Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 206,nenastartuje na prvy krat nad 90stupnov.

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar pani, mam takyto dataz. Najma v lete, ale aj teraz, ak idem dlhsie 200km... a potom napr na pumpe odstavim, teplota samozrejme vystupa nad cca 90 a viac stupnov a stane sa to, ze ked chcem startnut iba cvakne a nenastartuje. Kluc dam znovu do nulovej polohy a znovu otocim, tak uz pekne nastartuje.

Ma to nejaku ochranu??? neviete preco to robi, resp. ma niekto podobny problem???

Ak je motor studeny, startuje ako hodinky. To sa stava najma ak idem dlhu cestu, niekolko hodin a potom zastanem, ak je horuci ale isiel som iba par desiatok km,startuje v pohode.

Da sa s tym zit, len ca chcem vyhnut nejakemu moznenu vacsiemu problemu...

Dakujem za odpovede.

Odesláno

Ahoj, píšeš že cvakne. Predpokladám, že cvakne štartér. Práve na ten by som za zameral. Cievka, alebo vysiace uhlíky. Ochranu to asi nemá, práve naštartovaním sa schladí na tých 90. :myslim

Odesláno

O.K. dakujem....a mam rychlo riesit, lebo sa moze stat, ze nenastartujem uz vobec? Nerobi to zase az tak casto,ale uz mi to vrta v hlave...:myslim

Cena cievky je cca kolko???

Odesláno

Ťažko povedať či rýchlo... stať sa to môže, ako mne :grr Cievku mi menil v Brodzanoch p. Šišák, cca 50€ aj s robotou v roku 2010. Mám Valeo. Problém nastal po pár mesiacoch znova, tak som to rozobral ja, prečistil púzdra na uhlíky a od vtedy je pokoj :D

Odesláno

no tak aj ja zacnem lacnejsou moznostou... pekne to rozoberem-dufam, ze aj naspat poskladam:aut a vycistim. Cim si to cistil? technicky benzin bude dobry??? aj sa tam nieco ma namastit?

Odesláno

Len som to na sucho vyčistil od prachu z uhlíkov, aby sa v púzdrach voľne pohybovali a pružiny ich dotláčali na komutátor. Namazať treba všetky rotujúce, pohybujúce sa časti ( okrem uhlíkov a komutátora ), v cievke som jemne lízol jadro a vidlicu čo zapadá do pastorka.

Ak máš ale problém so silovými kontaktami v cievke, tak to nepomôže.

Odesláno

kedze ste mi poradili, kde je asi chyba, zacal som viac hladat...

Otazka je ale teraz ci sa ta moja cievka bude dat rozobrat, vacsinou pisu, ze puzdro je zalisovane a tym nerozoberatelne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...