vrtulnik76 Odesláno 22. září 2013 Autor Odesláno 22. září 2013 Tak jsem dnes vyndal starter ven a po napojeni na baterku se normalne toci a vysunuje takze tim to nebude zase jsem ho dal zpatky a nic netoci takze bude problem nekde jinde nějaka rada by se hodila Citovat
R.Carson Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 Může mi prosím někdo poradit, syn jel s autem, zastavil na semaforech, motor chcípnul a už nejde nastartovat. Při startování normálně točí, ale není náznak, že by chtěl chytit. Jde o P 407, 2.0 HDi, r.v. 2006, 100 kw. Auto jste odtáhli známému na dia a tam mu to ukázalo tři závady: P 3007 - signál průtokoměru/průtok je příliš nízký - trvalá závada P 0016 - signál referenčního válce, ztráta synchronizace - trvalá závada P 0089 - el. mag. ventil tlaku paliva - příliš vysoká spotřeba proudu - trvalá závada Po vymazání se pak ukázala jen závada P 0016. Nevíte někdo, čím to může být, co se vlastně podělalo? Ten známý má autodopravu a opravuje spíš běžné mechanické závady, sám se na to díval a nepřišel na to, co je v háji. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 Nám to udělalo taky auto normalne jezdilo pak jsme chteli jed a startovalo ale nechytlo taky jsme nevedeli čim to je i starter šel tak jsme to z kopce roztlačily a motor nastartoval ,pak se tatik podival jak je volant tam je kůže zezhora tu sundal a měl vypadlí kabel nevím naco byl přesně tak ho zapojil a normalne to nastartovalo a vše o.k. možná to bylo od tlačitka tajného aby nešlo auto nastartovat co máme dodělavané aby ho neukradli.Ale to asi nemate takže asi sem neporadil Citovat
R.Carson Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 No nevím, ale i nějakej ten kontakt by to mohl být. Spíš mě zajímají ty závady, co se objevily na dia, co ty závady znamenají a čím může být ta závada způsobena. Citovat
HonzaZ Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 Mohl by to být snímač otáček klikového hřídele. Je u řemenice na klice. Ovšem nejlepší by bylo napíchnout to na origo dia a měřit parametry při startování motoru. Citovat
R.Carson Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 O tom snímači otáček klikového hřídele jsem už na fóru četl, že to může být i tím. Známému jsem to říkal, než to napopojil na dia. On mi tvrdil, že by mu to ukázalo, na jiném autě mu to tuto chybu zobrazilo. Citovat
HonzaZ Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 No právě, co ta ztráta synchronizace signálu ref. válce? Jakou má známý diagnostiku? Citovat
R.Carson Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 Co má za dia nevím, vím, že ho to stálo nějak přes 80.000,- . Já právě nevím, co ty závady znamenají, proto jsem rád za každou radu, tudíž nevím, že ta ztráta synchronizace - signál referenčního válce, by mohl být ten snímač. Citovat
HonzaZ Odesláno 19. květen 2014 Odesláno 19. květen 2014 Tak už jsem něco našel. Chybu P0016 vyvolá nesoulad signálů ze snímače vačky (snímač ref. válce) a klikového hřídele. Takže hledat tam Citovat
R.Carson Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 Moc děkuju, tak to vypadá, že by to skutečně mohl být ten snímač otáček klikového hřídele. Dal jsem auto dalšímu známému na opravu, vedle něj je autoelektrikář, tak jim hned sdělím, co jsem zjistil a snad se podaří závadu odstranit. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. květen 2014 Odesláno 20. květen 2014 Nemáš zač, buď snímač kliky nebo vačky;) Citovat
R.Carson Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Tak už se vyzkoušelo vyměnit oba snímače, jak vačky, tak kliky a pořád nic, motoru se stále nechce naskočit:( Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Nemá 407 také to super tlačítko které se musí po bouračce zmáčknout? Kdyby ho měla tak jestli nebude špatné třeba to.. Citovat
R.Carson Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Rozvodovej řemen je viditelně v pořádku, další možnost, co servisák říkal, že by se mohl protočit. Zítra chce na ty rozvody mrknout. Citovat
R.Carson Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 S tím tlačítkem nevím, kdysi, co jsem měl Lagunu, tak tam bylo, ale jestli je na 407 nemám tušení. Citovat
HonzaZ Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Chtělo by to dia a testovat dynamické parametry. Často v závadách nic není a až při měření dynamických parametrů se něco zjistí. Může být třeba problém v imobilizéru - zkusili jste druhý klíček? Dále mohl zůstat otevřený EGR ventil apod. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 zkoušel jsi to pustit s kopce a startovat ?třeba to naskoči a pak to bude ok Citovat
R.Carson Odesláno 21. květen 2014 Odesláno 21. květen 2014 Jo jo, druhý klíč jsme zkoušeli a nic, takže imobilizer se může taky vyloučit. Na EGR ventil jsem zapomněl, že zůstává otevřený jsem taky slyšel, tak i ten prověříme. Citovat
R.Carson Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Tak závada zjištěna:( Bohužel to není snímač vačky ani kliky, ale rozvody. Řemen nebyl prasklý, ale ozubení ve spodní části řemene je na třech místech servané. Vahadla samozřejmě v háji, teď se zjišťuje, zda to ještě neodnesly ventily - prý by snad mohly být v pořádku, ale to se bude vědět zítra. Když budou ventily v pořádku, tak servisák říkal, že oprava komplet s prací tak 22.000,-Kč Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.