Pacho69 Odesláno 26. červen 2013 Odesláno 26. červen 2013 Cinicman: Tak i benzíny produkují karcinogenní malé částice, stejně jako nafta. Jsem zvědav, co budeš říkat, až ti nezbyde, než koupit malý turbomotor, kde za chvíli ty filtry budou taky. Za mě by v pro ježdění ve městě měly být právě ty KERS systémy. Nejvíc svinstva produkuješ právě při rozjezdech. A nemyslím si, že by atmo benzín produkoval míň, zas ho musíš poslat trochu do otáček, zvláště máš-li těžký auto a malej 4válec ;-) Citovat
Cinicman Odesláno 26. červen 2013 Odesláno 26. červen 2013 Já vím... preto ten smajlík na konci... doba bezstarostných atmosférických 6-8 válcov s 10-12L spotrebou je už preč... Citovat
Pacho69 Odesláno 26. červen 2013 Odesláno 26. červen 2013 No i s 6ti válcem se dalo jezdit pod 9, tedy ne po městě. Tam by se hodil nějaký ten rekuperátor energie. A pořád byl lehčí, než naftovej 4válec. Citovat
reprema Odesláno 27. červen 2013 Autor Odesláno 27. červen 2013 No, tak 8 l nemáš kvůli regeneraci, ale kvůli něčemu jinému. To je potřeba najít příčinu. Po jednoduchý začátek ověř spotřebu při 90 km/h, rovina, oběma směry (důležité!). Měla by vyjít asi 4,9 (podle mého TP 4,7), když tak se podívej do svého TP a o dvě desetinky víc by mělo vyjít. 8 l mám, když jezdím jen po městě, nákupy, couvání, semafory, tedy žádný výjezd z města. Tehdy mívám průměrnou rychlost podle PC asi 30 km/h. [upravil dne 26.6.2013 14:58 od P607Olda] pokiaľ neregeneruje, tak pri 90tke jazdím na 4-4,5l .... akurát často regeneruje a tým sa mi zvyšuje priemerka .... je to možné aj týmy vstrekmi, neviem ... ako laik som to pripisoval regenerácii ... [upravil dne 27/6/13 06:48 od reprema] Citovat
Pacho69 Odesláno 27. červen 2013 Odesláno 27. červen 2013 Zkus pár nádrží rakouské nafty, uvidíš, jestli dojde k nějakému zlepšení. Pak jedině na diagnostiku, FAP, vstřiky, vstřikovací čerpadlo... Citovat
martinecondrej Odesláno 27. červen 2013 Odesláno 27. červen 2013 povedlo se mi vzít špatnou naftu a na jedné nádrži jsem registroval min 4x regeneraci fapu a spotřeba tam kde normálně jedu za cca 5,5 tak jsem jel za 8l. A taky jsem na tu nádrž nedal ani 620km. Po dalších tankování jinde opět vše v pořádku. Citovat
OldasII Odesláno 27. červen 2013 Odesláno 27. červen 2013 Ja teda nevim co to mam za sarzi, ale ja jsem regeneraci FAP filtru na jizde (ztrata vykonu, narust otacek, zvysena spotreba) nikdy nezaregistroval. Jediny situace, kdy jsem to poznal bylo kdyz jsem pri regeneraci vjel do garaze a vypnul motor. To pak v garazi smrdelo jako kdyz se pali spojka. To je jediny priznak jak poznam regeneraci. Citovat
Pacho69 Odesláno 27. červen 2013 Odesláno 27. červen 2013 Já registruju občas ve městě přerušené regenerace, když dojíždím na křižovatku a sundám nohu z plynu, tak slyším, jak auto \"duní\". Na volnoběh pak ztichne, pak při rozjezdu zase \"duní\". Když takhle poskakuju po městě, trvá mu někdy i 15 minut, než to přestane. Výkonu je takovej nadbytek, že nějaké problémy s chováním motoru neregistruju, jen to slyším. Mimo město nebo na dálnici občas zaregistruju, že spotřeba na pár vteřin vyletí a pak se drží třeba minutu o cca 2 litry vyšší, než je v daném režimu jízdy obvyklé. Max do 2 minut se to obyčejně srovná, okamžitá spotřeba se zase \"propadne\" na obvyklou hodnotu. Citovat
OldasII Odesláno 27. červen 2013 Odesláno 27. červen 2013 Aha. Mozna je to tim, ze ja na display mam zobrazene radio a ne okamzitou spotrebu. Citovat
Pacho69 Odesláno 27. červen 2013 Odesláno 27. červen 2013 No já mám ve výbav oddělené displeje, palubní údaje mám na displeji mezi tachometrem a otáčkoměrem. Rádio má pak vlastní display na panelu. Nastavení parametrů vozidla ale je pomocí rádia a jeho displeje. Jsou právě různý konfigurace displejů a rádií. Já v tom svém například postrádám v nastavení parametrů vozidla možnost vypnutí automatické parkovací brzdy, kterou tam máš ty i elton, který má zas navi. Ta současná kombinace výbavy allure není ani popsaná v manuálu. Až půjdu na servisku, chtěl bych některé věci pořešit, třeba už je nějaký novější soft. Citovat
Ulipik Odesláno 29. červen 2013 Odesláno 29. červen 2013 nepoznám regeneraci, neslyším nic a zvýšené spotřeby jsem si taky nevšiml. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.