t0m@s Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 Ahojte, chcem sa informovať ohľadom čerpadla 2.1TD, ako rozoznať Lucas od Bosch (aj kde ich hľadať), a samozrejme ktoré je to, ktoré je spoľahlivejšie. Chcem kúpiť 406-tku, no od 2.1 ma stále odrádza to čerpadlo. Ach, jaj. Ďakujem [upravil dne 11-9-13 21:06 od t0m@$] Citovat
mmartinkovic Odesláno 9. září 2013 Odesláno 9. září 2013 A na cerpadle to napisane nie je ? Pripadne podla VIN na serviceboxe. Citovat
t0m@s Odesláno 9. září 2013 Autor Odesláno 9. září 2013 Neviem, 2.1 som na vlastné oči veľmi nevidel, zato sa pýtam. A pri kúpe ojazdenky je riešenie s VIN v podstate skoro nevyriešiteľné... :/ Edit: Alebo jednoducho niaku info by som rad, ako na diaľku zistiť čo to je zač. 2.1TD z Lucas/EPIC, do toho by som nechcel \"vbehnúť\"... :/ [upravil dne 9-9-13 14:40 od t0m@$] Citovat
mmartinkovic Odesláno 10. září 2013 Odesláno 10. září 2013 Mne tam vyhodilo toto. Na spodku je BOSCH, ale ci len vstrekovace alebo cele aj s cerpadlom Ti neviem povedat. Citovat
t0m@s Odesláno 10. září 2013 Autor Odesláno 10. září 2013 Hm. Je tam sústava, tak snáď to platí fakt na celú sústavu. Tak mi teda nezostáva nič iné, ako takto na diaľku zistiť VIN vyhliadnutých 2.1-tiek, teda ak budú ochotný ľudia odpisovať na maily, a niekoho tu na fóre poprosiť nech sa zistia info. Alebo naďalej hľadať len 1.9-tky. Nechcem pár mesiacov po kúpe auta repasovať čerpadlo, alebo sa zaoberať výmenou a prerábaním všetkého na Bosch..... Aj tak diky pekne Citovat
mmartinkovic Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Tazko povedat, ale 2.1. boli celkom spolahlive a trvacne. oproti 1.9 maju vyssi vykon a priatelne nizku spotrebu. na service boxe si mozes pozriet aj ty. staci sa zaregistrovat, je to zdarma. a potom uz mozes prehliadat popis a ND. Citovat
t0m@s Odesláno 11. září 2013 Autor Odesláno 11. září 2013 Ja som bol spokojný aj s 1.9-tkou, nie som závodník, bol som si vedomý že sa s tým pretekať ani nebude. Niekedy by sa však zišlo tých 14kW naviac... len keby to čerpadlo... Zaregistrovať ako odborník? Lebo ako individuála tam nepustí registrovať. Vieš mi poradiť ako na to? Edit: Už som si to našiel na fóre po dlhšom hľadaní, ale ďakujem aj tak Môžeš mi prosím pozrieť čo máš napísané pod \"Mechanické časti --> Motor --> Prívod\" ? Tvoje VIN som vyčítať z obrázku nevedel, aj keď som skúšal tam je aj vstrekovacie čerpadlo, aj vstrekovače, ak som to dobre vyčítal. Ďakujem [upravil dne 11-9-13 13:24 od t0m@$] Citovat
mmartinkovic Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Moje VIN : VF36BTHYE91057436 Taku polozku tam nemam. to z obrazka je v charakteristikach, a to co si ty popisal ze chces, uz su detaily motora, cize nahradne diely. Ako pristup zdarma je len k charakterstike a ND. inak nic. Normohodiny, postupy, navody a pod. je za poplatok. Ale ak si to zaplatis, myslim ze to bolo 50 € na mesiac ci ako, a tam uz mozes pozriet vsetko. link http://public.servicebox.peugeot.com/ [upravil dne 11/9/13 14:16 od mmartinkovic] Citovat
t0m@s Odesláno 11. září 2013 Autor Odesláno 11. září 2013 Keď však v charakteristikách pozriem info o vozidle ktoré som našiel na predaj (VIN VF38BP8CE80268004) tak je tam \"BEZ VARIANTU SO VSTREKOVANÍM\". Momentálne som v stave, kde to nechápem. Keď však pozriem obrázky náhradných dielov, tak je vidno, že je to elektronické čerpadlo. Citovat
podgy4 Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 já bych se také 2.1td nebál.oproti 1.9td-d je živejší a spotřebou přijatelnější než u 1.9.a s čerpadlem pokud to nebude mít bůh-ví kolik najeto, tak problém být nemusí.měl jsemna své 320000 a za dobu co jsem to měl (175tis-320tis km) jsem s čerpadlem neměl problém Citovat
t0m@s Odesláno 11. září 2013 Autor Odesláno 11. září 2013 Tiež som nad 2.1 rozmýšľal z dôvodu spotreby, nakoľko auto využívam skôr na trasy 200km+, a v meste len minimálne-na spotrebe by sa to o pár deci odrazilo. S tým že boh-vie koľko na tom bude, pod 200tis.km som sa s takým nestretol, ale nikto nezistí ako sú tie tachometre postáčané. A ako sa poznám naschvál by som natrafil na niaky kus s tým \"najspoľahlivejším\" čerpadlom Edit: Napríklad toto: http://www.autobazar.sk/4455179/predam-peugeot-406-marcher-bruck-97-rocnik-2-1tdi/ by sa mi dosť páčilo. No 245tisíc, dosť veľa, nie? Samozrejme, skontrolovať ako sa používalo pri predchádzajúcich majiteľoch je nemožné... [upravil dne 11-9-13 21:05 od t0m@$] Citovat
