Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nespíná klima při vysoké teplotě

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj muže mi někdo poradit kde najdu vysokorychlostní relé ventilátoru. Dík

[upravil dne 28/7/13 14:07 od Sem.j]

[upravil dne 29/7/13 13:05 od Sem.j]

Odesláno

Mě totiž vůbec nejdou vysoké otáčky ventilátoru a když je takové horko tak nesepne klima pokud teplota neklesne pod nějakých 26 stupňů pak běřří normálně. už nevím co s tím dělat.

Odesláno

Zase jedna z otázok keď sa súvislosti dozvieme až postupne.

Vysoké otáčky vetráku nemajú nič spoločné s klímou. Pri zapnutí klími sa spustia iba nízke otáčky, vysoké su spínané iba teplotou motora. Keby si položil otázku že prečo ti nejde klíma pri teplotách okolia nad 26 stupňov tak sa dozvieš že v okruhu je dvojitý tlakový spínač a ten kontroluje tlak chladiva pod normál a nad normál. O oboch prípadoch nedovolí zapnúť klímu. Riešenie tvojho problému hľadaj v ovládaná klímy.

Odesláno
Mě totiž vůbec nejdou vysoké otáčky ventilátoru a když je takové horko tak nesepne klima pokud teplota neklesne pod nějakých 26 stupňů pak běřří normálně. už nevím co s tím dělat.

Kľudne sa môže stať,že tam máš veľa náplne a preto vysoký tlak pri vyššej teplote okolia,klima nezopne.Cez diag zmerať tlak,alebo skúsiť kapánek odpustiť cez ventil.

Odesláno

Nápl je 625g to my dělali. I venkovní teplotu to ukazuje přibližně stejně jako jiné auto. Někdy se stane že běží a když zastavím a za chvilku znovu nastartuji tak už nezapne. Tak budu zkoušet dál

[upravil dne 29/7/13 13:04 od Sem.j]

Odesláno

Podľa mňa vysoký tlak.....klimakompresor vypína - aspon u mňa - pri 18 Bar...spína pri 12Bar.Minimálny tlak potrebný na zopnutie 2,5Bar.Ked máš v klude pri 20st tlak napr.8Bar,tak pri 30st tam môže bať aj 20Bar a nezopne komresor...ale mal by naskočiť ventilátor na chladiči,ktorý by to mal vychladiť a povoliť zopnnutie kompresora po znížení tlaku.:roker

Odesláno

Ventilátor chladiče při zapnutí klima běží sice na malé otáčky ale točí stále. Proto je mi divné že točí stále tak pomalu při vedru a když náhodou sepne roztočí se hodně na tu větší rychlost.

[upravil dne 29/7/13 14:22 od Sem.j]

Odesláno

....takže je to tak ako som písal....ja by som kapánek tej náplne vypustil....na pol sekundy stlačiť ventil....pozor na omrznutie prstov!

• O 2 týdny později...
Odesláno

No chlapy včera som bol na diagnostike,nejde mi nízká rychlost a vysoká mi jede.Ked pustim klimu tak sa mi pustí Sahara a pod la diagnostiky je to ta dvojka,tak nevím.Hlavně kde sa pehreje motor tak nezapne nic.věděl by mi nekto vysvetlit,kedy sa ma pustit která rychlost,a kde by som našel ten oodpor a relé pre málu rychlost?

Odesláno

No chlapy včera som bol na diagnostike,nejde mi nízká rychlost a vysoká mi jede.Ked pustim klimu tak sa mi pustí Sahara a pod la diagnostiky je to ta dvojka,tak nevím.Hlavně kde sa pehreje motor tak nezapne nic.věděl by mi nekto vysvetlit,kedy sa ma pustit která rychlost,a kde by som našel ten oodpor a relé pre málu rychlost?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...