Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsme se s prckem vydali na Pardubicko. Výlet jsme začali v železničním muzeu na nádraží v Rosicích nad Labem (překvapivě přímo v Pardubkách). Muzeum je malé co do velikosti (asi 4 místnosti + několik málo vagonů venku), ale to vyváží množství drobných exponátů a velice ochotný průvodce. Muzeum je otevřeno pouze o sobotách mezi květnem a říjnem, ale organizuje spoustu různých akcí, které zřejmě stojí za vidění - více zde: http://www.pshzd.cz/museum-rosice.html

Z Rosic jsme se rozhodli zajet na Kunětickou horu. V podhradí se dá velice chutně poobědvat (ceny sice vyšší, ale jídlo opravdu dobré) a po jídle šup na prohlídku hradu. Cestou jsme viděli pasoucí se kozy, pštrosa, ... na hradě jsem pak s potěšením zjistil, že prohlídka probíhá bez průvodce a tak tedy nemusím mít obavy, kdy bude prcek někoho při výkladu rušit. Z hradní věže byl dnes krásný výhled (Krkonoše, Orlické hory) a po prohlídce draka už jsme zamířili do Perníkové chaloupky. Zde jsme se zúčastnili vyloženě prodětské prohlídky pod vedením víly a v závěru ježibaby, která dětem vysvětlika vše kolem perníku. A to už jsem se od kamaráda dozvěděl, že na Pardubickém zámku je dnes Pohádkový den - tak ještě aspoň na chvilku tam, nechat prcka párkrát vystřelit z velkého praku, svést na řetízkáči a tím jsme den uzavřeli a vyrazili zpět k domovu.

Takhle napsáno to vypadá jako brnkačka, ale Pavlík to už v autě zalomil a teď chrní jak nemluvně. Každopádně jsem přesvědčený, že podobný výlet se dětem MUSÍ líbit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...