26. únor 2014 Ok1in : a to si ako vyčistil ? Pokiaľ viem je to veľmi haklivé na dotyk :mysli Citovat
starec007 Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Ja som práve aj váhu vzduchu čistil a mne to nepomohlo. Citovat
brixtr Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 mě to dělalo taky... pokud se nemílim tak potenciometr by se ti na dia ukázal ale jistej si nejsem... asi sem natankoval špatnou naftu..vyměnil jsem filtry a nalil do nadrže nějaký připravek na pročištění a měl sem klid Citovat
podgy4 Odesláno 27. únor 2014 Autor Odesláno 27. únor 2014 mě už to přestalo, udělal jsem chip a zatím to je v poho, nebo jestli tím výkonem to jede...nevím Citovat
ok1in Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 Ok1in : a to si ako vyčistil ? Pokiaľ viem je to veľmi haklivé na dotyk :mysli vymontoval jsem celou sestavu, a několikrát opatrně očistil senzory v objímce měkkým štětcem pořádně namočeným v benzínovém čističi a pak to opatrně vyfoukal vzduchem - pozor, byl to LÉKAŘSKÝ benzín, je k sehnání v lékárnách... [upravil dne 6/3/14 20:47 od ok1in] Citovat
starec007 Odesláno 22. duben 2015 Odesláno 22. duben 2015 Chcel by som znovu oživiť túto tému, lebo som už zúfalý. Auto mi stále blbne. Po zošliapnutí plynu niekedy ide, ale väčšinou neťahá vôbec a aj po podradení a zvýšení otáčok nejde. Jediné kedy mi ťahá bez problémov je keď použijem pridanie plynu pomocou páčky tempomatu. To ťahá úplne bez problémov. Vymenil som potenciometer plynu, všetky filtre a mám aj vyčistenú váhu vzduchu, ale myslím že v tomto problém nebude keďže mi pri tempomate ťahá na jednotku. Nejaká rada čo ešte skúsiť pozrieť? Budem vďačný za každú radu. Citovat
sweetyboy Odesláno 8. září 2015 Odesláno 8. září 2015 mne to dela to samy. auto jednou tahne, pak zase ne. navic se mi zacaly zvysovat otacky samovolne. nikdo neni schopen problem zjistit. diagnostika nic neukazuje. mam tam vymenenych a ocistenych tolik dilu a porad nic. a kdyz uz ani servisy nevi, tak si kolikrat rikam, ze tu svou plechovku vezmu na nejakou krizovatku o ktery vim, ze me 100% nabori a ukoncim peugeotu zivot. rika to kazdej. peugeot si proste zije svuj zivot. co se tyka spotreby HDI, tak jsem naprosto spokojenej ale spolehlivost mizerna Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.