Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

dnes jsem byl v servisu na PAPoff. Zatím jsem najel pár kilometrů, ale vypadá, že vše klaplo:) Na diagnostice ovšem zjistili, že EGR ventil vyhazuje chybu. Podle mechanika je špinavý EGR ventil, takže je potřeba nechat vyčistit. Ještě mi mechanik vytiskl tu chybu - příloha. Máte někdo s tímto zkušenost? Zda je to opravdu v tom, že je zanesený? Údajně se dá tento ventil taky vyřadit z funkce.

post-50654-14109632468962_thumb.jpg

Odesláno

tak to jsem se taky ptal. Odpovědí mi bylo, že jsou společnost, která se soustředí pouze na odstranění filtru pevných částic a na chip motorů:D Dále mi bylo řečeno, že jelikož jsem si od nich nechal odstranit FAP, dostávám od nich 50% slevu na ten chip motoru (3500,-Kč). Zvýšení výkonu z 80kw na 101kw, zvýšení kroutícího momentu a snížení spotřeby paliva o 1l/100km. Toto mi bylo vysvětleno tak, že když má motor vyšší výkon, není potřeba na to tolik šlapat a tím má menší spotřebu:D Když jsem se zeptal na životnost motoru a jiných součástí, bylo mi řečeno, že životnost se chipem motoru prodlužuje:myslim :D No každopádně ušetřím 3500,-Kč a nechám si pro mě dostačujících 80kw a vyvaruju se následných problémů s motorem. Každopádně EGR ventil vyčistím nějak sám, pokud je to \"jenom\" zanesený. Nebo potom servis, kde si poradí. Jinak dnešní FAPoff po ujetí cca 100 km bez závad:)

Odesláno

výhoda je v tom, že mám od FAP napořád klid, než za nehorázný peníze kupovat nový, nebo teď nechat regenerovat a počítat s tím, že se to jednou zase podělá.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...