rondob Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Ahojte asi blbý dotaz ale odkedy mám peugeot asi 2 roky štartujem ho stále tak že otočím kľúčom počkám kým zhasnú kontrolky airbagov a štartujem. Lenže teraz v zime sa mi to zdá divné. Otočím kľúčom .... zapne žhavenie asi na cca 4 sec. potom zhasne ...... ale kontrolky bagov svietia. Zhasnú až neskôr. Nemal by som štartovať hneď keď zhasne žhavenie? Predchádzajúci majiťeľ mi vravel že tento postup je správny ale..... neochladia sa žhaviče za dobu kým zhasnú airbagy? cca 4 sec +- Blbá otázka ale rád by som mal v tom jasno. Citovat
Dančák Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Já hlavně po otočení klíčku počkám až mi natlačí čerpadlo z nádrže naftu (až dobzučí) a popřípadě až mi zhasne kontrolka žhavení, popřípadě ostatní důležité, na zhasnutí airbagů nečekám, ty mi zhasnou chvilku po startu.... Citovat
MilanF1 Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Startuji po zhasnutí žhavení - ony stejně ještě žhaví, dokud necvakne relé. Při větších mrazech žhavím 2x. Pokud jsou takové mrazy, že mi čerpadlo v nádrži přestane běžet než zhasnou kontrolky, startuji při 3. žhavení, aby stále to čerpadlo běželo - aby vytvářelo tlak v soustavě. Pokud se nepletu, čerpadlo v nádrží běží po celou dobu chodu motoru, proto taky chci, aby tlačilo i při startu. Citovat
Dančák Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Ano, čerpadlo v nádrži běží po celou dobu co je nastartovaný motor, proto když otočíš klíčem tak natlačí a až dosáhne požadovaného tlaku tak vypne pokud do té doby nenastartuješ, jak nastartuješ opět se rozběhne a běží.... Citovat
HORAL406 Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Nevím přesně jak maximálně dlouho po startu, ale žhaviče jedou v zimě třeba i minutu po samotném startu...záleží na venkovní teplotě-čím větší mráz, tím delší dožhavování.... Žhavičky začínají pracovat až v chladu, cca 4 stupně tuším, v létě nejsou potřeba... Citovat
HORAL406 Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 samozřejmě myslím 1 start, ne již ohřátý motor v zimě.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.