podgy4 Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Tiež som nad 2.1 rozmýšľal z dôvodu spotreby, nakoľko auto využívam skôr na trasy 200km+, a v meste len minimálne-na spotrebe by sa to o pár deci odrazilo. S tým že boh-vie koľko na tom bude, pod 200tis.km som sa s takým nestretol, ale nikto nezistí ako sú tie tachometre postáčané. A ako sa poznám naschvál by som natrafil na niaky kus s tým \"najspoľahlivejším\" čerpadlom mám xsaru 1.9td a taky je tam lucas-avšak mechanický.ale má najeto 460tis km a jezdí jak ďas. Citovat
podgy4 Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 podle mě je fakt, že 1.9td je spolehlivější, na druhou stranu je to starší.2.1 je o trochu novější ale říct, že nebude spolehlivý je hloupost.to kdyby si mysleli všichni, tak kde by se prodávali motory dnešní doby? Citovat
t0m@s Odesláno 11. září 2013 Autor Odesláno 11. září 2013 Plne s Tebou súhlasím. Ja skúsenosti s 2.1 nemám žiadne, zato som sa riadil len podľa toho, čo som videl a čo som si prečítal tu. S 1.9 som žiadne problémy nemal, no to bol dovoz v roku 2007 a bolo o neho pekne starané. Jediné, čo som si všimol je, že na cestách je 406-tiek veľa, no 1.9 a 2.1 na internete veľa neponúkajú. Pri mojej logike mi to vychádza na jednoduchú rovnicu kde výsledok je celková spokojnosť s autom. No na toto rozhodnutie som dosť prikrátky, ale za mňa sa rozhodnúť nemôže nikto BTW sprostá otázka, ale v prípade že odíde čerpadlo auto zdochne a do servisu ho treba tlačiť? Alebo ako i to mám predstaviť? :-D Citovat
podgy4 Odesláno 12. září 2013 Odesláno 12. září 2013 záleží asi na tom, co v něm odejde.jestli jako celek tak asi ano, budeš muset tlačit.jestli třeba jen nějaké ventili, tak bys měl dojet.známému odešel nějaký ventil a jen mu to nedrželo pořádně volnoběh ale dojel s tím a oprava stála:výměna ventilu, seřízení čerpadla na stolici, přetesnění +práce 8000kč Citovat
t0m@s Odesláno 12. září 2013 Autor Odesláno 12. září 2013 V poriadku, ďakujem No nič, tú 2.1 na ktorú som hodil link už predali, v sobotu idem pozrieť 2 kusy ale obidve 1.9, uvidíme... 2.1 mám vyhliadnutú jednu ale tá je o dobrých pár KM ďalej, neviem či tam pôjdem v sobotu, alebo to bude osobitný okruh. Ďakujem zatiaľ za cenné info a postrehy Edit: Ešte niake múdre a príjemné postrehy na čo dávať pozor pri kúpe? Zatiaľ viem o zadnej náprave, prahoch, samozrejme elektronická a motorová časť... Niečo konkrétne čo sledovať? Ďakujem [upravil dne 12-9-13 21:12 od t0m@$] Citovat
punkac Odesláno 12. září 2013 Odesláno 12. září 2013 No, 406 2.1TD jsem jezdil 5,5 roku.... Měl jsem jí hned od začátku předělaný na BOSCH, protože za opravu Lucas Epic, chtěli spoustu peněz Jediný dva problémy na motoru (když nepočítám shnilý chladič) byly opotřebovaná řemenice na klice a vypálený žárový podložky pod vstřikama. Jinak jezdil až do konce bez problémů, respektive, jezdil bych s ním ještě dnes, kdyby auto nebylo shnilé. Po cca 3 letech mi začala prolínat nafta okolo táhla plynu, následovalo přetěsnění za 1000 Kč plus opravná sada za 800 Kč. Jo podle toho poznáš i systém - BOSCH má táhlo lanka plynu, kdežto k Lucasu, žádný lanko nevede (vede do potenciometru, který je hned za baterkou) Citovat
t0m@s Odesláno 13. září 2013 Autor Odesláno 13. září 2013 Takže hneď po kúpe odišlo čerpadlo? Takže inak celkom v poho. Ďakujem, takúto odpoveď som čakal hneď od začiatku Momentálne, tak sa zdá, zostávam pri 1.9, nakoľko nič na slovensku som nenašiel v 2.1. Našiel, ale nabehaných 360tisíc. Za to peniaze už nedám, aj keď som si vedomý, že sa tu jedná o 15-16 ročné autá. Citovat
podgy4 Odesláno 13. září 2013 Odesláno 13. září 2013 nebylo by lepší kouknout po hdi?dnes uz se da koupit celkem za pekne penize. Citovat
t0m@s Odesláno 13. září 2013 Autor Odesláno 13. září 2013 Rozmýšľal som aj nad tým. No jediný problém je, že facelift sa mi ani tak nepáči, a vadí mi aj to, že v prípade drobností, ako vymena radia, dorobenie veci,treba behat na diag. A k TD sa viem trocha chytit aj ja, ale pri HDI sa len mozem dokotulat k servisu. Zato radsej ten starsi model. Viem ze aj tam bol HDI, ale zohnat ho je tazsie nez sa zda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.