OK406 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Obracím se na místní stavební odborníky s dotazem, jak připevnit háky okapu ke střeše u garáže. Bohužel, zašky jsou ,,zadělané\" a není tam místo, jak dostat háky od žlabů (okapů) ke krovu ( viz fotky =foceno mobilem). Na hmožďinky to nechy dávat!!! Budu muset odělávat tašky a ničit omítku? Toto není moje práce. Bohužel, už je to delší dobu a jak prší, tak mi to ,,cáká na omítku garáže + dřevěná vrata a ty trpí. Proto jsem se rozhodl, že dodělám okapy (žlaby), ale vznikl problém, jak připevnit háky. Děkuji za rady a pomoc. Citovat
OK406 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 A ještě jede snímek. Je to focené mobilem, ale snad je z fotky patrné, v čem je problém: Citovat
Guest servisman Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 to je zídka a na tom další ? jak je to oddělený ?? Či je tam dřevěný trámek . Citovat
OK406 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 ozzy 1: takto už to bohužel bylo. Nemohl jsem to ovlivnit, takže danou situaci řeším až ted, po velmi dlouhé době. Citovat
Hadra Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 no nijak jinak asi ne.Hmoždinky...cha...při prvním sněhu to uletí.Oddělat tašky, ( první řadu ), to na čem ty tašky leží je co? Není to poznat.Prostě tam dát odháňkovou lať, na ni háky a udělat to tak jak to má být, nebo leda pod tašky dát okapnici. Bude to jednoduchý, ale hnusný a problém to vyřeší na půl. Co je to za střechu, na baráku? e: aha, na garáži [upravil dne 1/6/13 22:15 od Hadra] Citovat
Guest servisman Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 OK406 nejsem si jist zdá se mi že tam je překlad a na tom je trám pak tašky , co si tak pamatuji .Jinak jsme se o tom kdysy -je tomu rok dva bavili, pokud si vzpomínáš. Citovat
ozzy1 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 pomocí chemie bych na tu ,,římsu,, připevnil lať/fošinku/ 10-12 cm na výšku, 5-7 cm tlustou no a na toto přichytil háky. Při troše šikovnosti to bude vypadat dobře.Tu fošinku bych dal do stejného odstínu jako omítku. Citovat
OK406 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 servisman: žádný překlad tam není a ani být nemůže! Ozzy 1, Hadra: asi odkryji tašku, ale bojím se, že mi ,,odpadne\" omítka. Samozřejmě, že mě to dost štve!!! Ale už je to takové, tak s tím se musí počítak. Bohužel, se v tom moc nevyznám, to se přiznám. Proto jsem dal dotaz na fórum. Jen se zeptám, dá se to zvládnout za den? To se musí ten okap vyspádovat skrze odtékající vodu. Je to tal? Jak daleko se dávají háky? Citovat
ozzy1 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 háky jsou 80- 100 cm od sebe.Bývají číslované 1 - 10 ,tím je dáš automaticky podle čísel do spádu. Citovat
OK406 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 Takže stačí zajít například do stavebnim? V létě se chci do toho pustit. Tak uvidím, jak to dopadne. Že bych uspořádal x-tý komorně-pracovní minisraz P-C;)? Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 kuk http://www.omak.cz/content/home/montazni_navod_okapovy_system.pdf?PHPSESSID=b49118dd1ea34e0a4c02a5be2e27d352 edit . str.č. 5-6 [upravil dne 1/6/13 21:54 od Gabriel 307] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 chodíval jsem na brigádu na střechy,sundat tašku a podívat se jak to tam je,od toho se to bude odvíjet edit: nic složitého na tom není [upravil dne 1/6/13 22:01 od Gabriel 307] Citovat
OK406 Odesláno 1. červen 2013 Autor Odesláno 1. červen 2013 Děkuji. Je to pro mě úplně něco nového. Chci zabránit tomu, aby mi voda ,,cákala\" na zeď a na vrata. Musím to udělat a vím, že žádný učení z nebe nespadl. Tak snad se mi to povede. Ještě jednou moc děkuji za rady a pomoc. Citovat
Hadra Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 U vás se prodávají už ohnutý háky jo? A rovnou v sadě po 10 ks? A co se dělá když jich potřebuješ třeba jen 7? To u nás si koupíme za půl sta neohnutý, od vnitřního nýtku naměříme 3 cm směrem od žlabu, na každej metr si přidáme půl až jeden cenťák ( např 6 háků = 3cm spád ), čili budu začínat od nýtku 3cm a kunčit na 6 cm od nýtku, potom si ty háky ohnu ( když nemám ohýbačku tak např. ve svěráku ) podle spádu střechy tak, aby následně vložený žlab měl čelo mírně spádovaný od baráku. Následně bouchnu první a poslední, na venkovní pérko si navážu špagát a umístím podle špagátu ostatní háky. Vložím žlab s už nafalcovanýma čelama. ( mimochodem, čela si nafalcovat umíš? ). No a jinak, na čem ty krokve leží....na pozednici nebo je tam někdo dal na prase jen tak? Já totiž pořád nechápu co to tam je, je to jakoby obezděná pozednice z vnější strany a na té obezdívce leží tašky? Jinak...práce tohodle může trvat tak půl dne. A pokud tam máš rozumnýho klempíře, tak se s ním domluv na třeba 150 za metr a raděj mu to zaplať. Edit : Tím samozřejmě něchci radit, aby ses na to vykašlal, já se to taky učil sám s klempířem na telefonu a ono na tom fakt nic moc není, ale třeba sfalcovat čela k žlabu chce vědět jak na to. Stejně tak jak na spojování žlabů bez rozbalování návalek..... [upravil dne 1/6/13 23:13 od Hadra] [upravil dne 1/6/13 23:25 od Hadra] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Hadra : pokud to bylo na mě tak ne, to jen pro ilustraci jak se ohýbají háky,pro někoho kdo to nikdy neviděl jinak ten první a poslední to je na 100% taky jsme to tak dělali Citovat
Hadra Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Nene, na tebe jsem to nemyslel... Já to myslel tak nějak obecně, o naohýbaných hácích jsem slyšel už dávno, kdy se po tom domácí kutilové sháněli u nás ve stavebninách a my jsme divili o co že jde. Ale to jen tak na okraj, přeci nemůžeš na milion druhů střech použít typovou věc, to je podle mně blbost a stejně to musíš upravit. Citovat
Hadra Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 No, teďkom se dívám na ten Omag a má to popsaný velice hezky. A je to docela blbovzdorný, stejně jako Lindab a bude to beztak za desetinovou cenu oproti Lindabu. Jen fakt bacha na tu flexu....to by si poškodil hodně. Já měl za to, že to budeš dělat z klasiky víš. Třeba Fezn atd.. Citovat
OK406 Odesláno 2. červen 2013 Autor Odesláno 2. červen 2013 Hadra: myslím, že je to obezděná pozednice. Bohužel to tak je zadělané. Asi se domnívali, že se nebudou okapy dávat. Samozřejmě, že nejlepší by byl klempíř a já bych mu byl po ruce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.