Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

chybové kódy P0489 , P1351 , P0409

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

prosím o radu ,rozsvítila se mi kontrolka motoru(již po několikáté),tak jsem si pořídil tuto diag: MINI ELM327,která mi hlásí tyto chyby:P0489 , P1351 , P0409. Po vymazání těchto chyb,vydrží cca 10 startů a znova naskočí výše uvedené chyby.

Moje otázka zní:jsem schopen svépomocí tyto závady odstranit?

P0489 - pomůže vyčištění EGR ventilu?

P1351 - je možné že mám v háji žhaviče?A to se projevuje i Teď v

létě?

P0409 - opět problém EGR ?

Je možné,že mám již slabou baterii?(původní z r.2006/12), Ale v zimě nebyl problém se startováním.

Podotýkám,že auto jezdí bez problémů(necuká,startuje,táhne)prostě nepoznám rozdíl mezi stavem když kontrolka motoru svítí či ne.

1,6 HDI FAP najeto 155 t. r.v.2006/12

předem děkuji za vaše rady

• O 3 roky později...
Odesláno

P1351 je závada na okruhu žhavení , na 99% to budou svíčky - stačí jedna a už to hlásí tuto závadu . P0409 a P0489 je závada EGR ventilu jednu má na svědomí snímač polohy EGR a druhá znamená , že je EGR zaseklý v nějaké poloze , která je odlišná proti požadavku ECU - tady asi nezbyde nic jiného , než ten EGR vyměnit a přehrát soft v ECU

• O 3 roky později...
Odesláno (upraveno)

zdravím ako ste to nakoniec vyriešili ? + prehrať soft v ecu znaema čo? z pplanet/diagbox zresetovať hodnoty pre egR? že tam je nove?

prikladam chyby su tam aj z adblue auto po par km vypne motor ukáže stop červene a vypne motor a tieto chyby tam sú

Upraveno uživatelem peto1
Odesláno

@peto1 to není adblue, ale aditivace.. a tvrdí ti to, že máš málo aditiv (EOLYS)...

přehrání softu znamená aktualizace jednotky motoru.. tu lze udělat pouze v autorizáku.

A tato diag o ničem nevypovídá.. pravděpodobně tam budou ještě jiné chyby.. 

Odesláno

no ano eolys tam sa dolieva že stačí doliať ano ?:)  tieto su všetky nič ine tam nieje :) bolo to aj na diagboxe novšiej aj pplanet azaroven a to iste ukazala :) takže po výmene egr treba aktualizovať soft v rj motora???

Odesláno

Anno s výměnou egru je lepší udělat aktualizaci softu :) většinou to řeší problémy.

Ne nestačí jen dolít.. musí se nakonfigurovat na diag

Odesláno

áno to chápem musi sa dať že je tam nova bola vymenená reset :) cez pplanet abo diagbox aha :) noo uvidime ak sa vymeni egrko  a dajus azakladne nastavenia a ked stale ho ptm ukaže tak sa pojde na aktualizaciu sw

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...