karelretik Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Ahoj,prosím jak se sundavá zadní buben z tříděrový 106?Jde mi o to,že mám zadřený brzdy asi z důvodu zarezlejch bovdenů od ručky....jak ty se vyměňujou?Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Tak je přestřihni u bubnu.... , povol ložisko a sundej kroutivým pohybem buben... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelretik Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 jasně,tohle jo,ale jak sundám ty bubny?Když sundám kolo je tam buben a uprostřed nějaký plechový kryt či co.Ten jde sundat?Co je pod ním?Musí na to být nějaký stahovák nebo by to mělo jít ručně? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Pod tím krytem bude asi matka , která to celé drží na ložisku [upravil dne 7/8/05 Swallow] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelretik Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 Tak to je frajeřina...tohle přesně jsem potřeboval...díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelretik Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 náhodou takhle rozkreslenou ruční brzdu bys neměl?Jde mi hlavně o uchycení u páky..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Původně zaslal: karelretik náhodou takhle rozkreslenou ruční brzdu bys neměl?Jde mi hlavně o uchycení u páky..... Něco bych měl, ale jsou dva typy, podle data výroby starší je zde, novější tady .Alespoň doufám, žes myslel upevnění páky ruční brzdy v kabině Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelretik Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 díky,ještě jedno:to upevnění lanek je přístupný z kabiny nebo ze spodu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Původně zaslal: karelretik díky,ještě jedno:to upevnění lanek je přístupný z kabiny nebo ze spodu? Jo, to nevím.Nejsem automechanik a 106 jsem nikdy neměl.Ale myslím, že by to mělo být z kabiny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bret Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 Nemáte někdo takový hezký nákres zadního bubnu na 406 s ABS 29 zubů. Chystám se měnit ložisko (náboj), tak a? vím co mě čeká. Dík. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bret Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Je to 406 1,9 TD r.v. 97 a má to bubny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Jestli jsi to nikdy nědělal a nemáš stahovák, tak se na to vykašli, je to trochu drahej pokus za 3500 Kč..... Samozřejmě pokud to někdo dělal 100x udělá to na ulici za 30 minut s klíčem a bruskou, ale ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bret Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Dík za obrázky, vybavení nějaké mám a manuální zručnost mi není tak úplně cizí. Mechanické věci na autě jsem si zatím všechny dělal sám. Akorát mě trochu vystrašilo to, že se nemění jen ložiska, ale celý náboj (neznal jsem konstrukci). Navíc mám šikovného kolegu, takže kdyby se něco vy*****, tak na telefon přijede helpnout Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelretik Posted August 12, 2005 Author Share Posted August 12, 2005 děkuji všem za snahu...byl to zarezlej samostav....ale bez těch nákresů by se to dělalo blbě....díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts