Guest Vlko Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Potřeboval bych poradit! Mám možnost koupit 307čku 1,6 80kW dovezenou z Francie.Ale nemá potvrzenou servisní knížku a má najeto 25 000km.Při kolika km se dělá první prohlídka a jestli někdo neví jestli platí i u nás záruka a servis.A jestli někdo nemá návod na tento model v elektronické podobě a servisní knížku a nebo na koho se mám obrátit.Klidně můžete poradit na co si mám dát pozor a čeho se vyvarovat.Předem děkuji za každou radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
destiny Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Myslím si, že první garance se dělá ve 20ti, ale nejsem si jistý. Mimochodem serviska dneska už nic neznamená. Servisku Ti vyplní kdejaký mechanik za 2.000,- Pokud si pro ní do té Francie pojedeš, tak možná, ale jestli ji budeš kupovat od někoho už tady, tak na to pozor! Troufám si říct, že byla na 110% rozstřelená a tady jí šikovné, české ručičky daly dohromady. Co se záruky týká, pokud je k autu kupní smlouva z Francie s datem prodeje, tak se to asi dá nějak vyjednat tady v ČR, ale to fakt nevím jak to funguje. Třeba někdo poradí lépe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamancha Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Jestli je to HDi : 1500km - bezpl. 10000km - bezpl. 20000km - vymena oleje cca 3000kc 40000km -\"- 60000km - -\"- + brzdovka, air filtr, pach. filtr, paliv. filtr atd - ??? - tady 300-350Eu 120000km - FAP filtr- 7-15tis:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohumil Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 V každým případě to zvednout a pořádně prohlídnout zespodu a i pod kobercema, jestli to není po větší bouračce slepený. Bacha na levou přední část, před levým předním kolem je řídící jednotka ABS. Čísla na oknech bezpečnostních pásech, světlech, (rok a měsíc výroby na jednotlivých dílech musí být stejný). VIN na karoserii musí být všude stejný, v jeho blízkosti nesmí být nikde čerstvá barva a vařeno. Jeden je nad pravým předním tlumičem, další pod předním sklem před řidičem dole. Nechat ověřit VIN celníkama a PČR. Opotřebení kotoučů, vydrží asi 40tis, kloubů v podvozku,...... V každém případě ještě nechat udělat v servisu u pežota diagnostiku, ta sebe napráská všechno. Údaje od jednotlivých řídících jednotek, (chyby, hlášení o stavu, datum výroby, datum poslední kontroly, změn,...) Těch pár peněz za prohlídku a diagnostiku dovede ušetřit velký prachy. Manuál a servisní knížku jsem si udělal sám. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinsk Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Prvá servisná prehliadka je do 10 000 km alebo pol roka. Je to záručná - bezplatná. Potom sa ide každých 30 000 km alebo 2 roky. Ja by som si to auto dobre preveril... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts