Kobra 72 Odesláno 16. září 2013 Odesláno 16. září 2013 Zdravím a pozdravuji, rád bych se zeptal odborníků, jak jsou dělaný ramena na zadku. Mechanik mi sdělil, že mám levý zadní rameno svařovaný a sešroubovaný a že by to chtělo co nejrychlejší výměnu. Jenže nevím, co to obnáší. Dá se koupit jen to rameno, nebo se musí měnit víc věcí? Případně, neměl by někdo to rameno navíc v garáži??? Citovat
mmartinkovic Odesláno 17. září 2013 Odesláno 17. září 2013 Pochybujem ze nove kupis, niekde z vrakoviska skor. Su tam este gumove silentbloky, a tie sa daju kupit. okolo 3 € ks, su 3 ks. Citovat
Kobra 72 Odesláno 18. září 2013 Autor Odesláno 18. září 2013 No, přiznám se, že o nových jsem fakt neuvažoval. Na netu jsem je ani nikde nenašel. Kamarád má prý dostat na rozebrání 605, tak už jsem mu řekl, ať mi je z toho vyndá. Snad budou použitelný. Silentbloků budu asi potřebovat víc, nejen na ten zadek... Citovat
Kobra 72 Odesláno 18. září 2013 Autor Odesláno 18. září 2013 Mimochodem, měl bych ještě jeden problém... Auto mi začalo jakoby šmajdat, v menších rychlostech mi cuká volant a zjistil jsem, že pravé přední kolo je dost sjeté zevnitř... Čím to je? Čepy? Citovat
Kobra 72 Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 Poradí mi někdo??? Co jsem koukal, tak to vypadá, že na tom předku se musí měnit celý rameno, že jo? Ty wole, to zas bude peněz... Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. září 2013 Odesláno 19. září 2013 Geometria, capy, a potom sa uvidí. Mozes mat aj silentbloky na ramenach uz vybite, ci popraskané a potom to ma volu, ale ..... Citovat
Kobra 72 Odesláno 19. září 2013 Autor Odesláno 19. září 2013 No jasně, je tam to ale... Musím to o víkendu nechat prohlídnout. Jako jedno přední rameno za 4 litry, to to snad radši pustím někde ze skály... Achjo... Samotnej čep nevím, jestli půjde vyměnit... Citovat
Lado Odesláno 22. září 2013 Odesláno 22. září 2013 Zdravim, tie auta su tazke, pravym kolesom denne prechadzam priklopy kanalov, ked mne zralo gumu stacilo vymenit cap. Na riadeni sa mi vybili tie ticky, tiahla auto trosku lietalo do stran, trasenie volantu mi robili stabilizacne ticky . Zo zadnou napravou som nerobil nic, tak tam neviem. Ak to prezrie mechanik tak povie co je akutne pomenit. Citovat
Kobra 72 Odesláno 23. září 2013 Autor Odesláno 23. září 2013 Tak jsem pár věcí zjistil... Nejsou to čepy v kolech, ale čep řízení, stabilizátory, záchyt rázů motoru ( velmi pěkné pojmenování silentbloku ). A taky mám hrbaté kotouče a sjeté destičky... Oprava za nějakých 6 tisíc u kamaráda... To se mám zase na co těšit... Citovat
Lado Odesláno 23. září 2013 Odesláno 23. září 2013 Ked das nove dosticky vedia ostat visiet brzdice, som ich stale preskusal, rozbehal. Citovat
Kobra 72 Odesláno 24. září 2013 Autor Odesláno 24. září 2013 No, na brzdách je problém v tom, že můj dvorní mechanik se na to velmi zkušeně vysral... Dal sice nové destičky ( tuším, že to bylo v březnu ), ale na kotouče ani nehrábl. Mohl je alespoň lehce slíznout, aby se srovnaly. Takhle jsou desky za půl roku v kelu ( a tím pádem i 1350 kaček ) a když potřebuju ostřeji zabrzdit, rozhází mi to volant... No nic, no... Holt si dáme repete... No eště jednúc... Citovat
Kobra 72 Odesláno 1. říjen 2013 Autor Odesláno 1. říjen 2013 Tak jsem poněkud zmaten... Včera jsem zkusmo dofoukal khóla a třas volantu je najednou pryč... Že by byly až tak měkký, to teda jako nebyly, cca 1,8... Tak jsem tam nahnal 2,4 a je klid. Tedy téměř, ten čep řízení je samozřejmě znát. Oprava naplánována za zhruba 14 dnů, jen co dorazí nějaká ta korunka, aby bylo za co nakoupit... Citovat
mmartinkovic Odesláno 1. říjen 2013 Odesláno 1. říjen 2013 Na dverach pri vodicovi mas stitok, kolko sa ma fukat. Ja mam 2,5 stale. Vymen tie capy, a uvidis. Citovat
