Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tip na výlet X.


Recommended Posts

Tak jsme včera s Helčou vyrazili na pěkný výlet v blízkosti Prahy.

Začali jsme ho návštěvou domku, ve kterém žil a tvořil Karel Čapek. Tento domek se nachází na velice krásném a romantickém místě ve Staré Huti nedaleko Dobříše a momentálně je tam muzeum Karla Čapka a Olgy Scheinpflugové (z Dobříše velice dobře značeno). Pokud budete mít štěstí jako my včera, pak si nenechte v žádném případě ujít možnost projít si muzeum s průvodkyní - tato postarší žena Vám podá tolik všemožných informací, že budete mít pocit, jako by s vámi právě hovořila Čapkova dcera.

Odtud jsme se přesunuli na zámek v Dobříši, na kterém je nádherně vidět, jak šlechta přistupuje k navrácenému majetku a že je zcela nesmyslné, když stát tak lpí na majetku, na jehož údžbu a opravy nemá peníze. doporučujeme zajít si do zámeckých zahrad, budete si připadat téměř jako ve Versailles a budete vyhlížet Angeliku.

Další zastávkou byly Hořovice (zde už je vidět velká zanedbanost údržby Státního majetku), ale pokud budete s sebou mít děcka, neváhejte a jděte na prohlídku okruhu s hračkami aristokracie - uvidíte krásný funkční model kolejiště s vodním mlýnem a tekoucím potůčkem.

No a poslední zastávkou byl hrad Točník, na kterém zrovna probíhaly středověké šermířské hry a pod hradem na parkovišti měl dojezd "Tajný (ale přitom zcela veřejný) závod o 100 zatáček mezi Žebrákem a Příbramí" na mopedech značky Stadion (jsou to ještě větší šílenci než lidi z P - clubu a jejich bezmeznou radost, když celou trasu projeli a dojeli bez problému, to bych Vám přál zažít).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...