Peel_306 Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Zdarec lidi. A? jsem hledal, jak jsem hledal, tak jsem diskuzi na téma neony na tomto fóru nenašel. Já jsem si je právě na auto namontoval a tak by mně zajímaly vaše názory. Jsou celé dělané "vlastnoručně" podle návodu na stránce http://www.djpeak.borec.cz/tuning/neon/neon.htm . Něco jsem dělal jinak, ale princip je stejný. Pár svých fotek mám na stránce: http://www.peels.wz.cz/g2.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 hledal jsi špatně bylo tady pár fotek i 306, a tyhle neony do elektrikářskejch lišt se tu i dělali, jinak to vypadá dobře:super policajti tě budou mít rádi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Původně zaslal: mk405 hledal jsi špatně bylo tady pár fotek i 306, a tyhle neony do elektrikářskejch lišt se tu i dělali, jinak to vypadá dobře:super policajti tě budou mít rádi rozhodne tohle je vdecny zpusob vytrhavani blocku... vypada to hezky, ale v provozu bych to moc nepouzival Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peel_306 Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 mk405: Tak už jsem to našel. Jinak policajti jsem zatím nepotkal, takže v poho, ale známýmu dali za neony pokutu 2000 Kč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 to je slušná palba, zajímalo by mě jestli jim vadí taky bílé neony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 chce to rychlou ruku na vypínač ........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 takže tlačítko na volantě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peel_306 Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 vypínač mám hned poruce , nejlepší na tom je, že když jedeš večer městem, tak se za tebou každej otáčí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 tak me napada, jak jsi tam pridelal ty bocni a natahnul k nim privody? docela zvazuju bile, ale hlavne kvuli tomu, aby se rozsvitili kdyz otevru dvere, abych videl kam slapu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peel_306 Posted August 29, 2005 Author Share Posted August 29, 2005 No, do prahu jsem na třech místech vyvrtal 5-ti mm díry a do nich jsem ty boční lišty přiřrouboval. Je to ten kolmej plech na podlahu, co máš na prahách ( je asi 3 cm vysokej). Lišty jsem přichitil pomocí 3 cm plíšků ohnutých do L. Po vyvrtání děr jsem je ještě 2x natřel Hamerritem, aby to náhodou nezrezlo. A mezi každou podložku a ten práh jsem dal gumovou podložku, aby se nedřel plech o plech. Jinak dvoulinku jsem si protáhl přes celé auto dozadu do kufru a tamtudy jsem ji protáhl na spodek auta. Tam jsem si ji chytnul k ostatním kabelům, co vedou k motoru a natáhl k prahům. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 ok, dik... prave vrtat se mi moc nechce, ale asi je to jedina moznost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk405 Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 zase máš jistotu že to drží a že je nepřejedeš a nerozmlátíš se na nich:aut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proky Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Peel_306 : jak dlouhý jsi dělal ty neony? a ten stabilizační obvod jsi dával jen jeden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Proky: 78xx v plastovem TO220 (ne 78Lxx ! ) utahne 1A max., tak si to spocitej podle odberu... ale pokud muzu doporucit, dal bych ten obvod jeden na kazdej neon a hodil ho primo do trubice. Pozor na to, ze kovove pouzdro je pripojeno!! Ty 100n kondiky doporucuju v SMD0805 pouzdre a napajet _primo_ mezi vyvody stabilizatoru, misto 1m/25V bych dal ellyt 470uF/50V. To cele na kraj trubice... pozor na znaceni polarity, ellyty maji oznaceny - pol, tantaly + pol!! kdyz prepolujes ellyt, shori casem, tantal ti zmizi hned... no a neskodilo by prihodit a vstup nejakou prepetovou ochranu ( transil cca 30V by mohl stacit ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proky Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Vvitty: Já jsem si myslel, že to tak bude nejlepší dík za radu. Elektrolity znám až moc dobře a vim i jak pěkně hoří ve škole nám jich pár vyhořelo na stole. Neni ta přepě?ová ochrana moc vysoká? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Původně zaslal: Proky Vvitty: Já jsem si myslel, že to tak bude nejlepší dík za radu. Elektrolity znám až moc dobře a vim i jak pěkně hoří ve škole nám jich pár vyhořelo na stole. Neni ta přepě?ová ochrana moc vysoká? ne, neni.. pro 7810 garantujeme funkci pro vstupni napeti do 35V (viz katalog), takze mas jeste 5V rezervu... pro ellyt je to jeste lepsi.. mozna by se dal pouzit transil na 25V, ale niz bych nesel, prijde mi to zbytecne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peel_306 Posted September 13, 2005 Author Share Posted September 13, 2005 Já mám jenom jeden obvod. A do každé lišty jsem dával takový počet LED, aby byl dělitelný třemi, protože každé tří LED-ky jsem spojil seriově a pak ty trojice mezi sebou paralelně. A před napájení \"neonů\" jsem dal stabilizátor 7810. Když spojíš tři LED-ky seriově, tak to těch 10V akorát dá. Proky: vepředu 90cm , vzadu 12 - 58 - 12cm (kvůli výfuku) a pod prahama 170cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gotrek Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 BTW: By mě zajímalo jak to myslíte s tím \"tlačítkem po ruce\"? Když zahlídnu poldy = vypínám neony. Ale když mě zastaví, tak co? Budu se s nima hádat, že tam nic není a oni mají vidiny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proky Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Peel306: Ty máš asi 5dveřák nebo sedan což. Já mám 3dveřák ve předu mi vychází taky 90cm, vzadu (jsem to vymyslel nad výfukem snad tam nebude moc teplo) to vychází na 100cm a z boků na 115cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peel_306 Posted September 14, 2005 Author Share Posted September 14, 2005 je to 5 dv. hatchback Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts