silver849 Odesláno 15. červenec 2013 Odesláno 15. červenec 2013 Mám problem z mojou 307.Mam motor 2.0 HDi RHR.Pri jazde do 2tis. otáčiek autom zane semtam trhat.Nieje to pravidelne a neobjavuje sa to vždy. Diag my vypisala 4 chyby: 1.Porucha obmedzovača ryhlosti:skrat na plus pol 2.Porucha obmedzovača ryhlosti:chyba koherence 3.El.vetnil regulacie tlaku turba 4.El.ventil regulacie EGR Ked som chyby vymazal ihned sa objavili prve dve.Bol som sa z autom previest a ostali len tieto dve.Auto skubalo ako predtym.Nema niekto s tymto skusenosti?Kde mam hladat ten skrat obmedzovaca rychlosti? Citovat
silver849 Odesláno 31. červenec 2013 Autor Odesláno 31. červenec 2013 Takže auto my trha stále.Skúsil som vyčistit EGR ventil.Vymenil som el. ventil regulácie turba.A stále nič.Prve dve chyby som odstranil tak že som na dia vypol obmedzovanie rychlosti.Teraz sa objavuje iba tato chyba: Citovat
HonzaZ Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 Odpoj na chvíli konektor z EGR ventilu a zkus se projet. Pokud cukání přestane, tak jedině výměna EGR ventilu. Naskáčou ti tam nějaké chyby, ty po připojení konektoru na dia vymažeš. Citovat
silver849 Odesláno 31. červenec 2013 Autor Odesláno 31. červenec 2013 Konektor som odpojil a cukanie prestalo.Ale auto slo jak bez turba.Lenze ako to vyskusat bez kupy noveho EGR.Je to poriadna palka a ak by to nebolo to tak ... Dnes som skusal pridavat na mieste drzali sme to v otackach a skusal som stlacat hadice.Hadica sa natlakovala a potom zmekla a takto to robilo v pravidelnych intervaloch..Pri jazde to cukanie vyzera ako keby vypinalo turbo. Citovat
HonzaZ Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 To že jelo auto jako bez turba bych přičítal tomu odpojenému EGR ventilu, spadlo to do nouzáku. Ta závada P2565 by mohla způsobovat malý výkon motoru. Mohl by být vadný snímač kopirování polohy turba. Zkus sundat a nasadit konektor na tom snímači, aby se očistiĺy kontakty a uvidíš. Ovšem ideální by bylo, aby jsi měřil turbo za jízdy (požadovaný a měřený tlak). Citovat
silver849 Odesláno 31. červenec 2013 Autor Odesláno 31. červenec 2013 A kde presne je snímač kopirování polohy turba?Z mernim za jazdy mam problem pretoze nemam na notasi baterku takze musim iba na kabel. Citovat
HonzaZ Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 Je na podtlakovém hrnci nahoře na turbu, blbě přístupné. Tak jedině si pořídit k noťasu měnič 12V/230V. Citovat
silver849 Odesláno 31. červenec 2013 Autor Odesláno 31. červenec 2013 A ako je lepsie sa k nemu dostat?Asi zospodu ze?Lebo zhora si to predstavit neviem.Dnes som si uz doskriabal a dopalil ruky dost.Ak je ventil zly da sa vymenit?A za jazdy ma byt požadovany a merany tlak turba uplne rovnaky? Citovat
HonzaZ Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 Určitě zespoda. Ovládání turba se dodává jako náhradní díl i v origo, ale tam stojí cca 5400,- Kč. Než začneš něco měnit, tak ať se na to koukne radši někdo, kdo tomu rozumí. Za jízdy by měli být tlaky přibližně stejné. Je potřeba to porovnávat při ustálené rychlosti, jinak to hrozně kolísá. Měřený tlak má vždy zpoždění proti předepsanému. Citovat
