MilhausCorpse Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 Ahoj pánové.Dneska jsem si všiml bzučivého zvuku při zapnutém klíčku.Zvuk vycházel od klapky v sání.Když jsem vytáhnul kontakty tak zvuk přestal.Shodou okolností mi před tím vyskočila hláška Antipollution. Kouknul jsem co hlásí (pouze telefonem) : P0121 Throttle/Pedal position sensor/Switch a Circuit Range/Performance problem P0120 Throttle/Pedal position sensor/Switch a Circuit Range/Performance problem Zároveň jsem koukl na polohu škrtící klapky při nenastartovaném motoru a byla 28%. Myslel jsem,že by měla být úplně zavřená,nebo se mýlím? Citovat
Guest Džůny Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 Mně stejně bzučí potenciometr klapky. Snímá polohu, což souhlasí s hlášenýma závadama. Klapka by měla být zavřená. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 10. květen 2013 Autor Odesláno 10. květen 2013 Mně stejně bzučí potenciometr klapky. Snímá polohu, což souhlasí s hlášenýma závadama. Klapka by měla být zavřená. Takže, tohle by mohl být můj občasný problém se starty... Pokud nastartuju bez plynu,motor skočí do nouzáku ale otáčky drží.Pokud s plynem,tak bez hlášky ale prvních cca 5 sec chce zhasnout musím to drtit pedálem. Nevíš náhodou která součástka tedy by stála za opravu? Citovat
Guest Džůny Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 No řekl bych potenciometr, ale nemůžu ho najít pro tento motor v žádném z katalogů, takže to máš asi řešené nějak jinak než moje 1.8 16V. Poradí někdo kdo tento motor má. Citovat
Michal.x Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 tento motor má už plně elektronickou skrticí klapku.. takže signál jde z potáku na plynu do řj a řj si nádále ovládá klapku elektronicky. v elitu je od magneti marelli za nějakých 9100kč .... Citovat
Guest Džůny Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 Já v ServiceBoxu vidím (pro tento VIN) lanko. Citovat
Ferry Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 lanko sice ano, ale ne ke klapce ale jen k prevodniku, klapka je se servem - tedy elektricky ovladana po dratech od ECU motoru, jak psal uz Michal.x Citovat
Guest Džůny Odesláno 10. květen 2013 Odesláno 10. květen 2013 Už to na schématu vidím. Co ten převodník s lanko teda vlastně dělá? No, ale cenu opravdu nezávidím. MilhausCorpse: Napiš členovi badisak, nebo se tady poptej, třeba někdo bude mít co potřebuješ. [upravil dne 10/5/13 23:07 od Džůny] Citovat
JimBeem Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 A nebude to jenom vadný ten snímač na pedále - ona známá koherence? To by mohl být pakatel. Podle těch dvou hlášek, by tomu tak mohlo být. Citovat
JimBeem Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 tak pakatel to není..... 3489,- origo peugeot Citovat
MilhausCorpse Odesláno 11. květen 2013 Autor Odesláno 11. květen 2013 A nebude to jenom vadný ten snímač na pedále - ona známá koherence? To by mohl být pakatel. Podle těch dvou hlášek, by tomu tak mohlo být. Dá se nějak ten snímač proměřit? Než ho začnu schánět, tak ať mám jistotu. Citovat
MilhausCorpse Odesláno 11. květen 2013 Autor Odesláno 11. květen 2013 Hned pročítám fórum na téma toho snímače a píšou tady kluci něco o odstínění kabelu např. Ovšem nejdříve by to chtělo zjistit, zda není problém v tom snímači.Asi proměřením. teda pokud to jde Citovat
Michal.x Odesláno 11. květen 2013 Odesláno 11. květen 2013 ale podle závady co píšeš mi to taky připadá na snímač pedálu ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.