Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Situace:

Včera Zlín 30 stupňů, popojížďky...teplota jde nahoru...je lehce přes 90 , stojím na červené, najednou se rozbliká STOP a ručička vyletí až do max červeného pole...přesně v momentě kdy ručička teploty začne rychle stoupat slyším že spíná sahara...nicméně padla zelená tak sem jel a asi po 20-30 sec. kdy je ručička v červeném a bliká stop, tak zase klesne na 90 a stopka nebliká...v celém tomto průběhu jede auto normálně. Čím to? Podotýkám že to děla jen v tyto horka. Peugeot 206 1,4 benzin rv. 04, pokud bude potřeba dodám VIN, díky za pomoc

Odesláno

tohle se mi stalo taky jen jednou.Ručička vyzkočila do červena začla blikat STOP po cca 10 s ručka pod 90(cca 87) a vše OK.Zastavil jsem a šel jsem to omrknout motor klasicky běžel bez problému tak jsem jel dál už se mi to nestalo.Ale myslím si , že palubku ovládá jen modré čidlo a pokud by i zelené čidlo zaznamenalo vysokou teplotu , která by mohla poškodit motor , tak by asi vypla motor(jestli se nemýlím:myslim) nebo aspoň nouzák(ono při jízdě vypnout motor je sebevražda).Já dle přístrojovky mám po delším sledování teplotu mezi 88 - 95(průměrně více se drží při 89).

Odesláno

spíše v modrým čidle,ale to by se ti to muselo stát jen jednou a ne stále pak by mohl být problém jinde.Tam , kdyby jsi věděl kdy se ti to nějak stává tak pak jedině diag pichnout do auta a jezdit pokud se to stane sledovat teplotu , která jde do ŘJ.jestli ta bude OK je vadný modrý čidlo.Jestli ta bude stejná jako na přístrojovce tak pak hledat chybu v chlazení atd.

Odesláno

Přesně tenhle problém jsem už řešil a bez výsledku. Stalo se mi to párkrát, že při popojíždění šla teplota na max, blikala STOP kontrolka ale auto nevařilo, jelo normálně a postupně teplota klesla po rozjezdu.

Diag mi neukázala nic, jen chybu lambda sondy a pochybuju, že by s tím měla souvislost :)

Zkus projít čidla přes DIAG, mrknout na hodnoty a chyby...

Odesláno

u rocniku 04 uz samotne cidlo pro budiky neni (jak pise velkybanan o modrem cidle) u MUXove verze 206 je pouze jedno zelene cidlo, ktere dava informaci o teplote chl. kapaliny ridici jednotce motoru a ta ji pak po datove sbernici posila i jednotce BSI a nasledne se zobrazi na budicich. Podle tohoto zeleneho cidla ridici jednotka motoru ridi i zapinani sahar a rozsveceni STOPky, nejlepe tedy pichnout na diag a podivat se na aktualni hodnoty, zda neni cidlo KO a neukazuje nesmysly.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahojte,

Presne tento problém som na svojej \"bývalej\" 206 riešil aj ja. Skúšal som meniť čidlá ale to nepomohlo. Nakoniec som zistil že som mal odrhnuté ukostrenie prevodovky. Po prekostrení už bol kľud. :)

Odesláno

Děje se mi úplně to samé, taky to teď řeším, už jsem 2x měnil termostat a pořád to dělá. Na chvilku je teploměr naplno, rozjedou se větráky a za pár vteřin zas spadne..:myslim

Odesláno

Děje se mi úplně to samé, taky to teď řeším, už jsem 2x měnil termostat a pořád to dělá. Na chvilku je teploměr naplno, rozjedou se větráky a za pár vteřin zas spadne..:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...