Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

caute, potrebujem poradit.

bol som asi pred tyzdnom v servise kvoli tomu aby mi uchytili SWIRL klapku, lebo nebola upevnena, a odvtedy sa mi zda, ze ma auto nizssi vykon, neviem cim to moze byt, mam aj nove repasovane turbo, na 3ke mi auto taha od tych 2500 ot do 3600 ot a potom to je bieda uz to vobec nejde a pri 4-ke sa zastavia otacky na 3900 ot a nejde to dajej mozem tlacit na plyn ako chcem ide to nejakych 150-155 a pred tym mi auto tahalo na 4ke bez problemov cez 4000 ot a tahalo auto 170 a stale islo a teraz na 4ke tych 150 a idu otocky len do 3900 ot ako keby bol vykon niecim obmedzeny.

A este pred tym mi aj na 3ke zacalo auto tahat okolo 2200 ot. a teraz je citelny tah az pri 2500 ot.

Viete mi poradit co to moze byt pricina toho znizeneho vykonu?

motor 2,2 HDI sedan r.v. 2001

Odesláno

Nazdar. Ja som raz menil vzduch filter a vypojil som aj váhu vzduchu. Samozrejme som ju zabudol zapojiť . Potom šiel s autom niekam a nemalo žiaden ťah až od tých 2500 zacalo ťahať ako má. Skús pozrieť na váhu. Potom som to zapojil a auto šlo krásne :)

Odesláno

Ano zabudol som zapojiť ten konektor. No váha vzduchu je asi to ked dáš dole kryť filtra vzduchove a celý kryť vyberies ten vrchný a vo vnutri v tom sacom potruby na tom kryté je taký pliesok a na nom taká gulocka. Len tu guľôčky nechytaj .

Odesláno

..asi pred rokom som riešil toto isté, to auto musí leteť uz od 2000 ot., urcite to daj na počítač, tam vypíše buď váhu vzduchu, alebo bude zlý podtlakový ventyl. Ten čo je pod čelným sklom a 1-na hadička ide do turba.

Odesláno

tak dneska som bol v peugeote a dohodli sme sa az na 15-teho na diagnostiku, kedze terminy co mali volne skorej mi nevyhovali, lebo pracujem 50 km od peugeotu

Odesláno

15 teho.? to hadam uz nemysli vazne ten pežot, dobre ze o pol roka ta neobjednali a pritom diag zaberie tak 15 min. casu, nuz darme ..nema niekto pri tebe vlastnu diag.? tu vahu vzduchu si skontroloval.?..nevymenil servis tvoju dobru vahu za nejaku vadnu.?

Odesláno

tak este mi ponukli terminy 9-teho a 10-teho, ale tie mi nevyhovuju, oni tvrdia, ze tam maju iba jednoho elektrotechnika, ktory to robi a je vytazeny.

Vahu vzduchu mam v poriadku, ta bola aj cistena priblezne pred 2000 km ako som menil turbo za repasovane turbo

Odesláno

v okoli by sa aj nasla diagnostika, ale len zbytocne zaplatim 2 krat za diagnostiku, lebo tam mi nevie odstranit problem tam to funguje metodou vymena pokus-omyl, v peugetote aspon viem, ze ked spravia tu diagnostiku tak aj odstrania problem, len to cakanie akona o operaciu

• O 2 týdny později...
Odesláno

takze dneska som bol na diagnostike, diagnostika vyhodila trvalu zavadu, minimalna hladina aditiva. Ale to by nemalo mat vplyv na vykon.

Boli sme aj na skusobnej jazde, mozno to islo o nieco lepsie ako minule ale stale to nie je ono, malo to vetsi vykon. Takze nevedeli co s tym, potom mi poradili uz len vylucovaciu metodu, skusit vymenit vahu vzduchu.

Odesláno

Dneska som skúšal auto a na 4ke sa horko ťažko dostalo na 4000 ot dlho to trvalo, tá akceleracia bola veľmi pomalá, dostal som sa na 160 dal som 5ku a auto ledva išlo dostalo sa na 170 a nešlo nemalo žiaden ťah, akokeby išlo maximalnou rýchlosťou.

Pred týmto problémom mi auto oveľa sviznejsie akcelerovalo na 4ke bez problémov 4000ot rýchlosť 170 do mierneho kopca a pri zaradeni 5ky zacalo este ďalej ťahať, bez problémov by dosiahlo 210.

Poraďte mi čo by to mohlo byť, v peugeote mi povedali, že nevedia čo s tým. diagnostika jediné písala minimálna hladina aditiva a že su nejak veľmi rychle regenerácie dali každé 4 km, čo je divne.

Takže neviem čo robit, skúste mi poradiť čo by to mohlo byt

Odesláno

2,2 HDi jsou moje zlaticka milovane.

Jses ochotny prijet do Chomutova??

Do 3 hodin odjizdis s funkcnim autem.......pokud neni v haji turbo....(ikdyz i tohle mam skladem)

:D:D:D:D:D:D:D:D

[upravil dne 17/5/13 18:27 od straki007]

Odesláno

no asi do Chomutova nepojdem je to okolo 550 km odomna,este keby to bolo blizsie.

A co by si tam tipoval, ze co by mohlo robit to znizenie vykonu? Vaha vzduchu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...