FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Ahoj všem, dostal jsem se do dost divné situace. Po neustálých problémech se startováním motoru u mé 406ky (2,0HDi; 66/90; r.v. 2001) mi dnes vyměnili v PEUGEOTu zadní podávací čerpadlo nafty, a řekli mi, že pokud to nepomůže, bude vadná řídící jednotka, která to čerpadlo při otočení klíčky v zapalování před startem nespíná, tudíž není nafta v motoru a nenastartuje to. Proto jsem se chtěl optat, zda někdo z Vás náhodou nemá s tímto problémem také zkušenost? Popřípadě, máte někdo z nějaké bouračky BSIčko na prodej, pokud ano, tak za kolik? A kde ho překodovat, resp. vyresetovat do továrního nastavení, aby se dalo přendat ke mě? Moc díky všem za tip. Nechce se mi věřit, že by auto bylo na odpis... Ale když nestartuje, je to auto k ničemu.. Citovat
mxmen Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 nestačilo by v BSI jen přeletovat spínací relátko na spínání čerpadla, nemusel by jsi nic programovat kodovat. Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 nestačilo by v BSI jen přeletovat spínací relátko na spínání čerpadla, nemusel by jsi nic programovat kodovat. Ahoj, no já jsem totální LAIK, takže pokud bys byl ochotný třeba Ty, nebo kdokoli o kom víš, že by uměl, budu rád... Citovat
oddie Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Mám tu dvě BSI, ale spíš než to překódování bych zkusil to relátko. Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 Mám tu dvě BSI, ale spíš než to překódování bych zkusil to relátko. Ahoj, jsem rád, že jsi živej :-) No, já dám na každou radu.. A pomohl bys mi s tím? Ono to někdy startuje, někdy nestartuje.. Však víš, řešili jsme to.. Já to fakt neudělám, nemám tušení. Kolik kdyžtak za to BSI? Citovat
Dančák Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Když jsem toto řešil, tak jsem také vyměnil podávací čerpadlo v nádrži, ale za týden to občas šlo a občas zase ne, dělalo to hlavní relátko co spíná to čerpadlo a je u řídící jednotky v motorovym prostoru v tom černým kastlíku vedle motoru nalevo, velké hnědé relé, to že je špatné poznáš tak že do konektoru k čerpadlu ti nejde 12V (prostřední dva piny), ale třeba pouze jen 5V, také pro zkoušku pomůže když ti to nepůjde nastartovat tak na to relátko zaklepat a pak sepne, pokud není úplně KO a občas jen zablbne, vyzkoušej a uvidíš Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 Když jsem toto řešil, tak jsem také vyměnil podávací čerpadlo v nádrži, ale za týden to občas šlo a občas zase ne, dělalo to hlavní relátko co spíná to čerpadlo a je u řídící jednotky v motorovym prostoru v tom černým kastlíku vedle motoru nalevo, velké hnědé relé, to že je špatné poznáš tak že do konektoru k čerpadlu ti nejde 12V (prostřední dva piny), ale třeba pouze jen 5V, také pro zkoušku pomůže když ti to nepůjde nastartovat tak na to relátko zaklepat a pak sepne, pokud není úplně KO a občas jen zablbne, vyzkoušej a uvidíš Tak super! Díky moc za radu. Doufám, že myslíš tu černou krabici, která je společně s řídící jednodtkou motoru? Je zdeklovaná... Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 taky tady mám kdyžtak BSI z 2.0Hdi 66kw cena 500 ale snad pomůže to relátko.... Citovat
oddie Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Tohle relé jsi ještě neměnil? Já měl pocit, že jo... BSI je tak za litr, ale to překódování asi taky, zkusil bych nejdřív tu opravu. Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 taky tady mám kdyžtak BSI z 2.0Hdi 66kw cena 500 ale snad pomůže to relátko.... Ahoj, to je super, to je přesně moje! Mám taky 66/90.. Jakej rok? To asi nevíš, viď? Jinak bych ho asi bral... Je funkční? Když to je to samé, jako mám já (motoricky) je nutné to kodovat? Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 Tohle relé jsi ještě neměnil? Já měl pocit, že jo... BSI je tak za litr, ale to překódování asi taky, zkusil bych nejdřív tu opravu. Já osobně si myslím, že ho v PEUGEOTu měnili.. Mám v autě ustřihané různé svazky toho, co měnili, tak se kouknu, ale nevím :-/ Citovat
oddie Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Je nutné to kódovat kvůli VIN a imo. Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 Je nutné to kódovat kvůli VIN a imo. OK. A někde a někdo, kdo to udělá? Citovat
Dančák Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Ustříhané svazky toho co měnily? potěš koště....nejdříve zkus to co ti radím, a pak scháněj bsi..... Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 Ustříhané svazky toho co měnily? potěš koště....nejdříve zkus to co ti radím, a pak scháněj bsi..... Jo, nedělám si srandu.. V PEUGEOTu mi řekli, že to může být tím, že jsem měl vadný předehřívač nafty, a nafta mi vzlínala po elektroinstalaci dál.. a mají za to, že došla až do BSI.. Takže mi v podstatě udělali celou novou elektroinstalaci, co je v motoru... Citovat
oddie Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 No nazdar, kolik už tahle sranda stála, víc než celé auto, ne? Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 No nazdar, kolik už tahle sranda stála, víc než celé auto, ne? No, není to tak zlý.. Já řekl, ať si to tam nechají jak dlouho chtějí, ale dají to za co nejméně peněz dohromady.. Zatím mě to stálo asi 5500,-Kč vč. dnešní výměny čerpadla - Oddie, funguje :-D Citovat
oddie Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Že funguje jsem věděl, ale když to není tím... Citovat
venomcz Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 Dej to někomu odpájet a ať ti tam hodí druhé relé třeba podobné když neseženeš stejné .toto co máš může mít už připálené kontakty a proto jednou jde a jednou ne. Poklepáním jak ti radili se to odlepí a zas to chvilu jde . není to řešení . Oprava za pár korun . Zkus a uvidíš , udělá ti to kde kdo má pájku a neotočí ti ho naopak... Citovat
FunScreen Odesláno 16. prosinec 2013 Autor Odesláno 16. prosinec 2013 Dej to někomu odpájet a ať ti tam hodí druhé relé třeba podobné když neseženeš stejné .toto co máš může mít už připálené kontakty a proto jednou jde a jednou ne. Poklepáním jak ti radili se to odlepí a zas to chvilu jde . není to řešení . Oprava za pár korun . Zkus a uvidíš , udělá ti to kde kdo má pájku a neotočí ti ho naopak... Aha, dik za tip. A kdo to udela? Ja nikoho s pajkou nemam. Jinak jsdm sd dival, a to rele jd z Peugeota menene. Stare mam v krabici.. Oddie, to cerpadlo tam dali az dneska.. takze nevim, zda to pomuze. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.