Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

no dá se říct, že podobně. Samozřejmě pokud je auto v pohybu tak zase chytne, ale kolikrát vjíždím do zatáčky a potřebuju přibrzdit a podřadit takže spojka-vyřadím aktuální rychlost a chcípne. To je kolikrát o hubu neb tím nejde posilovač a je docela problém točit volantem. Jinak třeba dojíždím ke křižovatce na červenou tak vyřadím a chcípne. Musím nastartovat atd.

Odesláno

Také mi to občas stávalo, ale nikdy jsem nehledal žádnou závádu.

Prostě jsem se snažil vyvarovat situací, při kterých to dělá. Ani nevím, co bych měl vlastně hledat, v čem by to mohlo být. Auto jinak funguje jak má.

Moje rada je nebrzdit, se spojkovým pedálem na podlaze, ani během řazení. Buď brzdím, nebo řadím. Mně se to nikdy nestalo, během řazení...

Dle mě se děje to, že během řazení a brzdění zároveň ten motor vlastně brzdíš přes brzdy skrz spojku, která je částečně v záběru. Motor se v tu chvíli nachází v nízkých otáčkách, kde nemá dostatek výkonu a jednotka to nijak nereguluje. A tak zhasne. Ale pokud auto jede, stačí pustit spojku a motor se zase rozeběhne.

Při jízdě ke křižovatce nechám rychlost, brzdím bez spojky, před zastavením vyřadím a dobrzdím. Pak se mi to nestalo nikdy.

Odesláno

no co tu popisuješ je logický docela, ale popis jak to děláš Ty je ve své podstatě shodný s tím mým, ale i tak to chcípne navíc vyřadím,pustím spojku a už to chcípne aniž bych se dotknul brzdy....

S tímto problémem jsem se setkal jen u této 405 a to jsem už řídil hezkou řádku aut. Chyba to prostě je a rád bych přišel na to kde.

Jinak koukám, že máš podobnýho pažouta jak já;)

Odesláno

Aha, tak tobě to tedy chcípne už při vyřazení? Tak to zřejmě závada bude...ale kde hledat. Jak ti to startuje za tepla/studena, jak drží volnoběh?

Ale už si nepamatuju kdy se mi to stalo naposledy, čili se mi to děje jen vyjmečně, třeba když jsou horka, jedu v zácpě s klimou. Ale jak říkám jen velmi vyjmečně.

jj máme stejný motor BRFX2, kolik máš km? Já 295 tis km.

[upravil dne 30/9/13 15:15 od Petrikj]

Odesláno

No právě už při vyřazení. Start je v pohodě a občas po startu chvíli zakolísají otáčky jinak ok. Klimu nemám i když bych chtěl. Na tacháči mám 217 tis, ale vím že když jsem jej kupoval bylo tam 262 tis a pak se mi seknul tachec a švára co mi to dával dokupy mi to asi stočil či nějak neodhad kolik tam bylo takže reálně by měl mít najeto kolem cca 289-292 tis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...