Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar kluci,

Chystame se vymenit TENTO silenblok (akceleracni?) zaveseni motoru, ktery je zespodu.

Koukal jsem ale, ze je kolem dost malo mista pro demontaz. Proto se chci zeptat tech, co uz jej menili, jaky je nejlepsi postup? Je lepsi vymontovat celou tu konzoli, ve ktere je zalisovany silenblok?

Diky.

Guest servisman
Odesláno

pokud na to koukneš tak to ven nepujde, vrchem prochází poloosa ,takže sice to drží na 3 šroubech,ale i s poloosou.Měnil jsem to u 406 na motoru a šlo to,dokonce nedávno tu někdo taky měnil h4wk3y na svý 406.

Guest servisman
Odesláno

vyndat není problém pomocí pilky,vybral jsem tu gumu a opatrně nařízl kroužek a pak už šel ven.Nalisovat pomocí závitové tyčky a ruzných přípravcu co bylo po ruce,nebo dej silentblok do mrazáku a pak pomalu natukávej dovnitř.Jen nezapoměň jak tam patří už se pak blbě dá pootočit.A namáznout . U OK406 jsme to dělali u 205 bez ochlazení a docelo to šlo .

Odesláno

Měnil jsem ho asi před tři týdny nazpět bez vyndání a je to pakárna, není tam místo pořádně ani z jedné strany. Ven jsem ho dostal vyříznutím gumy okolo a přesekáním to vnějšího plechu silenbloku, takovým starým dlátem cca 1 hodina ale dostat tam zpět nový to je libůstka bez lisu. No ale je tam. Pokud to budeš dělat tak je asi lepší vydnat poloosu pokud máš odvahu tu já neměl a raději jsem zvolil tu variantu mou, protože jsem to už dělal na 405 nebo 406 teď nevím ale bylo tam víc místa na ruce. Udělal jsem si takový lis ze závitu s velkou podložkou do které jsem musel ještě klepat aby to lezlo do díry. Nejdříve jsem všechny otřepy opiloval a udělal náběh na silenbloku. Výměně zdar:papa

Odesláno

Oooo Dio, to jste me nepotesili kluci :) Pustim se do toho teda radeji az o vikendu, at na to mam vic nez jeden den, protoze pres tyden potrebuju jezdit autem do prace. Kazdopadne diky za rady.

Ale pokud se mi to mlaceni pri prudke akceleraci a brzdeni neztrati, tak budu nahrany a budu hledat dalsi mozne spatne silenbloky.

Guest servisman
Odesláno

Hlavně nezapomeň jak tam patří, taky jsem se navztekal auto na nájezdech v poloze ležícího střelce na zádech :D

Odesláno

Lezici strelec je presne pozice, kterou zaujmu, nebot nedisponuju sloupakama ani kanalem :) A pistoli radeji ne, jeste bych nekoho zastrelil :)

Jinak natoceni silenbloku si samozrejme poznacim, nerad bych jej dal naopak. A taky bych nerad, aby mi auto spadlo na hlavu, takze podpery to jisti.

Odesláno

Takze vcera probehla vymena a nikomu to nedoporucuju delat doma a v leze pod autem. Jeste ze to delal bracha, ja bych se u toho zblaznil.

Uz hodne velkym problemem bylo dostat silenblok ven. Nejdriv se vyrezala gumova cast a pak se pomoci narezavani pilkovym platkem a vysekavani majzlikem dostal ven i kovovy krouzek. Ale trvalo to hooodne dlouho.

Montaz noveho silenbloku byl podobny horor. I kdyz se ulozeni silenbloku do hladka obrousilo smirkovym papirem a dukladne promazalo vazelinou, tak tam ten sileblok sel opravdu velice z tuha a natloukanim se znacne porusil obraj kovoveho krouzku. Pak jsme zkusili udelat hodne provizorni lisovaci pripravek, ale pri utahovani zavitove tyce se tato utrhla.

Ale nakonec jsme to tam nejak dostali. Sice to neni zatlacene v uplne puvodni poloze, ale pri zpetne montazi ostatnich dilu k zadne kolizi nedoslo, takze ok.

Vysledkem je utlumeni vybraci pri startovani a zhaseni motoru a celkove klutivovanejsi chovani motoru. Jenze rany pri prudkce akceleraci zustavaji, takze budu patrat dal, co by to mohlo delat :myslim

Kdybych to mel absolvovat znovu, tak to dam radeji do servisu, kde vyhodi poloosu a celou tu armaturu se silenblokem si daji pod lis.

Odesláno

Tak nějak jsem ti to popisoval, že to je nic moc bez sundání poloosy. Omrkni ty další kdysi jsem měl utržrnou na 405 takovou tu hrušku pod tou 8mičkou jak sem ti psal a to za studena drnčela celá palubka.

• O 3 roky později...
Odesláno

Netušíte někdo kolik si za výměnu silentbloku motoru u 2.0hdi můžou říct v Peugeotu ? Nebo znáte  nějaký dobrý servis na Kutnohorsku ? 

• O 9 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...