Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi, potřeboval bych pár nutných rad ohledně našeho peugeota..

Má před stk a bohužel brzdy jsou KO

Třmeny se kompletně zrepasují, předek je v pohodě, tam se jen vymění desky a kotouče.

Po repasy zadnich trmenu se musi nějak nastavovat ručka? nebo stačí zaháknout lanko a jet?

Dále jsem koukal, že mi nějak nejde oddělit kotouč od náboje, šroubek jsem povolil co drží kotouč k náboji, ale oddělit nejde, takže budto je to slisovaný s ložiskem, ale to bu dle mého názoru nebyly kotouč přišroubované a nebo je to tak přirezlé. DOkáže to někdo zjistit dle vin? ať vím co objednat?

Vin kód VF33HRHSB83161416

Dále když vypustím komplet brzdovku, dá se to odvzdušnit starým dobrým způsobem nebo to musí do servisu?

Kde je nádobka na spojkovou kapalinu? Spojka mi zabírá asi cm od podlahy a pak je nic směrem nahoru...neklouže nic, tak si říkám, že bude jen v háji systém hydraulickej..

Dá se nastavit u tohoto auta aby se automaticky zamklo?

Odesláno

Podle service boxu by jsi měl mít kotouče bez náboje ( sada kotoučů DIAM 247 EP9 obj. č. 4246W9 nebo 424990). Některé 307my mají totiž kotouče včetně ložiska, ale to není tvůj případ. Ruční brzda se musí jako u každého auta nastavit. Odvzdušňovat by se mělo pomocí diagnostiky, protože máš ESP. Nádobka na brzdovou kapalinu je společná pro brzdy i spojku.

Odesláno

to je dobrá zpráva že je to bez ložiska, takže to bude jen přirezlé.

A je složité vyměnit spojkový válec hlavní i pomocný? Ja na tomto aute totiz nikde nic nevidím :)) tak ze bych to vyměnil a pak na tyči odtáhl do servisu at to prolejou nvoou brzdovkou.

Odesláno

Od 3.6. je v autorizáku akce na brzdy - velmi pěkné ceny.

výměna předních brzd.destiček - 1500,-

-\"- kotoučů a destiček - 3300,-

výměna zadních bubnových brzd - 3800,-. atd.

Možná cesta.:papa:papa

Odesláno

no ja mam komoplet brzdy predek i zadek za 5000 od ate... a v tom mam jeste 5 cisticu na brzdy, 2 cistice na alu kola a 2 cepy rizeni :)

jinak dik za ten navod :)

Odesláno

tak mam další problém, sundaval jsem zadní třmeny a ukroutila se mi zarezla trubka od brzd..a to na obe strany..v kelly vidim ze maji jen gumovou, kde sehnat celej ten kus az ke spoji co je u napravuy,???

Odesláno

Máš dvě možnosti :

1. Objednáš origo v Peugeotu trubku s koncovkama a pak doma naohýbáš dle potřeby (lze použít velký ořech z goly jako vhodný nástroj)

2. Skoro v každým servisu ti udělají brzdový trubky na míru za pár kaček (čti par stokorun)

Druhá varianta je trochu levnější, zaleží kam to máš blíž...

Odesláno

Tak trubky sem sehnal v peugeotu za 480 za kus..

Menil jsem predni desky a cistil zatuhle vodici cepy trmenu..jeden ten cep ma na sobe gumicku a nejde tam vubec narvat lehce a potom hejbat to uz vubec ne..je na to nejakej navod jak to nasadit aby chodil jak ma? A je jedno jestli je nahore nebo dole ne?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak je to s kloubama u prevodovky? Menil jsem tlumic a tim padem jsem trosku vyvesil kotouc a vyjela asi o 3cm poloosa ven z prevodovky, ovsem jde jen tak nasunout zpet, nema zadnou zavlacku ci tak neco??

Odesláno

Tak to je super :) a cim je zpusobeno to ze s zarazenym kvaltem pravy kolo jde jen pootocit najednou a druhy na dva razy? Ze se sekne a pak po zatlaceni jeste poskoci?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...