Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Asi jsem si nechal blbě poradit. Jel jsem na delší cestu cca 700km a chtěl jsem trochu ušetřit a tak jsem na radu natankoval E85. Nemám vyměněnou řídící jednotku. Poradili mi že v určitým poměru můžu natankovat i bez vyměněné řídící jednotky. Natankoval jsem cca 40 litrů benzínu a cca 25 litrů E85. Poté auto při nízkých otáčkách začalo škubat a na volnoběh skoro po každé chcíplo. Asi po 300km kdy mi začalo vadit chcípání jsem si přidal na pevno na otáčkách motoru (posunul jsem si bovden a zarazil takovou tou závlačkou). Po dalším nastartování mi naskočila chyba antipollution fault. Na autě žádná změna, krom toho cukání. Nyní jsem vyjel celou nádrž, natankoval normální benzín, plyn dal do původního stavu. Hláška antipol.... zůstala, auto chcípá ale už necuká. Co jsem díky ušetření cca 300kč podělal?

Guest servisman
Odesláno

Asi bych začal ,že bych odpojil řj motoru ,aby se pak načetla nová data, nebo rovnou diagnostikou a vymazal chyby a závady. Holt to tak dopadá.

Odesláno

307ka je háklivá na kvalitu paliva. Moje hlásila Antipol. fault vždy, když jsem natankoval nějakou srajdu, někdy i chcípala nebo kuckala... Pomohlo natankovat plnou nádrž nějakého kvalitního benzínu a hláška po pár KM zmizela :)

Odesláno

Ač hledám jak hledám, tak jsem nenašel návod na odpojení RJ. Ani nevím vlastně kde je? To stačí odpojit konektor nebo dá se to vůbec poradit takhle nebo musím do servisu? Jinak natankováno půl nádrže a pořád chcípá, ikdyž ne po každé a chyba antipollution fault zůstává.

Odesláno

akorát řeším podobný problém (antipollution fault na 1.6 16V)

diagnostika si s tím moc neví rady, hlásí to jako všeobecnou neznámou chybu, nicméně podle kódového označení se dá vyčíst oč by mělo jít. U mne to je to doslova... konektor, svazky, škrtící klapka ...

a ta hláška zmizí časem sama, párkrát nastartuješ a je pryč, pokud ti auto normálně jede ikdyž ti svítí kontrolka motoru a na displeji skáče ta blbina, zmizí to samo, napíchni auto na diagnostiku a uvidíš od čeho se opřít...

a jízdou na E85 se opravdu nedá ušetřit, následují pak akorát starosti s motorem ...

Odesláno

Myslím, že závada nebude v palivu. Jezdím na mix těchto paliv běžně a to ve větším poměru. Normálně čtvrt nádrže benzín a zbytek chlast. Auto jede bez problémů, jenom asi o dva litry víc žere. V těchhle vedrech to i bez problémů startuje. Taky mi to nikdy nechcíplo. Líh čistí motor i palivové vedení. Je možné, že máš nějak přicpané palivové vedení. Dále bych jednoznačně vyčistil svíčky a škrtící klapu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...