Shrek 1 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Zdravím dnes jsem byl v servisu na PAPoff. Zatím jsem najel pár kilometrů, ale vypadá, že vše klaplo:) Na diagnostice ovšem zjistili, že EGR ventil vyhazuje chybu. Podle mechanika je špinavý EGR ventil, takže je potřeba nechat vyčistit. Ještě mi mechanik vytiskl tu chybu - příloha. Máte někdo s tímto zkušenost? Zda je to opravdu v tom, že je zanesený? Údajně se dá tento ventil taky vyřadit z funkce. Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 A proč ho \"mechanik\" nevyčistil? Citovat
Shrek 1 Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 tak to jsem se taky ptal. Odpovědí mi bylo, že jsou společnost, která se soustředí pouze na odstranění filtru pevných částic a na chip motorů Dále mi bylo řečeno, že jelikož jsem si od nich nechal odstranit FAP, dostávám od nich 50% slevu na ten chip motoru (3500,-Kč). Zvýšení výkonu z 80kw na 101kw, zvýšení kroutícího momentu a snížení spotřeby paliva o 1l/100km. Toto mi bylo vysvětleno tak, že když má motor vyšší výkon, není potřeba na to tolik šlapat a tím má menší spotřebu:D Když jsem se zeptal na životnost motoru a jiných součástí, bylo mi řečeno, že životnost se chipem motoru prodlužuje:myslim No každopádně ušetřím 3500,-Kč a nechám si pro mě dostačujících 80kw a vyvaruju se následných problémů s motorem. Každopádně EGR ventil vyčistím nějak sám, pokud je to \"jenom\" zanesený. Nebo potom servis, kde si poradí. Jinak dnešní FAPoff po ujetí cca 100 km bez závad:) Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Jo přesně jak jsem si myslel, ve skutečnosti umějí leda žvanit. Takové firmě bych jistě svěřil auto k takovému zásahu Citovat
Shrek 1 Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 alespoň mám venku FAP, neumím si představit co by se stalo za týden na dovolený v zahraničí Citovat
Shrek 1 Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 výhoda je v tom, že mám od FAP napořád klid, než za nehorázný peníze kupovat nový, nebo teď nechat regenerovat a počítat s tím, že se to jednou zase podělá. Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 No s tím napořád bych moc neplejtval... uvidíme Nevím co jsou pro tebe nehorázný peníze, ale dneska pořídíš FAP od slušného výrobce klidně za 3,5 tis Citovat
koblih69 Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Jojo, heslo správného TDI chiptunera Citovat
Shrek 1 Odesláno 23. červenec 2013 Autor Odesláno 23. červenec 2013 za 3,5 tis je hodně dobrá cena, ale předpokládám, že to není za nový FAP, ale již regenerovaný? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.