silver849 Odesláno 31. červenec 2013 Autor Odesláno 31. červenec 2013 Dik moc za rady.Buduci tyzden budem skusat.Problem je ale v tom ze ten kto tomu rozumie tak zato chce peniaze a casto moc.Preto skusam forum.Hlavne aby som usetril.Na 406 to vsetko bolo odost jednoduchsie aj ked ta sa my nekazila.Zbytocne to vsetko prepchali elektronikou a vysledok nikde.Spotrebu mam este vyssiu ako na 406 a tych par kW naviac by som dosiahol aj cipom.Toto auto mam zatial kratko a s touto chybou som ho uz kupil.Dufam ze sa neobjavia dalsie. Citovat
HonzaZ Odesláno 31. červenec 2013 Odesláno 31. červenec 2013 Nemáš zač, vyzkoušej nejdříve všechny možnosti než budeš něco měnit. Ještě bych, co se týká turba, zkontroloval všechny podtlakové hadičky a spojky. Tam by také mohl být problém. Citovat
huno74 Odesláno 4. srpen 2013 Odesláno 4. srpen 2013 Zdravim mne totok iste robilo a vcera sa mi uz nedalo pridat ani ostal som v srbsku hadicu na turbo na vzduh mi uplne vcuclo nakoniec mi odisiel ten chladic vzduchu na turbo a tiez mi auto najskou tak sklbalo ale to mne robilo Citovat
silver849 Odesláno 4. srpen 2013 Autor Odesláno 4. srpen 2013 A z chladicom sa Ti stalo co presne? Citovat
Kupca Odesláno 5. srpen 2013 Odesláno 5. srpen 2013 To Silver koukal jsem na výpis z dia a trochu mě překvapila teplota okolního prostředí -50st. to je divný. Při takové teplotě je motor určitě v naprosto jiném režimu než při + 35st. a možná to je i příčina proč se takhle chová. Není to orig. dia. a není jasné jestli to opravdu tak je, ale jestli má ř.j. tento údaj a bere ho k nastavení režimu motoru pak třeba turbo nepustí, aby se nerozbily lopatky ledem , sám jsem měl problém s turbem a byla to \"jen\" vypadená pod. hadička. A jak píše Honza neuspěchej to, ať tě to zbytečně nestojí moc lowů zbytečně Citovat
jaro169 Odesláno 18. srpen 2013 Odesláno 18. srpen 2013 ahoj silver849,uz si prisiel na to co ti trhalo tym motorom?zaujima ma to lebo som mal asi taky isty problem Citovat
5r.kubak Odesláno 19. srpen 2013 Odesláno 19. srpen 2013 S tím trháním jsem měl stejný problém, odpojil jsem konektor z EGR - cukání ustalo. Koupil jsem nový, nechal vyměnit - závada EGR přetrvává. V servisu mi řekli, že je pravděpodobně někde přerušený kabel. Od té doby jsem to neřešil. V kufru vozím starý EGR a nevím jak ověřit že je funkční či nikoliv... Citovat
silver849 Odesláno 19. srpen 2013 Autor Odesláno 19. srpen 2013 Konecne som v sobotu prisiel na to co to robi.Je to regulacia turba.Zistil som to tak ze som odpojil hadicku od el ventilu turba a napojil svoju a pusou robil podtlak.Ale kolisanie otaciek bolo rovnake.Teraz idem skusit odpojit ten konektor na tej regulacii.A prestrieknut sprejom na kontakty.Ale neviem ako sa k nej dostat.Z vrchu o dokazem chytit do ruk ale nemozem ho odpojit lebo je na nom akasi izolacia.Musim skusat od spodu Citovat
jaro169 Odesláno 20. srpen 2013 Odesláno 20. srpen 2013 ja som tiez myslel ze mi to robi ta regulacia turba,ale nakoniec to bol map senzor tlaku vzduchu co je za intercoolerom,len som ho vytiahol,vycistil a auto ide ako odtrhnute a kontrolka nesvieti./307 sw 100kw RHR/ Citovat
silver849 Odesláno 20. srpen 2013 Autor Odesláno 20. srpen 2013 A ako si ho cistil?Ja som ho vybral von a skusil som sprej na kontakty a nic.Potom tech. benzin ale zasa nic moc.Je fakt velmi spinavy a nechcem ho cistit mechanicky aby som ho neposkodil Citovat
jaro169 Odesláno 20. srpen 2013 Odesláno 20. srpen 2013 ja som ho len vystriekal cisticom na brzdy,tiez bol komplet spinavy od oleja.nie je vylucene ze ho budes musiet aj vymenit.a este stale ti to trha? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.