Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

zdechání (dušení) motoru při jízdě

Recommended Posts

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Dneska se mi stal zajímavej jev. Klasika nastaruju, nechám minutku běžet, vyjedu a asi po 1km mi začalo auto zdechat. Jak při přidání plynu, tak při puštění plynu. Zastavil jsem a kouknul do motoru se zapnutym motorem. Hadice která jde mimo IC od turba byla celá smrsklá.. Smrsknutí bylo díky zaslepení co jsem dělal viz: http://www.peugeot-club.com/index.php?/topic/85080-xmb/

Ale zajímal by mě důvod proč se smrskla.. Muselo to něco zapříčinit. Nejprve mě napadlo jestli se mi nezavřela klapka vzduchu co jde přes IC ale to v podstatě neni možné, jelikož jsem odpojil a zaslepil podtlak co vede do ovládacího ventilu pro tuto klapku.. nakonec jsem stejně hodice od klapek odpojil a zkontroloval zda třeba klapka nelítá ale byli na svém místě. Když jsem znovu nastartoval tak auto běží, najednou něco cvakne (předpokládám EGR) a hadice se znovu smrskla. To cvaknutí dělá pokaždé když nastartuju studený motor. Motor běží, najednou cvakne a motor změní zvuk. Také mi přijde že motor nasává málo vzduchu při přiložení ruky k hrdlu nasávání vzduchu a přidání plynu. Každopádně zejtra koupim vzduchovej filtr ale tim to určitě nebude

Za každou radu budu rád!

ps: Samozdřejmě kontrolka motoru nesvítí

A ještě indicie: Auto dost kouří a celkem dost smrdí. (olej od turba v tom nehledejte)

[upravil dne 11/5/13 20:13 od Chozeluizskuner]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Že by Martin odstavil špatnej ventil? :mad::roll:D

A co to cvaknutí? Je to EGR nebo ne?

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Klima to taky nebude.. Neni naplněná a v nastavení klima je OFF.. Jinak by to tomu celkem sedělo

• O 7 let později...
Odesláno

Mám úplně stejnej problém co se popisuje v prvním příspěvku auto ztrácí výkon znovu nastartuji auto jede normálně a zas chcípne silné kouří a smrdí to jak avije hlavně při sešlápnutí plynu jdou otáčky pomalu nahoru a pak zničeho nic rychle a auto silne kouří ze dne na den to začalo delat Peugeot 407 sw 1.6hdi 80kw před všem moc děkuji za radu 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...