Guest filip.cizek Odesláno 30. říjen 2013 Odesláno 30. říjen 2013 zdravim, mam potize s autem v rodine. je to P306 98 1.9D, starter se nezatoci. odpor mezi kostrou a starterem je minimalni, prisel jsem na to, ze na vsech trech sroubech (dva velke, jeden maly, predpokladam ze na jednom velkem je staly +, na druhem spinany + ze spinacky, spinani bude asi na tom jednom mensim sroubu, nebo se pletu?) je stalych +12V. To asi nebude spravne, ze? Kde mam hledat zavadu? Vrtam se spis v chryslerech, peugeot je pro me malinko spanelska vesnice..... dal jsem si vsimnul, ze na aute sviti servis za -0km, muze i tohle byt zdrojem zavady? Podle navodu se mi to nepodarilo vyresetovat, porad mi to jen nastavuje hodiny. Taky tam sviti uprostred velkej napis STOP. No a uz pri zapnuti klicku sviti baterka, ta zhasne jen kdyz otocim klicek do polohy pro startovani. Na baterce je asi 12.6V, pri roztazeni chyti okamzite, dobiji bezproblemu. diky za vsechny rady video pokusu o start: http://youtu.be/t5UWb7VoQUI Citovat
Guest servisman Odesláno 30. říjen 2013 Odesláno 30. říjen 2013 Řekl bych že startér vyžaduje GO či opravu ,vyndat rozebrat promazat a kontrola uhlíků. Citovat
Guest filip.cizek Odesláno 1. listopad 2013 Odesláno 1. listopad 2013 po sundani starteru a ocisteni jeho kostry se pres 17mm klic da nastartovat. ze spinacky jde pri poloze START na modrem a cervenem kabelu +12V (na jednom z nich je staly a na druhem spinany), takze zavada je nekde mezi starterem a spinackou. Je tam nekde treba spinac pri seslapnuti spojkoveho pedalu? edit: mozna treba IMO? ale to by to zas asi nechytlo na roztahnuti, startovani pres tu 17ku a tak, co? Nenasel jsem zadne rele starteru ani nic podobneho, vite nekdo kudy vede elektroinstalace od spinacky? Nahmatal jsem to nekam za pristrojovku ale po jejim sundani nevidim nic nez plasty. [upravil dne 1/11/13 11:25 od filip.cizek] Citovat
Guest filip.cizek Odesláno 2. listopad 2013 Odesláno 2. listopad 2013 tak jsem se na to vys.al a natahnul jsem novej kabel od spinacky ke starteru. az bude cas, nacpu tam nekam relatko. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 tak jsem se na to vys.al a natahnul jsem novej kabel od spinacky ke starteru. az bude cas, nacpu tam nekam relatko. spínací relé tam není, ke starteru vede hlavní plus tím hrubým kabelem přímo z baterky na spínač starteru a tento kontakt na spínači je propojen plechovým páskem (někdy kabelem) s motorem starteru, minus pol je řešen uzemněním karoserie a motoru zemnícím kabelem a páskem taky přímo z baterie, ovládání spínače starteru je jen jedním (hrubším) kabelem ze spínačky--po otočení klíčku do startovací polohy jde proud do spínače starteru,který vysune elektromagneticky pastorek starteru do zubů věnce na setrvačníku a zároveň sepne hlavní proud do motoru starteru, tím se motor roztočí... Citovat
Guest filip.cizek Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 dik, tak to je fajn, v tom pripade mam hotovo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.