Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.9D netoci starter

Recommended Posts

Guest filip.cizek
Odesláno

zdravim, mam potize s autem v rodine. je to P306 98 1.9D, starter se nezatoci. odpor mezi kostrou a starterem je minimalni, prisel jsem na to, ze na vsech trech sroubech (dva velke, jeden maly, predpokladam ze na jednom velkem je staly +, na druhem spinany + ze spinacky, spinani bude asi na tom jednom mensim sroubu, nebo se pletu?) je stalych +12V. To asi nebude spravne, ze? Kde mam hledat zavadu? Vrtam se spis v chryslerech, peugeot je pro me malinko spanelska vesnice.....

dal jsem si vsimnul, ze na aute sviti servis za -0km, muze i tohle byt zdrojem zavady? Podle navodu se mi to nepodarilo vyresetovat, porad mi to jen nastavuje hodiny. Taky tam sviti uprostred velkej napis STOP. No a uz pri zapnuti klicku sviti baterka, ta zhasne jen kdyz otocim klicek do polohy pro startovani. Na baterce je asi 12.6V, pri roztazeni chyti okamzite, dobiji bezproblemu.

diky za vsechny rady ;)

video pokusu o start: http://youtu.be/t5UWb7VoQUI

Guest servisman
Odesláno

Řekl bych že startér vyžaduje GO či opravu ,vyndat rozebrat promazat a kontrola uhlíků.

Guest filip.cizek
Odesláno

po sundani starteru a ocisteni jeho kostry se pres 17mm klic da nastartovat. ze spinacky jde pri poloze START na modrem a cervenem kabelu +12V (na jednom z nich je staly a na druhem spinany), takze zavada je nekde mezi starterem a spinackou. Je tam nekde treba spinac pri seslapnuti spojkoveho pedalu?

edit: mozna treba IMO? ale to by to zas asi nechytlo na roztahnuti, startovani pres tu 17ku a tak, co? Nenasel jsem zadne rele starteru ani nic podobneho, vite nekdo kudy vede elektroinstalace od spinacky? Nahmatal jsem to nekam za pristrojovku ale po jejim sundani nevidim nic nez plasty.

[upravil dne 1/11/13 11:25 od filip.cizek]

Guest filip.cizek
Odesláno

tak jsem se na to vys.al a natahnul jsem novej kabel od spinacky ke starteru. az bude cas, nacpu tam nekam relatko.

• O 2 týdny později...
Odesláno
tak jsem se na to vys.al a natahnul jsem novej kabel od spinacky ke starteru. az bude cas, nacpu tam nekam relatko.

spínací relé tam není, ke starteru vede hlavní plus tím hrubým kabelem přímo z baterky na spínač starteru a tento kontakt na spínači je propojen plechovým páskem (někdy kabelem) s motorem starteru, minus pol je řešen uzemněním karoserie a motoru zemnícím kabelem a páskem taky přímo z baterie, ovládání spínače starteru je jen jedním (hrubším) kabelem ze spínačky--po otočení klíčku do startovací polohy jde proud do spínače starteru,který vysune elektromagneticky pastorek starteru do zubů věnce na setrvačníku a zároveň sepne hlavní proud do motoru starteru, tím se motor roztočí...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...