Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

V poslednej dobe sa mi prehrievala voda, dnes bol teplomer na 120 stupnoch v cervenom a zacalo blikat STOP. Dolial som kvapalinu a tento pohlad ma nepotesil:

17609954-holder-0d1bd1b576fdbaecf1fec265c8a2fba7.jpg

17609960-holder-02aaec37b8699963ce78c9760a73bf3d.jpg

Zeby vodna pumpa? Menili mi ju pred mesiacom spolu s rozvodmi.

Netrufa si niekto odhadnut, co tam moze byt zle a aka narocna moze byt oprava? A mozem s tym jazdit? (do servisu)

Diki za rady

Odesláno

na ty fotce neni poradne nic videt, ale vypada to, ze to tece bud na prirube hadice do vodni pumpy nebo kolem tesneni vodni pumpy na bloku motoru, no nevim, jak daleko to mas do servisu, ale abys to neuvaril a nezkroutil hlavu

Odesláno

Ferry, ked kliknes na fotku aj na tom serveri, malo by tam vidno vsetko. Teda ak si tak uz neurobil.

No dnes uz boli vsetky teplomery na max a blikala stop :( Ujel som tak ale len asi 300m

[upravil dne 25.4.2013 21:19 od Bloodeye]

Odesláno

jestli je menší únik vody, tak dojedeš bez problémů--sleduj teploměr a při 100 zastav, nechej vychladnout, nalej vodu a jeď dál, jsi z Blavy, tak snad tam je servis v okruhu 20 km

jestli je únik vody velký--co naleješ vyteče na zem--,tak jedině odtáhnout, nebo naložit na odtahovku

jinak nahoře píšeš--v poslední době se mi přehřívá motor--to jsi vůbec neřešil?

[upravil dne 25/4/13 21:49 od ozzy56]

Odesláno

Ozzy, co nalejem, to odkvapka... ale postupne, nie naraz. Servis mam cca 5km. To prehrievanie som sledoval. Ale kolisalo to - teplota behala medzi 80 a 100. Dnes to bolo uz nad 100

[upravil dne 25.4.2013 21:53 od Bloodeye]

Odesláno

5km to by slo odtahnout na lane, ne ?

fotky jsem prohlizel, ale neni tam videt tu prirubu vodni pumpy, to by muselo byt focene z jineho uhlu

u tohodle motoru je trubka do vodni pumpy jen volne nastrcena, pres tesnici O-krouzek, mozna je to jen spatne namontovane,

Odesláno

ono taky záleží jak ti měnily pumpu ..dá se koupit jen půlka nebo komplet celá ..na těch fotkách sem viděl jen stékající vodu ale krom toho tam nic vidět není :/ a jestli se to takto přehřívá tak to radši odtáhni alespoň na laně a neriskuj

[upravil dne 25/4/13 22:11 od Dopiťák]

Odesláno
žádný motor se na 300 metrech nezahřeje na 100, takže jestli jen kape, tak 5 km odjedeš do servisu v pohodě

No sorry, zle som sa vyjadril. Ja som dnes presiel nejakych 10km, potom pauza 5min, nastupim do auta a citil som, ze motor menej zabera- teplota vody na max, oleja kusok pred max. Ujel som tak domov 300m s blikajucou STOP. Snad som nieco neposral :(

V poslednej dobe mam len smolu s tym autom

Odesláno

nene, motor jen tak z plezíru rozebírat nebudou, nejprve odstraní původ toho, proč voda uniká (vadná hadice, těsnění) a potom vyzkoušejí při běžícím motoru, zda chlazení funguje tak, jak má...(funkce termostatu, spínání sahary, funkce topení atd.)

Odesláno

Mno, uz je to v servise... Ja len dufam, ze mi nepraskla hlava. Ako sa to prejavuje? :(

edit- tak boli to vraj vadne nejake 3 tesniace kruzky

[upravil dne 26.4.2013 09:24 od Bloodeye]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...