jafa007 Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Zdar lidi, mam problem na sve 406ce, 1,6 benzin. Obcas (cca 2x do mesice) se mi stane, ze auto prestane drzet volnobeh a chcipe. Resp. chcipne, pokud na volnobeh pridam plyn a pustim. Otacky spadnou a uz se z toho motor nevyhrabe. V beznem provozu to je velmi neprijemne (posilovac, brzdy). Pri jizde neni citi zadne oslabeni - motor slape OK, jde do otacek, neztraci vykon. Po case problem sam zmizi. Poradte, kde muze byt chyba? Dik. Michal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Dej si to vyhledat, už to tu bylo.Že by krokový motor?? [upravil dne 13/8/05 Swallow] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Dělá Ti to při studeným i teplým motoru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jafa007 Posted August 13, 2005 Author Share Posted August 13, 2005 Původně zaslal: Dave_k Dělá Ti to při studeným i teplým motoru? No, vetsinou to zacne delat poranu (napr. dnes). Jel jsem do prace a po ujeti cca 20km to porad zlobilo. Pak jsem sel k auto asi za 2 hodiny a uz to bylo OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 No řeknu Ti to asi takhle. Mě to dělalo podobně po nastarování u studenýho motoru nedržel volnoběh. Nejdřív jsem zkoušel škrtící klapku, potom krokáč a nakonec to dělala špatná baterka. Při startování byl velkej odběr a pak už to prostě rozhodilo elektroniku. Po pár km se malinko oživila z altiku a už to jelo jak mělo. Po výměně je vše OK a veškerý problémy zmizely. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jafa007 Posted August 13, 2005 Author Share Posted August 13, 2005 Původně zaslal: Dave_k No řeknu Ti to asi takhle. Mě to dělalo podobně po nastarování u studenýho motoru nedržel volnoběh. Nejdřív jsem zkoušel škrtící klapku, potom krokáč a nakonec to dělala špatná baterka. Při startování byl velkej odběr a pak už to prostě rozhodilo elektroniku. Po pár km se malinko oživila z altiku a už to jelo jak mělo. Po výměně je vše OK a veškerý problémy zmizely. No, baterka sice ma nejlepsi leta zasebou, ale myslim ze tim to nebude. Je uplne jedno, jestli mam zapnute svetla nebo ne (zkousel jsem) - a myslim, ze zrovna to by se mohlo projevit. A kazdopadne i po 20km se to chovalo stejne. Zkusim se podivat na ten krokac a tak okolo, jestli tam neco nebude. Na diagnostice jsem byl, ale nic mi nezjistili. Je pravda, ze v te dobe sel motor zrovna normalne... Ale i tak, zadna chyba tam ulozena nebyla. Kdyz uz jsme u toho, potreboval bych zjistit, jaka baterka (?Ah) ma byt v 406/1.6i :-))) netusite nekdo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Třeba tady na to je užitečná stránka. Pro 1.6 doporučujou 50 nebo 60 Ah. Mě se taky chovalo všechno normálně jen prostě nedržel volnoběh. Ze začátku občas a nejvíc se to zhoršilo v zimě. [upravil dne 13/8/05 Dave_k] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts