Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pánové.Dneska jsem si všiml bzučivého zvuku při zapnutém klíčku.Zvuk vycházel od klapky v sání.Když jsem vytáhnul kontakty tak zvuk přestal.Shodou okolností mi před tím vyskočila hláška Antipollution. Kouknul jsem co hlásí (pouze telefonem) :

P0121 Throttle/Pedal position sensor/Switch a Circuit Range/Performance problem

P0120 Throttle/Pedal position sensor/Switch a Circuit Range/Performance problem

Zároveň jsem koukl na polohu škrtící klapky při nenastartovaném motoru a byla 28%. Myslel jsem,že by měla být úplně zavřená,nebo se mýlím?

Odesláno

Mně stejně bzučí potenciometr klapky. Snímá polohu, což souhlasí s hlášenýma závadama. Klapka by měla být zavřená.

Odesláno
Mně stejně bzučí potenciometr klapky. Snímá polohu, což souhlasí s hlášenýma závadama. Klapka by měla být zavřená.

Takže, tohle by mohl být můj občasný problém se starty... Pokud nastartuju bez plynu,motor skočí do nouzáku ale otáčky drží.Pokud s plynem,tak bez hlášky ale prvních cca 5 sec chce zhasnout musím to drtit pedálem. Nevíš náhodou která součástka tedy by stála za opravu?

Odesláno

No řekl bych potenciometr, ale nemůžu ho najít pro tento motor v žádném z katalogů, takže to máš asi řešené nějak jinak než moje 1.8 16V. :myslim Poradí někdo kdo tento motor má.

Odesláno

tento motor má už plně elektronickou skrticí klapku.. takže signál jde z potáku na plynu do řj a řj si nádále ovládá klapku elektronicky. v elitu je od magneti marelli za nějakých 9100kč ....

Odesláno

lanko sice ano, ale ne ke klapce ale jen k prevodniku, klapka je se servem - tedy elektricky ovladana po dratech od ECU motoru, jak psal uz Michal.x

Odesláno

Už to na schématu vidím. Co ten převodník s lanko teda vlastně dělá? No, ale cenu opravdu nezávidím.

MilhausCorpse: Napiš členovi badisak, nebo se tady poptej, třeba někdo bude mít co potřebuješ.

[upravil dne 10/5/13 23:07 od Džůny]

Odesláno
A nebude to jenom vadný ten snímač na pedále - ona známá koherence?

To by mohl být pakatel. Podle těch dvou hlášek, by tomu tak mohlo být. :papa

Dá se nějak ten snímač proměřit? Než ho začnu schánět, tak ať mám jistotu.

Odesláno

Hned pročítám fórum na téma toho snímače a píšou tady kluci něco o odstínění kabelu

např.

Ovšem nejdříve by to chtělo zjistit, zda není problém v tom snímači.Asi proměřením. teda pokud to jde

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...