Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar lidi, mam problem na sve 406ce, 1,6 benzin. Obcas (cca 2x do mesice) se mi stane, ze auto prestane drzet volnobeh a chcipe. Resp. chcipne, pokud na volnobeh pridam plyn a pustim. Otacky spadnou a uz se z toho motor nevyhrabe. V beznem provozu to je velmi neprijemne (posilovac, brzdy). Pri jizde neni citi zadne oslabeni - motor slape OK, jde do otacek, neztraci vykon. Po case problem sam zmizi.

Poradte, kde muze byt chyba?

Dik.

Michal

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Dělá Ti to při studeným i teplým motoru?

No, vetsinou to zacne delat poranu (napr. dnes). Jel jsem do prace a po ujeti cca 20km to porad zlobilo. Pak jsem sel k auto asi za 2 hodiny a uz to bylo OK.

Odesláno

No řeknu Ti to asi takhle. Mě to dělalo podobně po nastarování u studenýho motoru nedržel volnoběh. Nejdřív jsem zkoušel škrtící klapku, potom krokáč a nakonec to dělala špatná baterka. Při startování byl velkej odběr a pak už to prostě rozhodilo elektroniku. Po pár km se malinko oživila z altiku a už to jelo jak mělo. Po výměně je vše OK a veškerý problémy zmizely. :papa

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

No řeknu Ti to asi takhle. Mě to dělalo podobně po nastarování u studenýho motoru nedržel volnoběh. Nejdřív jsem zkoušel škrtící klapku, potom krokáč a nakonec to dělala špatná baterka. Při startování byl velkej odběr a pak už to prostě rozhodilo elektroniku. Po pár km se malinko oživila z altiku a už to jelo jak mělo. Po výměně je vše OK a veškerý problémy zmizely. :papa

No, baterka sice ma nejlepsi leta zasebou, ale myslim ze tim to nebude. Je uplne jedno, jestli mam zapnute svetla nebo ne (zkousel jsem) - a myslim, ze zrovna to by se mohlo projevit. A kazdopadne i po 20km se to chovalo stejne.

Zkusim se podivat na ten krokac a tak okolo, jestli tam neco nebude.

Na diagnostice jsem byl, ale nic mi nezjistili. Je pravda, ze v te dobe sel motor zrovna normalne... Ale i tak, zadna chyba tam ulozena nebyla.

Kdyz uz jsme u toho, potreboval bych zjistit, jaka baterka (?Ah) ma byt v 406/1.6i :-))) netusite nekdo?

Odesláno

Třeba tady na to je užitečná stránka. Pro 1.6 doporučujou 50 nebo 60 Ah. :papa

Mě se taky chovalo všechno normálně jen prostě nedržel volnoběh. Ze začátku občas a nejvíc se to zhoršilo v zimě.

[upravil dne 13/8/05 Dave_k]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...