Kobra 72 Odesláno 2. říjen 2013 Autor Odesláno 2. říjen 2013 Když on tam ten štítek už není Já jsem na tohle tak trošku flink, prostě jsem si vzpomněl, že bych na to mohl kouknout. Foukal jsem to poprvé od února, co jsem to auto koupil... Každopádně oprava proběhne, to je bez debaty, nerad bych si někde nabil držku... Citovat
mmartinkovic Odesláno 2. říjen 2013 Odesláno 2. říjen 2013 A nahodou servisnu knizku nemas vsak. Na mojom, mam 2.5 td, je vpredu 2,3 bar, vzadu 2,3 bar. - prazdne vpredu 2,4 baru, vzadu 2,4 baru zatazeny. Benzin je lahsi ako naftak tak moze byt 2,2, ale pri 1,8 vyzera pneumatika ako poloprazdna. Citovat
Kobra 72 Odesláno 3. říjen 2013 Autor Odesláno 3. říjen 2013 Jaj, servisku u patnáctiletého auta? Z bazaru? Ne, tu opravdu nemám... Ale přece jen, nějakou dobu už jezdím a tlaky v kolech bývají dost podobné. Jsem prostě flink, na tohle jsem se měl podívat dávno, tak aspoň mě to teď donutí to kontrolovat častěji... Ale stejně, když se vrátím k popisku příspěvku, velmi nutně bych potřeboval sehnat to zadní levé rameno. Když už se to auto bude dělat, měl bych to vyměnit, ale kde vzít a nekrást??? Citovat
mmartinkovic Odesláno 3. říjen 2013 Odesláno 3. říjen 2013 nie servisku, navod. http://www.peugeot-club.com/index.php?co=download/vypis&upload=/605 ma to asi 9 MB. ked ti to nepojde dakde to dam a si to stiahnes. Citovat
mmartinkovic Odesláno 11. říjen 2013 Odesláno 11. říjen 2013 Ahoj, skusal som ten co mam ja stiahnuty ale po zmene WIn mi to prestalo chodit a ani rozpakovat nejde. Na Download sekcii uz nie je, asi sa zmenou hostingu stratil. Ale ked budem mat trochu casu, nieco ti prefotim z mojej knizky, je sice v nemcine, ale zakladne udaje sa vycitat daju. Citovat
Kobra 72 Odesláno 11. říjen 2013 Autor Odesláno 11. říjen 2013 Tak to budeš úplně zlatej, díky... Citovat
Guest fatbear130 Odesláno 16. říjen 2013 Odesláno 16. říjen 2013 Ty ramena reznou, bohužel nemají tak dobrou antikorozní úpravu jako zbytek 605. Mně to zhruba v 12 letech věku vozidla uhnilo taky, kupodivu taky jen na jedný straně, u mně na pravý, druhý mělo jen povrchovou korozi, ale zase vymlácený jedno očko (házelo kvůli tomu kolo), takže jsem nakonec nechal vyměnit komplet nápravu. Výměna byl docela masakr. Náprava celá drží asi na 8 šroubech (ne na 4 jako u 405 jak si mysleli pánové mechanici) a 4 z nich potřebovaly nahřát jak byly 15 let zatažený a ty ostatní rvali ve dvou 1m ráčnou... Celý to stálo 5500 - 2500 repasovaná náprava, zbytek práce. Na 605 je prostě drahý všechno. Zase se dá pořídit doslova za pár kaček prakticky plně funkční auto s platnou STK a pár drobnejma kosmetickejma vadama. Třeba tu moji jsem na netu nabízel za 5.000 Kč rok a půl a ozval se akorát někdo ze Slovenska \"či je to dýzel alebo nie\". Když jsem mu vysvětlil, že \"dýzle\" jsou buď 2,1 srdt nebo 2,5 td nebo véééélmi vzácně i 2,1 d, ale že 2,0 sri je benzín, tak se zase hned rozloučil \"tak to nie, tie sú smädné\". To sú, to měl pravdu, ale za blbýho bůra už bych na to moc nehleděl. Zkuste za tyhle prachy sehnat blbýho Golfa, aby nebyl prorezlej a na rozpadnutí. Doporučený tlaky v pneu u tvýho auta ti řeknou v každým pneuservisu, mají na to několikery tabulky jak podle značky, rozměrů pneu či typu auta a co jsem to tak zjišťoval, ty hodnoty se liší jen ve 2 - 3 desetinách baru. Já mám tu samou motorizaci jako ty a na všechny kola mám mít 2,2 baru. Mám to i na samolepce na řidičovejch dveřích zboku spolu s povolenými rozměry pneu. Stejně jako spousta jiných ale mívám tlak mezi 2,3 - 2,5 a bez problémů jak jízdní vlastnosti a pneu, tak i podvozek. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.